Фан Клуб: Италија

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување
Уште некој го жали Роси?:)
Кога го видов Имобиле како четири пати по ред офсајд му свират,а при петтиот прием на топка после два чекора ја изгуби...да,коси корнам.

Не го жалам Роси, подобро за Фиорентина ќе биде 100% спремен...али убеден сум дека Балотели-Роси тандемот може да да ја донесе Италија многу повеќе него Балотели + некој од останатите. Али тоа е тоа, Прандели си знае најдобро...

Не го жалам Роси, подобро за Фиорентина ќе биде 100% спремен...али убеден сум дека Балотели-Роси тандемот може да да ја донесе Италија многу повеќе него Балотели + некој од останатите. Али тоа е тоа, Прандели си знае најдобро...
Балотели и Касано...Касано е играч што може да одигра како полушпиц и да задржи топка..одличен профил на играч за дефанзивна селекција како Италија...

10390266_1430946300511595_3108392823871862116_n.jpg

Добар е нек си ебе векот :pos:

Буфон и Де Шиљо подготвени за Коста Рика се вратиле на утринските тренинзи(y) инаку и Де Роси и Барзаљи се пожалиле на ситни повреди после натпреварот со Англија, но и тие ќе бидат подготвени за мечот во петок.

Доколку е Де Шиљо вратен нека го одмори Барзаљи, а на негово место Бонучи. И немој пак Палета и Верати во стартниот тим да бидат оти некни со Англија не знаеја кај тераат. Очекувам похрабра тактика со еден од офанзивните крила на местото на Верати, а Маркизио да се повлече со централна средина со Пирло и Де Роси.

Балотели и Касано...Касано е играч што може да одигра како полушпиц и да задржи топка..одличен профил на играч за дефанзивна селекција како Италија...

Да треба да смени игра и да игра напред со Касано Балотели и Кандрева како подршка вака некако предефанзивни се. А за Роси он е боље од Инсигне каде каде и онака ќе беше резерва можеше да го земе али јебига.

Голем беше ризикот да се земе Роси, па макар и натпреварите да ги почнуваше од клупа. Ние знаеме дека човекот е склон на повреди, а не пак Прандели кој таму го играше на пријателските натпревари пред мундијалот.

Голем беше ризикот да се земе Роси, па макар и натпреварите да ги почнуваше од клупа. Ние знаеме дека човекот е склон на повреди, а не пак Прандели кој таму го играше на пријателските натпревари пред мундијалот.
Уште поголем ризик беше да се стартува со Палета во централна одбрана против Англија ама како што гледаш стратегот не се плаши да ризикува.

Уште поголем ризик беше да се стартува со Палета во централна одбрана против Англија ама како што гледаш стратегот не се плаши да ризикува.

Добро Мондо, не се нервирај <3

Можниот состав за вечер

10456827_638929872862785_3807211740835436930_n.jpg

Ако Италијанциве отидат далеку на првенствово, тоа ќе биде заради јаката средина што ја имаат. Свршување им се играчине во средниот ред. Одбраната малце ми е несигурна, незнам зошто имам такво чувство. На дуелот со Англија ми беа премногу панични, да се надеваме дека сето тоа било заради неискуството на Палета. Додека нападот им е стандард, имаат и добра клупа од тој дел, така да без проблем Прандели може да игра и со тројца напред, ако евентуално бркаат резултат

Ептен статична средина. На Де Роди Пирло Маркизио/Мота повеќе одговара Верати ама ајде. Не ја гледав првата сите викате дека лошо изиграл ама за мене е очекувано дечкото му е прв мундијал и ако панираат он да биде иднината не треба да го седнат на клупа после прва утакмица.

Ептен статична средина. На Де Роди Пирло Маркизио/Мота повеќе одговара Верати ама ајде. Не ја гледав првата сите викате дека лошо изиграл ама за мене е очекувано дечкото му е прв мундијал и ако панираат он да биде иднината не треба да го седнат на клупа после прва утакмица.
Маркисио и Кандрева се единствените кои што можат да изиграат на крило во овој состав, ако го ставиш Верати место некој од нив тоа ќе бидат 4 централни играчи, што нема никаква смисла.

Мене дури и ме изненади што го стави Верати од прва минута, што значи му даде доверба. Дечкото не сјаеше и го седна на клупа, ќе има време за него. Моментално треба да извади што подобар состав, не ради Костарика, туку да им даде шанса на повеќе играчи за понатаму во важните натпревари да се види кој ќе стартува.

Маркисио и Кандрева се единствените кои што можат да изиграат на крило во овој состав, ако го ставиш Верати место некој од нив тоа ќе бидат 4 централни играчи, што нема никаква смисла.

Мене дури и ме изненади што го стави Верати од прва минута, што значи му даде доверба. Дечкото не сјаеше и го седна на клупа, ќе има време за него. Моментално треба да извади што подобар состав, не ради Костарика, туку да им даде шанса на повеќе играчи за понатаму во важните натпревари да се види кој ќе стартува.
Па тоа е лошото што овие не се крила а ги игра тоа. Прашање на време е кога ќе налетаат на подобар тренер и тоа се убаво ќе го затвори. Верати го замислував во линија со Пирло и еден од Маркизио/Де Роси. Он нема да носи пробиви по страни ама со Пирло итоа како може да се надополнуваат еднаш едниот да се убаци понапред еднаш другиот може многу да профитира Балотели од нив двајца ама во тој случај би било пожелно и еден алл раунд игрaч од типот на Роси кој ќе знае да игра и лево и десно и како втор напаѓач да игра.

Оваа густина во средина е добра за во елиминациите кај што ќе се чека шанса-гол од напаѓачот па после да неможат да припари противникот, ама после 70' на нерешено се бројат опциите башка и некоја лоша ситуација кај што примаш гол тешко е да ја трансформираш цела формација.

Напротив, се виде од претходната утакмица дека не им баш одговара:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom