Кренете свој HTTP сервер на Windows XP со Apache

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
јахутерминал напиша:
Е сега веќе работи. Ама пак кога ќе пишам scientist.com.mk истото го дава. А кога ќе напишам scientist.com.mk/index.htm работи. Што е проблемов?
Прашај ме прво зошто пиздам.
Ај ќе ти одговорам, знам дека сакаш да знаеш.
Пиздам бидејќи 2 е**ни дена го пишувам она погоре, а ти правиш грешка со тоа што не го затвараш </VirtualHost> а го отвараш, плус не знам колку поста разменивме за нешто веќе напишано.
Разгледај го другиот httpd.conf за другиот проблем. Јас прекинувам да постирам овде. Не е лесно ова, да беше така лесно ќе го објаснеше некој многу години пред мене, Apache не постои од вчера. Најдобро ќе се научиш на своите грешки и ќе дознаеш читајќи.
Поздрав.

Princ напиша:
Прашај ме прво зошто пиздам.
Ај ќе ти одговорам, знам дека сакаш да знаеш.
Пиздам бидејќи 2 е**ни дена го пишувам она погоре, а ти правиш грешка со тоа што не го затвараш </VirtualHost> а го отвараш, плус не знам колку поста разменивме за нешто веќе напишано.
Разгледај го другиот httpd.conf за другиот проблем. Јас прекинувам да постирам овде. Не е лесно ова, да беше така лесно ќе го објаснеше некој многу години пред мене, Apache не постои од вчера. Најдобро ќе се научиш на своите грешки и ќе дознаеш читајќи.
Поздрав.
Прво да ти кажам, јас убаво го затварав </VirtualHost> само ти не кажа дека треба да оди во нов ред. И затоа не ја барај грешката кај мене. Друго, ти кажав веќе го ценам многу твојот труд, знам дека го пишуваш два дена и сето тоа. Инаку, не знам што да правам во httpd.conf, во твојот туторијал не пишува за некое сосема друго подесување.

Знам дека ова е HTTP сервер ама ме интересира дали ќе можам рhp vBulletin форум да инсталирам?

Jane напиша:
Знам дека ова е HTTP сервер ама ме интересира дали ќе можам рhp vBulletin форум да инсталирам?

можеш ако имаш sql databaza

Jahu, daj go cel conf I uste ednas objasni sto sakas da postignes, i kade ima greska, ajde

Дали на Apache серверов може да се хостира радио?

Не ти треба Apache сервер за да направиш shoutcast сервер. Можеш да симнеш shoutcast за windows и да инстлираш. Ти треба само добар upload (мерам во мегабајти, а не во килобајти).
Да нацртам со зборови, вака му доаѓа: Твојот winamp преку shoutcast client ја праќа песната до серверот со shoutcast server. Јас како слушател ја превземам од него (за shoutcast server зборувам) и ја слушам. Не игра никаде улога овде Apache, па затоа нема потреба да коментираме повеќе во овој правец.

Princ напиша:
Не ти треба Apache сервер за да направиш shoutcast сервер. Можеш да симнеш shoutcast за windows и да инстлираш. Ти треба само добар upload (мерам во мегабајти, а не во килобајти).
Да нацртам со зборови, вака му доаѓа: Твојот winamp преку shoutcast client ја праќа песната до серверот со shoutcast server. Јас како слушател ја превземам од него (за shoutcast server зборувам) и ја слушам. Не игра никаде улога овде Apache, па затоа нема потреба да коментираме повеќе во овој правец.

Mislam deka ne zboreshe za shoutcast serveri, tuku za implementiranje na player (za WEB player).
Da, mozhe so Apache, no toa e povekje client side.

Направив една HTML страна и ја опнав на серверот на Apache. Е сега преку Dreamweaver сакам да ја поврзам со mySQL сервер. Инсталирав SQL база, и сега не знам како да и подесам јузернејм, пасворд, име, и се друго за конфигурирање.
attachment.php

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    16,1 KB · Прегледи: 85
Ова online Apache сервер е или offline оти очигледно хостовиве (koj_bilo.com.mk) само работат преку мрежа. А преку интернет не.

epa ne moze da rabotat na internet zatoa sto toa ti e virual domain.ne mozes da go koristis na internet.za da mozes treba da registras takov domen.

HaKeRcE напиша:
epa ne moze da rabotat na internet zatoa sto toa ti e virual domain.ne mozes da go koristis na internet.za da mozes treba da registras takov domen.
А ондак, како ги прават домените .com, .net, .org ?

ке си регистрираш доамин за некоја цена негде по твој избор

ilefx напиша:
ке си регистрираш доамин за некоја цена негде по твој избор
А да речеме еве сакам јас да отворам сајт за продавање на домени или за користење на домени од лична потреба? Мора да има начин, како ги прават сајтовите каде што продаваат домени?

можеш да бидеш Reseller - препродавач , само скапо е

или купи си домаин , днсите стави ги на http://www.dnsexit.com/
толку

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom