Изгледот - Важен фактор за убавина

• Креатор на темата Креатор на темата ГоКи™
  • Време на започнување Време на започнување

ГоКи™

ИнСпИрИрАнА БуДаЛа
Член од
19 април 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Дали мислите дека некој ако не е облечен по најновите модни парчиња алишта не е доволно кул за од некој/а да биде привлечен/а? Многу често се случува некој/а да биде критикуван/а заради изгледот. Ми се има случено да искочам со друштво и една девојка помина а девојките од моето друштво го критикуваа за тоа што таа носела на себе. Да и изгледот понекогаш е многу битен но не и најчесто!

Vaka sega, jas licno se grizam za toa sto go oblekuvam i za mojot "styling" ako moze da se rece. Ima devojki, koi mnogu gledaat kon toa(sekako i maski) kako i sto se nosi deneska. E sega da bides nonstop vo tek so najnovite trendovi toa mislam deka e preterizam. So ako jas nosam nesto od pred edna godina i nekoj/ja go sogleda toa i da mi kaze deka ova bilo lanska kolekcija treba da e totalna budala da go rece toa. No sepak igledot(oblekata koja sto ja nosime) treba da se pripazuva bidejki e del od nas i e toa sto go pravi sekoj unikaten.

Ако си грд од мајка роден како сакаш облекви се џабе ти е за нијанса ќе си поличен :)
Облеката е битен фактор ама прај шо ќе прајш фичо немојт да е убо колку ферари ... get the point ?

Abe koga nekoj degen sto si nema poim od zivot(a ne e "grd od majka" kako sto vika GeGo) ima pari i ke si otide do eksklizivna prodavnica, i ke im rece "abe kolku kuklava na izlogot"(tie na izlozite so se obleceni optan toptan), i ke mu recat, pa so se cevlite 43000, i ovoj ke im rece "ja zimam ovaa, i onaa onde za casual...sakam da ti kazam deka ne se do oblekata i parite, do covekot e....

Не е се во парчињата што ќе ги обесиш на себе,ќе се нашминкаш како Клеопатра,облечеш некоја мини сукна.Нормално дека ако се појавиш како штотуку да си се симнал од орлово гнездо:)нема да изгледаш убаво и привлечно.Затоа се и сите оние да ги наречам препарати за убавина,колку толку треба да се посветува внимание,ако не барем за лична хигиена.
Да се вратам на облеката,ако тоа е пресудно веќе по постовиве ваши за изгледот на една личност.Јас се водам по едно правило-не е важно што носиш,туку како го носиш,и со каков став.Најлесно е да бидеш кич,ама најтешко е да си едноставен.
и за крај,изгледот и убавината на една индивидуа е далеку од само убаво лице,згодно тело и скапи и модерни парчиња облека.

Облеката не го прави човекот-човек!
Можеш да облечиш најсапи алишта, да носиш злато, сребро, дијаманти на себе да икмаш и од пиле млеко! Али не е важно шпто носиш од надвор, важно е што носиш внатре, во душата!
Немојте да проценувате според облеката, не бидете скептични и себични!

се согласувам со прити грл...не мора да значи дека ако се облакаш по најнова мода не можеш да бидеш атрактивен..има луѓе кои по секоја цена ја следат модата па дури и тоа ако не им стои убаво...

E jaс па не се согласувам ...:bililaaar: Облеката човекот не го прави човек кога се работи за карактер. Бидејки можеби и најлошо облечениот човек однадвор во суштина да е најдобриот по карактер. И обратно најдобро облечениот човек да е карактерно најлош. Не се мерат така работите. Секако барем јас не мерам колку е убав човек по надворешното, прво внатрешното па се останато. Ама кога се работи па за ИЗГЛЕД, само надворешен изглед би рекла дека облеката е важен фактор за убавина. Пр. Некој/а е премногу убав (на лице, убави очи, правилни црти на лицето итн.), ама со облеката е 0 (значи или глупаво облечен/а, шминкерски облечен/а можеби, ју ноу дречкаво, селски или слично пример) ... И ќе му ја приметите убавината ?! Можеби да, ама пак ќе биде одбивна заради облеката ... Сосема друг ефект ќе има кога тој или таа ќе биде и + убаво облечен/а. Или барем ако си грд на лице (ма да убавината е минлива работа и секој си има различни критериуми за убавина) облечи се убаво и барем малце ќе бидеш понеобивен. :bil:

Ма да пак би рекла СЕКОЈ СИ ИМА РАЗЛИЧНИ КРИТЕРИУМИ ЗА УБАВИНА И ЗА УБАВО ОБЛЕКУВАЊЕ ... Така да :bihahahabor: ... Секој нека си тера како што се гледа самиот убав, а не останатите ... :devojkr:

E jaс па не се согласувам ...
mysmilie_641.gif
Облеката човекот не го прави човек кога се работи за карактер. Бидејки можеби и најлошо облечениот човек однадвор во суштина да е најдобриот по карактер. И обратно најдобро облечениот човек да е карактерно најлош
Во што не се согласуваш кога и јас го потврдив истото?
Само ти додаде дека, ако си убав и не се облекуваш убаво не можеш да ја приметиш убавината! До некаде се согласувам, до некаде не! Бидејки има разни причини поради кој некој неможе да се облечи како шо треба! Е сеа некој навистина има можности и не знае да се облечи!
Но сепак се согласувам со тоа дека секој има различен критериум на облекување...така да...:pie:

...!!!!!!!!
Me nervira ova.. a retki se tie shto stvarno ne gledaat obleka. I ne treba da se gleda. Ne ni sakam da imam u trend ili whatever obleki, se znae za shto sluzhi oblekata za da ne izmrznesh.. toa deka nekoj nametnuva tuka vo drzhavava (a i vo svetot) kompleksi deka treba da oblaskash toa i toa, i taka natka... zatoa mnogu lugje taka razmisluvaat.
A pola svetska populacija nemaat LEB da jadat, a ne da mislat kakva obleka ke kupat.. i zatoa ne e fer da se kurchi nekoj shto mu se pogodilo, a drugi ima shto ginat.. :( Strashna rabota ej.. strashna.

ПрИтИ_гРл напиша:
Во што не се согласуваш кога и јас го потврдив истото?
Само ти додаде дека, ако си убав и не се облекуваш убаво не можеш да ја приметиш убавината! До некаде се согласувам, до некаде не! Бидејки има разни причини поради кој некој неможе да се облечи како шо треба! Е сеа некој навистина има можности и не знае да се облечи!
Но сепак се согласувам со тоа дека секој има различен критериум на облекување...така да...:pie:
Не се согласив со првиот пост односно со тоа дека ако еден човек не е убаво (под убаво во првиот пост се подразбираше по најнова мода и скапо) облечен тогаш не е привлечен за или од останатите. :smir:

Секој си го сфаќа поимот убаво, убава облека, убав изглед различно ... :devojkr:

Чек Он Ит напиша:
Не се согласив со првиот пост односно со тоа дека ако еден човек не е убаво (под убаво во првиот пост се подразбираше по најнова мода и скапо) облечен тогаш не е привлечен за или од останатите. :smir:

Секој си го сфаќа поимот убаво, убава облека, убав изглед различно ... :devojkr:
Ок! ЈАс погрешно разбрав!:kiss:

За кој како си ја сфаќа целата таа работа околу модата,трендот,среденоста и факторот убавина .

Има луѓе што си ја сфаќаат модата како начин на доживување на луѓето то ест впечатокот што ќе им го остави таа на другите луѓе одоколу. Прости примери гледате секој ден во вашето секојдневие,а да ви помогнам: дома нема за леб да јаде,а се исфолирал со својот стајлинг,опнал убави патики,фармерки,блузи,златни ланци,очила и мобилни(не мора тоа да е марка,важно тој остава впечаток на богаташ), друга пак со нападниот и невкусен (барем за мене) стил мисли дека остава впечаток на опасна,привлечна и посакувана женска,трет пак отепан турбофолкер се облекол ко рапер во душата да е, и така натаму и сето тоа го прави магијата наречена ефект на облека и стил. :)

Така да, убавината е фактор,бидејќи колку сакате одрекувајте,ама таа е она што човек го забележува на прв поглед,она што привлекува внимание,она што остава впечаток.
А облеката и убавината заедно се тандем на целосниот изглед.

ако човек е грд на фаца колку и да се облекува средува пак цртите на лицето нема да му се изменат значи многу облеката не е пресудна за вистинската убавина

Ubavo telo-znaci da posvetis vnimanie na toa.. i da si vo trend so oblekata:wub:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom