Фан Клуб: Италија

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување
Ако тепат Французите вечер и ние ги тепаме нив тогаш одиме натаму а холандија и романија нека се договорат како сакаат.
Ама нешто страшно ми СМРДИ дека Французите ќе изубат вечер и Холанѓаните ќе му ја дат на Романците, и ќе се решат и од двете

Ако тепат Французите вечер и ние ги тепаме нив тогаш одиме натаму а холандија и романија нека се договорат како сакаат.
Ама нешто страшно ми СМРДИ дека Французите ќе изубат вечер и Холанѓаните ќе му ја дат на Романците, и ќе се решат и од двете
Баш ич не ми е јасно како мислиш...
Франција ако ги тепа Холандија, после ние Французиве, а од Романија и Холандија, не е важно како ќе заврши!?
Епа до негде во право си... Ако Франција ја тепа Холандија со 1разлика тогаш ние требит да ги тепаме со 4разлика Франција, со 2разлика да тепа Франција, Италија ќе треба да тепа, 5:0, 6:1, 7:2...
Ова му одговара на Италија!? По бројкиве не ми личит така... :tapp:
Баш ме интересира каде израчуна така...

Баш ич не ми е јасно како мислиш...
Франција ако ги тепа Холандија, после ние Французиве, а од Романија и Холандија, не е важно како ќе заврши!?
Епа до негде во право си... Ако Франција ја тепа Холандија со 1разлика тогаш ние требит да ги тепаме со 4разлика Франција, со 2разлика да тепа Франција, Италија ќе треба да тепа, 5:0, 6:1, 7:2...
Ова му одговара на Италија!? По бројкиве не ми личит така... :tapp:
Баш ме интересира каде израчуна така...

Немој пак со таа гол разлика. Ако Италија и Франција имаат по 4 бода, тогаш Италија е сигурно пред Франција бидејќи би имала подобар меѓусебен дуел.

Немој пак со таа гол разлика. Ако Италија и Франција имаат по 4 бода, тогаш Италија е сигурно пред Франција бидејќи би имала подобар меѓусебен дуел.
OK... Изгледа сум во грешка ако прво се рачуна меѓусебниот дуел пред гол разликата...:smir:

1. Поените
  2. Гол разликата меѓу нив (ако имаат исто бодови)
  3. Гол разлика на повеќе тима (ако има повеќе од 2 со исто бодови);
  4. Гол разлика во сите натпревари;
  5. Повеќе постигнати голови во сите натпревари;
  6. Ако се исти и после ова и играат еден против друг во последниот натпревар, ќе има пенали;
  7. Ако не играат еден против друг во последниот натпревар: Поените од рејтингот на ФИФА (поделен со бројот на изиграни натпревари);
  8. Ако повторно е исто се гледа фер плеј во групата;
  9. И на крај ако и тоа не се одлучи: ждрепка.
Ова се правилата, па сеа видете...

1. Поените
  2. Гол разликата меѓу нив (ако имаат исто бодови)
  3. Гол разлика на повеќе тима (ако има повеќе од 2 со исто бодови);
  4. Гол разлика во сите натпревари;
  5. Повеќе постигнати голови во сите натпревари;
  6. Ако се исти и после ова и играат еден против друг во последниот натпревар, ќе има пенали;
  7. Ако не играат еден против друг во последниот натпревар: Поените од рејтингот на ФИФА (поделен со бројот на изиграни натпревари);
  8. Ако повторно е исто се гледа фер плеј во групата;
  9. И на крај ако и тоа не се одлучи: ждрепка.
Ова се правилата, па сеа видете...

Овие ти се за повеќе изедначени тима. колку шо знам јас за два изедначени тима се гледа меѓусебниот (а тој според таа теорија би бил победа на италија).

Ама сега пропаѓа таа теорија оти Франција и Холандија завршија (1-4).
Значи и Франција и Италија имаат гол разлика 1-4. А табелата е ваква

1. Холандија 6
2. Романија 2
3. Италија 1 (мизерија)
4. Франција 1 (мизерија)

Сега јас мислам дека можат и двете да се сликаат оти Холанѓаните ќе му ја дат на Романците и ќе имаме ДЕЖА ВУ (па било шо да напрајме со франција).

Дечки на Буфон Италијанциве треба копачките да му ги чистат... Човекот одлично си ја заврши раб, ама она мотојлоно Тони и др. ѓубриња се посраја... Дали вака ке ја бранат Светската Титула... Онај Донадони не го става Акилани, го клава Кваљарела, Амбро... Па и Замброта ја поеба цела утакмица, се посра што повеќе не можи да биди... На Муту му ја даде топката и му рече еве ти ја клај гол... Свакаму част на Буфон... Се другото е да му се забрани фудбал и да играт и да гледат....:kesa:

Ама сега пропаѓа таа теорија оти Франција и Холандија завршија (1-4).
Значи и Франција и Италија имаат гол разлика 1-4. А табелата е ваква

1. Холандија 6
2. Романија 2
3. Италија 1 (мизерија)
4. Франција 1 (мизерија)

Не, тие се правилата. Види, третата точка е за повеќе екипи.
Ама твоево дава друга димензија...

Ако Романија тепа, таа поминува. Со нерешено или пораз, настапуваат Италија и Франција.

Нерешено на Романија:
1. Победа на Италија, одат понатаму.
2. Победа на Франција, одат понатаму.
3. Нерешено. Романија поминува.

Пораз на Романија:
1. Победа на Италија, одат понатаму.
2. Победа на Франција, одат понатаму.
3. Нерешено. Е тогаш се гледа третата точка од правилата:
Гол разлика на повеќе тима (ако има повеќе од 2 со исто бодови)

:pos2:На крајот Холандија ке и пушти на Романија и италија и франција ке отпаднат слушејте ме така ке биди..

само се надевам дека холандија нема да изигра педерски и да им ја предаде на романциве утакмицата,
ако не се случи нешто такво со тој натпревар мислам дека италија е подобра во секој случај од франција

само се надевам дека холандија нема да изигра педерски и да им ја предаде на романциве утакмицата,
ако не се случи нешто такво со тој натпревар мислам дека италија е подобра во секој случај од франција
Абе и Италија беше вво секој случај подобра од романија но еве..
НЕ СЕ ЗНАИ ТОПКА Е.

Оти, Романија да не неможи поштено да си тепа? А Холандија сигурно нема да игра во најјак состав, ќе си ги одмараат играчите. Нема причина пак да играат најдобрите.

fantomX ќе ги побарам правилата па ќе збораме (зборам за случајот на две изедначени,за3 ок има логика)

шо се однесва до анализата добро е шо ја напишада си прочитат сите ама некако сите ми делуваат песимисти и чекаат дежа ву.

Инаку Абете (прецедателот на ФИГЦ (фудбалски сојуз на италија)) нешто се плачел во уефа за судењето на првенството. 1 голот на нистелрој 2. "голот" на Тони и 3 пеналотза романците.

Оти, Романија да не неможи поштено да си тепа? А Холандија сигурно нема да игра во најјак состав, ќе си ги одмараат играчите. Нема причина пак да играат најдобрите.
ИМАШ ПРАВО.

fantomX ќе ги побарам правилата па ќе збораме (зборам за случајот на две изедначени,за3 ок има логика)

шо се однесва до анализата добро е шо ја напишада си прочитат сите ама некако сите ми делуваат песимисти и чекаат дежа ву.

Инаку Абете (прецедателот на ФИГЦ (фудбалски сојуз на италија)) нешто се плачел во уефа за судењето на првенството. 1 голот на нистелрој 2. "голот" на Тони и 3 пеналотза романците.

Види во подфорумо за Еуро 2008, на темата за група А. Димитар има постирано линк: Правилата за ЕУРО 2008. Тоа се правилата на англиски, директно од УЕФА. Ова ја шо постирав се преводи на тие правила.
Инаку, за голот на Руд нема шо да се жалат. Генералнио секретар на УЕФА кажа оти се е чисто. А за пенало, нека ја прегледаат снимката. Елементи за пенал имаше. Некои судии би свирнале, некои не. Овај свирна.
А за голот на Тони имаат право.

ЕДИТ: Не ги барај правилата, еве го постот на Димитар...
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=1425697&postcount=51

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom