Нов инфлаторен бран во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата StefusRefus
  • Време на започнување Време на започнување
Да бе за мртво, еве сабајлево бев да земам пола кило спанаќ, 50 денари ми го наплатија... ПУ!!!

Сакале нејќеле, рајата ќе си станеме вегани :D

Ја прогласувам инфлацијата за мртво. Очекувам да се намали под 5% во следната година 2023.

Темава е за Македонија, па познавајќи ги твоите претходни економски прогнози, уште сега те прогласувам за наследник на Исус, оти често ги воскреснуваш прогнозите :anco:

Сакале нејќеле, рајата ќе си станеме вегани :D

Темава е за Македонија, па познавајќи ги твоите претходни економски прогнози, уште сега те прогласувам за наследник на Исус, оти често ги воскреснуваш прогнозите :anco:
У МК е увезена инфалцијата а PPI паѓа ќе падне и у МК. 100% сум сигурен.

Млечни производи од Битолска млекара исто имаат нови повисоки цени, Јогурт 78ден, Баланс Јогурт 80 ден а и млекото им е покачено на скоро 80 ден.

Треба да си глуп за да продолжиш да им купуваш домашни млечни производи послем ова.
Дупло поевтино ќе поминам со странски него со нашиве.

Прво од месото ме одвлекоа, сега од млекото, што е наредно @Bafra ? Скакулци да јадеме?

Не сфаќам како тоа те одвлекле со зголемени цени.... човек мора да јаде, е сега ако штеди на јадењето, се храни евтино, а нездраво, на долг рок ќе плати х1000, ем нарушено здравје, ем по болници и отрови (лекарства). Ти види со Дарлинг и Псај, ќе ти споделат некои од нивните вегански рецепти + суплементи (оти нели веганскиот начин бил најздравиот) и немаш гајле.

Треба да си глуп за да продолжиш да им купуваш домашни млечни производи послем ова.
Дупло поевтино ќе поминам со странски него со нашиве.

Така е, општо познат факт е дека Јапонците се глуп народ, оти само домашни производи користат.

Не сфаќам како тоа те одвлекле со зголемени цени.... човек мора да јаде, е сега ако штеди на јадењето, се храни евтино, а нездраво, на долг рок ќе плати х1000, ем нарушено здравје, ем по болници и отрови (лекарства). Ти види со Дарлинг и Псај, ќе ти споделат некои од нивните вегански рецепти + суплементи (оти нели веганскиот начин бил најздравиот) и немаш гајле.

Така е, општо познат факт е дека Јапонците се глуп народ, оти само домашни производи користат.
Да ама на јапонците домашните производи не им се дупло поскапи од странските.
Мене моментално бајги поефтино ми да купам, српско млеко, ајдемер кашкавал и Фета сирење.

И пази пола од овие наши млечни домашни производи се произведени во Србија. Епа како бе тогаш сме дупло поскапи од нивните производи. Се вадат на превоз, а истиот превоз е сегде.

Да ама на јапонците домашните производи не им се дупло поскапи од странските.
Мене моментално бајги поефтино ми да купам, српско млеко, ајдемер кашкавал и Фета сирење.

И пази пола од овие наши млечни домашни производи се произведени во Србија. Епа како бе тогаш сме дупло поскапи од нивните производи. Се вадат на превоз, а истиот превоз е сегде.

Не ти спорам за цените. А дали се поскапи или не, би требало да им се поскапи од повеќе причини, но едноставно во нивната матрица е врежано прво домашното.

Не можеш да и парираш на Србија во производство на храна, кога нивната земја е најплодна во радиус од бар 2.000км. Народ со децении дозволува некои празноглави административци / политичари да кажува како да живее и работи, па сега сметката сите ќе си ја платиме. Нејќевме со помал напор и помалку жртви, затоа сега сите топтан.

Kaшкавалот има висока цена ама Галички си е Галички... За таа цена вреди да се дадат толку пари...Е тоа нашиве ќе те убедуваат!!!

Исто како на пазар:

Aбе секој грав е Тетовски што одма се вари, нити лушпа излегува од него нити ништо, нити се прави каша при варење, Черешниве ти се Охридски, оризот кочански и што е најбитно „ЈАБОЛКАТА НЕ СЕ ПРСКАНИ“. Доматите ти се без дрво и се сорта јабучари и воловско срце, љубениците ти се шербет благи и не се калемени со тиква, медот ти е Мариовски и тоа домашен, ракијава ти е домашна од лозницата што ја имам во двор и од комината од виното од моето лозје...

Пак некој 35 годишен ти продава половна кола и ти вика „ДЕДО МИ ЈА ИМАТ ВОЗЕНО НЕ Е МНОГУ ГАЗЕНА/СТЕГАНА“. Аман бе на тие луѓе тоа што го викаат да не се внуци на Амди Бајрам???

ТОП 10 автомобилски брендови што најповеќе ги поседуваат Јапонците. Имаат вкупна бројка од 92 милиони возила...

1. Toјота
2. Лексус
3. Нисан
4. Инфинити
5. Хонда
6. Акура
7. Мазда
8. Мицубиши
9. Субару
10. Сузуки

Од градежната механизација најбројни се бредновите HITACHI, KOMATSU, KOBELCO, SUMIMOTO, KUBOTA...

И се хранат со морски рибчиња само од нивното море... И затоа децении векови опстојуваат Јапонските компании...

Во Шведска на патиштата абе Волво до Волво, СААБ до СААБ.

Јужна Кореја КИА до КИА Хјундаи до Хјундаи...

Машала, јас овој најчесто го купував, беше околу 700-800 денари.
nikogas ne bil 700-800 denari galicki kaskaval. bese 20 eur od vreme ja kolku se sekjavam. ispod 1000 sekako ne bil...

ne znam sto se fatile mediumive za galicki kaskaval koj e ovci i se krenal <10%, a vo megjuvreme kravjo sirenje e 500MKD po marketi t.e.100% pokaceno.

sekako tie sto kupuvale galicki kaskaval pak ke kupuvaat, no tie sto jadele kravjo najevtino sirenje/kaskaval, za niv e 100% zgolemena cenata i tie nema da kupat kolku sto zemale do sega...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom