Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ej dosta zborite gluposti kakvo obedinuvanje kakva bakraci..da znaete deka i protestantite i katolicite se protiv nas
Не би имало полово-преносливи болести доколку секој би спиел само со својот брачен другар,ако ги мењас партнерите како чорапи многу е мозно да фатис гливична инфекција.Религијата, како и државата, постојат за доброто на човекот, а не обратно!
Зошто ЈАС да умрам за државата? Нека умре таа за мене!
Државата е минлива и промелива работа. Мојот живот е еден и единствен. Ако го изгубам за нешто минливо, тогаш јас не се почитувам ни себе, ни Создателот.
Истото е со религијата. Затоа на Бенедикт што знам кој по ред, уште малку му фали па да го одобри користењето на презервативи. Конзервативниот католицизам го забранува тоа, тоа е догма, но... религијата е тука заради човекот. А во ваква состојба на мноштво полово-преносливи болести, токму т.н. папа ја игра улогата на т.н. ѓавол!
Со една реченица: религијата и државата се инструменти за доброто на човекот и Човештвото. Тие можат да се менуваат. За доброто на Човекот!
1. Дали имате слушнато за намерите на некои западноевропски исламски ‘‘либерали‘‘ и протестантски водачи, да ги обединат исламот* и христијанството во единствена религија, наречена ХРИСЛАМ?
...
За МИЛОСТА БОЖЈА, за ХРИСТА
јас сакам само да знам
За Неговата безкрајна ЉУБОВ
За Неговиот Совршен Ислам!
.
АКО ПРАШУВАШ ШТО Е ИСЛАМ
Ако прашуваш што е Ислам-еве што е;
Чисто срце,добра душа која се знае,
Вера која од Аллах е објавена,
Од Адем,па до Мухаммед Ресулуллах доставена.
Да и се биде од корист на околината и родот свој,
Аллах е Еден,( не Тројца)-Тој е Господ и мој и твој,
Да се верува дека злото раѓа зло,
И дека ништо скриено не останува на ова тло.
Чесен живот меѓу луѓето да проживееме,
Додбро дело,каде и да сме,да сработиме,
Со наука и праведност да се окитиме,
Своите деца во Ислам да ги одгоиме.
Сите закони и поуки животни,
Сите вистини и убавини духовни,
Од колевка па до Денот Судни,
Начела се од Кур'анот Мудри.
Кој по сето ова во животот свој се влада,
Со право може да рече дека на Ислам му припаѓа,
Но,Аллах најдобро знае-кој каков е;само Тој,
Па нека му ја додели Милоста Вечна-на робот свој!
Кога ќе слушнам некоја ваква глупост пролиФ ме фаќа.
Христијанството за мене е една и единствена вера, вера кон која имам почит.
А од тоа исламот што подалеку... самиот збор ми е одбивен, а не неговата суштина.
А овие па уште и глупости тропаат..... обединување![]()
АКО ПРАШУВАШ ШТО Е ИСЛАМ
...
.
Роде, јас знам (Слава и Фала БОГУ),
. а ќе даде БОГ - Иншалах - секој да го дознае Совршениот БОГ и Ислам во Исус Христос = ЈахшуаххаМешиах!
ЛА ИЛЛАХЕ ИЛЛАЛЛАХ,
.ФИ ЈАХШУАХ ХА МЕШИАХ!!!![]()
.п.с. Те молам верзијата на кураишкиот ислам на која што и’ веруваш ти, да не ја споредуваш со Исламот и Вистината Совршено чиста - за спасение на сите кои што нема да ја одбијат - отелотворена во Исуса Христа! Бидејќи и најсветлиот дел на верзијата на која што и’ веруваш, е најмалку трипати потемна од најтемниот на Совршената Вистина во Христа!
.************************************************************
.
Колку што сонцето е посветло од месечината и другите рефлектори, толку Совршената Вистина и Исламот во Христа е посветол и почист од исламот на самонаречени муслимани и крвави фалсификатори !
![]()
Дај кажете шо значит то ХУХАЛАХ МУХАЛАХ, зш Ц4 и АЛАХ АК БАР ќе напрам![]()