Помош, совети, размена на искуства...

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
1080 денара е од анхоч. Има уште еден. Лудница е. Само не ми го собира у торбата за апаратот.

Okej, Ја иам прашање... кој може да ми го објасни значењето и употребата на ISO (не знам ни шо значи скратеницава). Знам дека е контрола на светлина, ама некој совет... поголем ISO повеќе светло... :toe: ????

Вака сега Виктор, ISOто во глобала не го знам многу али од искуствово што го имам со идиот дигитал камера, е да си биде на ауто моуд. Углобала со поголема бројка на ISO има како гребаници на сликата или наречено Noise. Еве примери сликани со мојот апарат на ISO80 и ISO1000

ISO80

ISO1000

се приметува разликата нели:) Во некои случаи како што кажав се приметува и тој Noise на сликата

Moj predlog nemoj poveke od ISO 200 oti posle toa premnogu nosi i kolku da ima redukcija pak ne e to to. ako imas stativ super e da rabotis so podolga ekspzitura otkolku povisoko iso.

Фликс кај Виктор се работи за Канон диџитал идиот:) не го буни човекот. Виктор друже, мести си Auto Mode на ISOто и ич уво да не ти чуе најискрено

au izvini ne znaev :) ama ako neka si znaj :) ke se najdi i za nekoj drug so go interesira

Tripodi ima tipot sto prodava FOTO OPREMA vo GTC vednas na vlezot otkaj HOLYDAY INN od leva strana i ima super za do 3000
:salut:

Tripodi ima tipot sto prodava FOTO OPREMA vo GTC vednas na vlezot otkaj HOLYDAY INN od leva strana i ima super za do 3000
:salut:
Jaс кога влегов таму пред некоја недела (пред да го купам тој од Анхоч) типот (и типката) ми одвалија некои суми по 6-7000.

Вака сега Виктор, ISOто во глобала не го знам многу али од искуствово што го имам со идиот дигитал камера, е да си биде на ауто моуд.
Види, за секојдневни фотографии, auto ISO ќе му брка работа, најлесно е така. Инаку, за преку ден, на убава светлина на што помало ISO, толку помалку ноис. Мојов апарат иде и до ISO 50.

Види, за секојдневни фотографии, auto ISO ќе му брка работа, најлесно е така. Инаку, за преку ден, на убава светлина на што помало ISO, толку помалку ноис. Мојов апарат иде и до ISO 50.
Ама разликата од твојот до на Виктор апаратот (без навреда и мојот е сличен) има разлика ко поп и шеширџија:) Приметувам на мојот дека на дневните фотки им става 100ISO а на ноќните со блиц сликани се 350ISO

Благодариме... :)

Еве една слика со него, за инат на професионалците од каде вечер... они мене ќе ме сликаат мме :)
kadevecercd3.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom