ХР(ИС)ЛАМ

• Креатор на темата Креатор на темата Sagan
  • Време на започнување Време на започнување
Ej dosta zborite gluposti kakvo obedinuvanje kakva bakraci..da znaete deka i protestantite i katolicite se protiv nas

Религијата, како и државата, постојат за доброто на човекот, а не обратно!

Зошто ЈАС да умрам за државата? Нека умре таа за мене!
Државата е минлива и промелива работа. Мојот живот е еден и единствен. Ако го изгубам за нешто минливо, тогаш јас не се почитувам ни себе, ни Создателот.

Истото е со религијата. Затоа на Бенедикт што знам кој по ред, уште малку му фали па да го одобри користењето на презервативи. Конзервативниот католицизам го забранува тоа, тоа е догма, но... религијата е тука заради човекот. А во ваква состојба на мноштво полово-преносливи болести, токму т.н. папа ја игра улогата на т.н. ѓавол!

Со една реченица: религијата и државата се инструменти за доброто на човекот и Човештвото. Тие можат да се менуваат. За доброто на Човекот!
Не би имало полово-преносливи болести доколку секој би спиел само со својот брачен другар,ако ги мењас партнерите како чорапи многу е мозно да фатис гливична инфекција.

Религијата на Спиро поточно е Совршен Хрисламизам, бидејќи покрај христијанството и исламот во себе инкорпорира и неколку совршени -изми.

1. Дали имате слушнато за намерите на некои западноевропски исламски ‘‘либерали‘‘ и протестантски водачи, да ги обединат исламот* и христијанството во единствена религија, наречена ХРИСЛАМ?

...

Зборот Ислам е семитски збор и во својата суштина значи Мирољубива Богооддаденост!

Совршениот Мир, Љубов, Мирољубивост, Мудрост и Богооддаденост, Единствениот Вистински и Совршен БОГ лично ни Ја покажа (пред околу 2000 години) во Исуса Христа, Кој е отелотворението на БОЖЈАТА вечна и се’опфатна Мудрост чиста!

Совршениот Ислам значи е шестотини и кусур години пред верзијата на крвавиот ислам кој денес се верува и пропагира од широката маса на од преку 1 милијарда луѓе, а околу 1500 години пред (повеќе или помалку крвав) протенстантизам, кој што исто така се верува и пропагира од повеќе стотици милиони луѓе.

Водачите споменати во уводниот цитат или се’уште незнаат за Вистината Совршено чиста, или пак некако дошле во контак со Сведоците на Евангелискиот Совршен Ислам (кои noвеќе од 2000 години сведочат за Истиот), па затоа сега се трудат да направат една врста шпага и некаква си сопствена сметка, но притоа несфаќајќи дека Крчмарот е Совршено Буден! :)

Денот доаѓа кога на сите ќе им се отворат очите за Тајната сокриена во Се’држителното Слово БОЖЈЕ (Христос)!

Бидејќи преку Него е создадено сè што е на небесата и што е на земјата,
видливо и невидливо; било престоли, било господства, било началства, било власти –
сè е преку Него и за Него создадено.
Он е пред сè, и сè преку Него се држи.

(Колос. 1:16+)

.

За МИЛОСТА БОЖЈА, за ХРИСТА
јас сакам само да знам
За Неговата безкрајна ЉУБОВ
За Неговиот Совршен Ислам!
.

АКО ПРАШУВАШ ШТО Е ИСЛАМ

Ако прашуваш што е Ислам-еве што е;
Чисто срце,добра душа која се знае,
Вера која од Аллах е објавена,

Од Адем,па до Мухаммед Ресулуллах доставена.

Да и се биде од корист на околината и родот свој,
Аллах е Еден,( не Тројца)-Тој е Господ и мој и твој,
Да се верува дека злото раѓа зло,
И дека ништо скриено не останува на ова тло.

Чесен живот меѓу луѓето да проживееме,
Додбро дело,каде и да сме,да сработиме,
Со наука и праведност да се окитиме,
Своите деца во Ислам да ги одгоиме.

Сите закони и поуки животни,
Сите вистини и убавини духовни,
Од колевка па до Денот Судни,
Начела се од Кур'анот Мудри.

Кој по сето ова во животот свој се влада,
Со право може да рече дека на Ислам му припаѓа,
Но,Аллах најдобро знае-кој каков е;само Тој,
Па нека му ја додели Милоста Вечна-на робот свој!

АКО ПРАШУВАШ ШТО Е ИСЛАМ

Ако прашуваш што е Ислам-еве што е;
Чисто срце,добра душа која се знае,
Вера која од Аллах е објавена,
Од Адем,па до Мухаммед Ресулуллах доставена.

Да и се биде од корист на околината и родот свој,
Аллах е Еден,( не Тројца)-Тој е Господ и мој и твој,
Да се верува дека злото раѓа зло,
И дека ништо скриено не останува на ова тло.

Чесен живот меѓу луѓето да проживееме,
Додбро дело,каде и да сме,да сработиме,
Со наука и праведност да се окитиме,
Своите деца во Ислам да ги одгоиме.

Сите закони и поуки животни,
Сите вистини и убавини духовни,
Од колевка па до Денот Судни,
Начела се од Кур'анот Мудри.

Кој по сето ова во животот свој се влада,
Со право може да рече дека на Ислам му припаѓа,
Но,Аллах најдобро знае-кој каков е;само Тој,
Па нека му ја додели Милоста Вечна-на робот свој!

Trojcata na vas uste ne vi e jasno kako e prikazana i zosto se vika TROJCA neli ?
Ti vo stihotvorbata sam si odgovaras na prasanjeto zosto moze da e TROJCA i edna milijarda i edna beskonecnost i se vidlivo i nevidlivo ... Bog moze da e i Otec i Sin i svet Duh ... ama i vie ne ste jrivi NE VI E DADENO .

Кога ќе слушнам некоја ваква глупост пролиФ ме фаќа.
Христијанството за мене е една и единствена вера, вера кон која имам почит.
А од тоа исламот што подалеку... самиот збор ми е одбивен, а не неговата суштина.
А овие па уште и глупости тропаат..... обединување :facepalm:

Кога ќе слушнам некоја ваква глупост пролиФ ме фаќа.
Христијанството за мене е една и единствена вера, вера кон која имам почит.
А од тоа исламот што подалеку... самиот збор ми е одбивен, а не неговата суштина.
А овие па уште и глупости тропаат..... обединување :facepalm:

.

Сите вистински Божји пророци укажуваат на Совршената Вистина, Спасение и Вера Која што Единствениот Вистински и Совршен БОГлично ни Ја покажа во Исус Христос!

.

АКО ПРАШУВАШ ШТО Е ИСЛАМ

...

.

Роде, јас знам (Слава и Фала БОГУ), а ќе даде БОГ - Иншалах - секој да го дознае Совршениот БОГ и Ислам во Исус Христос = Јахшуах хаМешиах!

ЛА ИЛЛАХЕ ИЛЛАЛЛАХ, ФИ ЈАХШУАХ ХА МЕШИАХ!!! (y)

п.с. Те молам верзијата на кураишкиот ислам на која што и’ веруваш ти, да не ја споредуваш со Исламот и Вистината Совршено чиста - за спасение на сите кои што нема да ја одбијат - отелотворена во Исуса Христа! Бидејќи и најсветлиот дел на верзијата на која што и’ веруваш, е најмалку трипати потемна од најтемниот на Совршената Вистина во Христа!

.
Колку што сонцето е посветло од месечината и другите рефлектори, толку Совршената Вистина и Исламот во Христа е посветол и почист од исламот на самонаречени муслимани и крвави фалсификатори !

unternehmen-sonne.jpg

.

Роде, јас знам (Слава и Фала БОГУ),

Не знаеш!

. а ќе даде БОГ - Иншалах - секој да го дознае Совршениот БОГ и Ислам во Исус Христос = ЈахшуаххаМешиах!

ЛА ИЛЛАХЕ ИЛЛАЛЛАХ,

ИншАллах, ако не сега на Судниот Ден сигурно. Исус не проповедаше ништо друго освен ВЕРА во ЕДЕН и ЕДИНСТВЕН БОГ! Тој беше Месија, а не Бог роде. И во иднина отфрли го тој шаолински поздрав: (Јахшуах хаМешиах!), и прифати го овој:ЛА ИЛЛАХЕ ИЛЛАЛЛАХ и додај: ИСА ВЕ МУХАММЕД ВЕ КУЛЛУ НЕБИЈЈУНЕ РЕСУЛУЛЛАХ!

.ФИ ЈАХШУАХ ХА МЕШИАХ!!!(y)

Ова е исечок од филмот Медаљон на Џеки Чен, а никако дел од Божјиот план.;)

.п.с. Те молам верзијата на кураишкиот ислам на која што и’ веруваш ти, да не ја споредуваш со Исламот и Вистината Совршено чиста - за спасение на сите кои што нема да ја одбијат - отелотворена во Исуса Христа! Бидејќи и најсветлиот дел на верзијата на која што и’ веруваш, е најмалку трипати потемна од најтемниот на Совршената Вистина во Христа!

Таа верзија е единствената вистинита порака која што заблескала под овој свод небески од неговото создавање па се до неговото исчезнување: НЕМА ДРУГ БОГ ОСВЕН АЛЛАХ! ТОЈ Е ЕДЕН, НЕ РОДИЛ И НЕ Е РОДЕН. И НИКОЈ НЕ МУ Е РАМЕН!

Со оваа порака дојде и си замина Исус. Останаа бедните фалсификатори кои го направија Бог и измислија фирма на Богови. И џабе им е толку везење, детско кокетирање, и расфрлање со емотикони и слики од живата и мртвата природа. Тоа нема да ги оправда за нивното идоло и иконо поклонство.

.************************************************************
.
Колку што сонцето е посветло од месечината и другите рефлектори, толку Совршената Вистина и Исламот во Христа е посветол и почист од исламот на самонаречени муслимани и крвави фалсификатори !

unternehmen-sonne.jpg

Требаше да напишиш:Колку што сонцето е посветло од месечината и другите рефлектори, толку Совршената Вистина и Исламот во Христа е посветол и почист од Павловото касапење на Божјата Порака , и останатите самонаречени христијани и крвави фалсификатори !

ЛА ИЛАХЕ ИЛЛЕЛЛАХ МУХАММЕДУН РЕСУЛУЛЛАХ!

Дај кажете шо значит то ХУХАЛАХ МУХАЛАХ, зш Ц4 и АЛАХ АК БАР ќе напрам :icon_mrgr:

Тоа незнам што значи, вероватно како и Спиросовата секвенца е извадок од некој шаолински филм. :D

А Исламскиот шехадет со задоволство ќе ти го преведам:

ЛА ИЛАХЕ ИЛЛЕЛЛАХ МУХАММЕДУН РЕСУЛУЛЛАХ

НЕМА ДРУГ БОГ ОСВЕН АЛЛАХ, А МУХАММЕД Е НЕГОВ (АЛЛАХОВ) ПРАТЕНИК.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom