Повик за протест

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Тука настанува и главниот проблем, бидејќи некој му текнало во минатото да организира протести за витални теми само за да собере партиски поени, веќе сите што сме неопределени, а такви се најголем дел во државава, не можат да веруваат во ништо, во никаков протест, па макар и кога тој е искрен. Влезени сме во многу безизлезна ситуација, цело време се вртиме во круг, сценарија цело време се вртат исти, видени милион пати. Доаѓаат едни на власт, опозицијата го влече обичниот народ со протестирање за многу витални и болни теми, само за да се дојде до функција, да паднат другите. Доаѓаат и другите на власт, новата опозицијата го влече обичниот народ со протестирање за витални и болни теми, за да се соберат политички поени и да паднат другите од функција. И така се врти кругот, си играат со нас и не манипулираат, додека нашата Македонија пати. И ете зошто има толку многу луѓе кои не се замараат со ништо во државава, што сакаат само да избегаат, што им се гади се ова и се држат настрана, толку пати биле изманипулирани што веќе изгубиле секакви чувства за државава и немаат доверба во никаков протест, колку и тој да е искрен.
Тажно е што луѓето паѓаат на маркетинг, не збориме тука за доверба... Мене тоа ми е јасно... Треба прво добар маркетинг па да се стекне доверба...и на крај во последните 27 години се изигрува таа доверба, без исклучок...

Тажно е што луѓето паѓаат на маркетинг, не збориме тука за доверба... Мене тоа ми е јасно... Треба прво добар маркетинг па да се стекне доверба...и на крај во последните 27 години се изигрува таа доверба, без исклучок...
За да има маркетинг треба моќ (политичка) која ќе го дозволи тој маркетинг. Тука кај нас таа политичка моќ е против тој маркетинг, остануваат само обичните смртници и тие што стварно искрено без никакви скриени намери и мислат добро на државата. А нивниот глас не е доволно гласен, така да тој маркетинг тука нема да го има за жал во оваа ситуација

За да има маркетинг треба моќ (политичка) која ќе го дозволи тој маркетинг. Тука кај нас таа политичка моќ е против тој маркетинг, остануваат само обичните смртници и тие што стварно искрено без никакви скриени намери и мислат добро на државата. А нивниот глас не е доволно гласен, така да тој маркетинг тука нема да го има за жал во оваа ситуација
Никој не не спречува да организираме маркетинг...Барем сега медиумите се отворени за обични смртници...

Никој не не спречува да организираме маркетинг...Барем сега медиумите се отворени за обични смртници...
Јасно е тоа, само со оглед на околностите кои ги кажав погоре, не сум сигурен колку тој маркетинг би допрел до обичниот народ. Има голем дел на луѓе во државава што многу добро се запознаени со ситуацијава и сепак нивни проблем е како да средат животот да избегат од тука, а не како да подобрат животот тука и да зачуват тоа што е тука. Можеме секако да ги вреѓеме и кривиме таквите, ама вистината е дека за таквите мислења се должни само политичките партии што и ебале матер на државата за сопствени интереси

[DOUBLEPOST=1521336223][/DOUBLEPOST]
Иницијативата не е за протест кој би бил анти-албански, ниту пак против било која друга нација... Но на некој начин повод на оваа иницијатива е законот за двојазичност, но не и цела причина.

Добро што е основа за протестов?

Законот за јазици е основна причина или само иницијална каписла за поголеми протести за други причини?

Ако да, кои други причини, мислам не дека нема има еден тон, туку за што?

Не, за сите глупости што се прават..
Не, за лоповлукот
Не, за распродажбата на националните интереси..[DOUBLEPOST=1521133970][/DOUBLEPOST]Јас идам сега, па макар изгледало тоа на прошетка...
Ама не е веќе ДПМНЕ на власт!

Добро што е основа за протестов?

Законот за јазици е основна причина или само иницијална каписла за поголеми протести за други причини?

Ако да, кои други причини, мислам не дека нема има еден тон, туку за што?
Одбери што сакаш, по твоја желба... Генерално за све... Не се обраќам лево-десно ќе се поделиме људски после, викам на единство за да го истераме ова зло, што не надвиснало 27 години...

Оди наназад прочитај.. нека не те мрзи...

Во мај, зошто па во Мај требаше одма вчера. Е ова ме нервира луѓево чекаат некој лидер во Мај да им каже ајде сега на улица. Него јас се плашам што после Вмро - Дуи. Ако се случи тоа бришам форум и да ме нема по бел свет.

Во мај, зошто па во Мај требаше одма вчера. Е ова ме нервира луѓево чекаат некој лидер во Мај да им каже ајде сега на улица. Него јас се плашам што после Вмро - Дуи. Ако се случи тоа бришам форум и да ме нема по бел свет.
Епа тоа викам јас, кристално јасно е дека овие протести организирани од нашите партии се само за канализирање на незадоволството, ништо повеќе...

Според мене, никој еден не смееше да чека некој да го повика, требаше да има толпа народ пред собрание секој ден, самоиницијативно излезени... Меѓутоа се случи 27 Април... Луѓето се некако резервирани, уплашени, деморализирани,... Тргни од себе...

Епа тоа викам јас, кристално јасно е дека овие протести организирани од нашите партии се само за канализирање на незадоволството, ништо повеќе...

Според мене, никој еден не смееше да чека некој да го повика, требаше да има толпа народ пред собрание секој ден, самоиницијативно излезени... Меѓутоа се случи 27 Април... Луѓето се некако резервирани, уплашени, деморализирани,... Тргни од себе...
Штета што Македонија нема некој лик што може да ги крене сите македонци. Премногу влијанија, невладини и партии. Тешко ќе биде ама не се знае.

Штета што Македонија нема некој лик што може да ги крене сите македонци. Премногу влијанија, невладини и партии. Тешко ќе биде ама не се знае.
Ликот се ствара во еден ваков протест, а не во фотеља... Види им ја харизмата на новопечениве лидери... Дебела пропагандна машинерија е позади нив, дали мислиш дека имаа харизма, зајо, грујо па и овој сега мицковски да викнат некого на протест...

Јас викам вака, кога би се собрале масовно и кога би биле секојдневно таму... Лидерите сами ќе излезат на површина.... Лидерите го водат народот, не даваат инструкции...[DOUBLEPOST=1521388710][/DOUBLEPOST]@Anand @Ryan Giggs @Toma
povelete[DOUBLEPOST=1521388789][/DOUBLEPOST]@Mikja

Последно уредено:
Немаме пратеник ние па да му протестираме, уствари има ама ВМРОвца
првин треба да има голем протест во Скопје и потоа да почне да се прелева и во останатите градови, во малите места народот се знае со секој (да не кажам дека сегашнот градоначалник ми е повеќе рода од претходниот) и тешко би одело без партиска организација,

ќе се приклучам на протест во Скопје (некаде април-мај незнам како ќе ми се погодат коцките)

Луѓе,државава ни е во опасност.Дај заборавете на партиска припадност и ние сами да си организираме протести уште сега во Март,па и во Април, и во Мај,па и цела година.
Ама и пред Собрание,и пред Влада,директно пред влезовите.

Последно уредено:
Луѓе,државава ни е во опасност.Дај заборавете на партиска припадност и ние сами да си организираме протести уште сега во Март,па и во Април, и во Мај,па и цела година.
Тоа е иницијативата, да организираме протест, досега имам само поддршка, а никој конкретно не ми помага за организација...

јамајка Меѓутоа се случи 27Април... Луѓето се некакорезервирани, уплашени,деморализирани,... Тргни од себе...

Јас баш така некако се осеќам, разочаран излажан од сегашниве.Причината е едноставна, се очекуваше пожестока реакција од Заев со овие криминалци и јаничари кои ѓи трпевме 12 години.Требаше до сега неколку звучни имиња да робијат а не да си го ладад у Мериот во центар!Нели на Портата ќе имаше екран и како се врати некое милионче од некоја сметка од егзотичните дестинации тука ќе се истакнувало? Стап! Е затоа ми се протестира да го потсетам Заев на обеќаното дека законите за сите еднакво ќе важеле!
И пред Мериот да ги вратат парите!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom