Кренете свој HTTP сервер на Windows XP со Apache

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
ilefx напиша:
можеш да бидеш Reseller - препродавач , само скапо е

или купи си домаин , днсите стави ги на http://www.dnsexit.com/
толку
Omg, ман па зошто тогаш е Apache-то (да не речам за кој курац)?

ако немаш хостинг, а само домаин test.com . server ke ti treba za da ti bide aktiven

јахутерминал напиша:
Omg, ман па зошто тогаш е Apache-то (да не речам за кој курац)?

За хостинг. Домејни можат да регистрираат само фирми кои регистрираат домејни за ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).

Princ напиша:
За хостинг. Домејни можат да регистрираат само фирми кои регистрираат домејни за ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).
А добро како да го користам хостингов. Воопште не разбирам. Како да се логираат кај мене за да можат да хостираат, или...?

И да речеме некој ако сака да се уклучи на моите виртуелни хостови што треба да напише?

Твојата IP адреса е најлесно.
Друго е да си закупиш домејн и да кренеш nameserver (именски опслужувач кој координира кој домејн во кој фолдер на твојот компјутер оди). Домејнот (домејните) ги насочуваш кој твојот именски опслужувач а него го конфигурираш кој домејн кон кој фолдер да води.

Не е така едноставно, дури и за објаснување.

Princ напиша:
Твојата IP адреса е најлесно.
Друго е да си закупиш домејн и да кренеш nameserver (именски опслужувач кој координира кој домејн во кој фолдер на твојот компјутер оди). Домејнот (домејните) ги насочуваш кој твојот именски опслужувач а него го конфигурираш кој домејн кон кој фолдер да води.

Не е така едноставно, дури и за објаснување.
Види, дај ми пример како со мојата IP адреса. Еве да речеме мојата IP адреса е 76.190.5.5. Е сега ако ја впишам оваа адреса, ќе ме однесе до %apache root%/htdocs/
Мене ме интересира за виртуелните хостови. На пример имам виртуелен хост primer.com.mk. Е сега сакам друг да пристапи од интернет на мојот виртуелен хост. Што треба да напише?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom