Ај да дефинираме "чкарт форумџија"!:)

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Веб-сајт
www.kajgana.com
На прв поглед, на чкарт форумџија ме асоцира (и ме нервира) кога ќе видам јузер кој:

- Наместо буквата "ч", го употребува бројот "4". На пр. "ej, devoj4e".

- Кога отвара тема, на крајот става по 10 извичници. На пр. "Serverot za Kanter!!!!!!!!!!!!!!"

- У принцип, секој што пишува на латиница ме нервира.

Ај да напраиме една ваква листа:)

- Кога ќе му ”заглави” Caps Lock-от, па сите букви му се големи

- Кога најдолу на пораката ќе напише pozz

- Кога ќе стегни некоја неподнослива големина на карактерите, очи да ти истера!

Некој што пишува колку да се re4e:) замара со небитни факти и вечни вистини, пишува на бугарски, не прима совети од други туку едноставно со сите се кара и препуцава, моли за репутација...............ај малце да оставам простор

outcast напиша:
- Кога најдолу на пораката ќе напише pozz

!

Леле колку ме вади од кожа кога ќе видам на крај од постот: ПОЗЗ! ПОЗДРАВ! ПОЗ!

Не знам, ама матер му ебам, неверојанто колку ме нервира, колку дебилно ми изгледа, чудо едно.

П.С. Инаку најчкарт ми се бугарите кои пишуваат на латиница обидувајќи се бугарска азбука да користат.

Место важно=vajno, obi4am, vinagi, море гитла у татарстан.

Исто кога прекумерно се користат смајлиња, извичници, италик+болд, мали, премали букви, преголеми букви, итн.

трите што ги спомна не` иритираат сите, овај, нали?
+ нешто екстра..
-кога отвараат нова тема само за своја потреба, без да прегледаат дали има веќе таква постоечка тема, и после тоа ќе ги снема(имам такви живи примери кај мене у подфорум, мада мислам дека сегде ги има, ко паразити се)

Кога некој кајгана форум употребувач :vozbud: (јузер) употребува не македонски зборови. Иако за многу нешта немаме зборови, барем да се потрудиме да измислиме, макар биле смешни.

Што пишуваат 4 место ч, тоа највише ме нервира (ја шо се заебав со јузерот се заебав де :) )...дефинитивно на крај тие поздравите вадат од кожа...хммм и многу ме нервира кога ќе отворат тема на латиница, ај за постирање нивна работа, ама нова тема треба да е читка, а и се нервирам кога една тема некој по пет пати ќе ја отвори...и епте чкарт ми се оние кантерџиите, отвориле јузер само ради кантер и билдаат мислења на некои бош теми ко „членот над вас„, „аватар и потпис на членот над вас„...кога забушаваат со големи букви, забораваат точки и запирки...кога само се инаетат и трескаат глупости што немаат врска со темата...исто чкарт ми се тие што ако не можат да те надзборат одма почињаат да вреѓаат...епа толку ми текнува...:)

Чкарт?

- 4 наместо Ч, 6 наместо Ш
- Авторите на „Нееееее” и „Дааааа” постови
- оние кои мислат дека сме ќори и не исклучуваат CapsLock
- форумџии кои користат само смајли во сите постови
- форумџии на кои им е мака да разгледаат по темите и отвораат дупли
- форумџии кои пишуваат постови и редовно си ги бришат
- форумџии кои не го ни читаат насловот на темата
- форумџии кои отвораат сто јузери
- за латиницата да не прам муабет

Не ми текнува друго моментално.

Чкарт
-кога форумџијата пишува на латиница
-кога некој пишува реферати(многу големи постови)
-кога ставаат 4 место ч
-кога пишува пола големи пола мали букви
и тоа ако ми текне ке додадам

Jas javno im se izvinuvam na site administratori i moderatori.. kako i na ostanatite obicni smrtnici sto si napravile juzer za latinicata vo postov, no jas sum vo nemoznost da pisuvam na kirilica bidejki nema takva opcija na kompjuterive koa ke imam net doma ke go smenam toa VEDNAS!

Abe.. User: girlll i sfe e kazano.. Najskart :D

Billa Bong напиша:
-кога некој пишува реферати(многу големи постови)
Тоа е чкарт само за чкарт форумџиите.

Инаку, се што наведовте погоре (да не се повторуваме - тоа е чкарт), плус:

- Форумџија кој ја користи секоја можна прилика за да издудла со некоја форумџика. Со тие "доскочици" се уништуваат дискусиите и започнува чет на темите. За жал, во оваа група повремено улетуваат и модератори и администратори. Дудлачи, ве преколнувам - користете приватни пораки и месинџери.

- Форумџија кој се натпреварува со останатите форумџии во највеќе испратени постови и најголема репутација. Квалитетен форумџија се "натпреварува" со останатите исклучиво со квалитетно напишаните мислења. Чкарт форумџија ги спамира темите (Појол) и моли за репутација (Тиф).

- Форумџија кој отвара нова тема која била дискутирана пред 2 недели. Не е грев да се прашаат модераторите дали веќе постоела некоја тема, или пак да се користи опцијата за пребарување.

Кога е 4 место Ч.
Кога никој не ги прочитува првите постови...

Fortune напиша:
Чкарт?

- 4 наместо Ч, 6 наместо Ш
- Авторите на „Нееееее” и „Дааааа” постови
- оние кои мислат дека сме ќори и не исклучуваат CapsLock
- форумџии кои користат само смајли во сите постови
- форумџии на кои им е мака да разгледаат по темите и отвораат дупли
- форумџии кои пишуваат постови и редовно си ги бришат
- форумџии кои не го ни читаат насловот на темата
- форумџии кои отвораат сто јузери
- за латиницата да не прам муабет

Не ми текнува друго моментално.
-На мене ме нервираат форумџии/форумџики кои го читаат само насловот на темата без прво да го прочитат првото мислење и да видат за што всушност станува збор
-На мене ме нервира кога некој ќе го прочита првото мислење(знам дека многу можете да се пронајдете во ова,ама шо да ви правам)а сите други надолу не ги чита....т.е. првата напишала бритни умрела и после се разберуваме први април било,после еден ден друг ќе напише бог да ја прости или пак се сеќавам за евровизијата лани прочитав дека од следната година ќе доаѓаат само првите 6 натпреварувачи наместо 12...ние бевме 13 и сите викаат е за едно место не влеговме у финале...е како не за едно,три пати истото нешто го повторив и пак никој не прочита:tapp:
-На мене ме нервира кога некој си разменува репутација(и јас спаѓав во тие едно време,но фала богу сватив дека тоа е чиста глупост)
-На мене ме нервира кога некој дошол на форумов само поради кантер
-На мене ме нервира кога некој на форумот очајно ги моли членовите да го предложат за модератор,како и пишува на сите теми дека може да биде добар модератор на одреден подфорум место да ужива по форумот,да се труди да отвара и реплицира зрели постови на темите на одредениот подфорум и ако е доволно квалитетен да го стават на модераторско место

Чкарт се оние кои што за тоа „црвенко„ ти се уклучуваат на мсн и ти викаат „абе зашто ми стаи црвенко„ или јавно на темата пишуваат ЌЕ ТИ ВРАТАМ ЗА ОВА. Чкарт се и оние што во играчница секој втор пост е нивен. Чкарт се и оние што незнаат кај пишуваат па тресат глупости. Чкарт се и оние што не праат рисајз на сликите туку едноставно ги ставаат на форумов со 1280x1024 резолуција. Сите „хакери„ сите читери сите нубови, сите оние „паметни„ се чкарт

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom