Како друштвото влијае на бракот?

• Креатор на темата Креатор на темата JustDe
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа и сеуште сум тука пробувајќи да ги средам работите. Он тоа го знае и си го зима здраво за готово.
Секогаш вреди да се бориш за семејството, иако состојбата, барем спрема она што го изложи, е прилично очајна. Имено, да резимираме:
- Не се прибира дома;
- Не посветува никакво внимание на детето;
- Никаво внимание на тебе;
- Секс- немате (не би го броел тоа еднаш во 2 месеци);
- Пари не дава (дури и ти вика снајди се за пари па излези)
- Не излегува со тебе со изговор нема пари ( а има пари за секој ден да биде во кафана до 6 наутро)
- Ти вика- ако не ти чини, собери си ги парталите и оди си (што во неколу наврати и си го направила);
- Прави банални работи (како што е бришење од фејзбук);
..........
Прилично очајна е работава, но барем физичко насилство нема (или има?) па имаш повеке веме за борба.

Која е таа кафана што работи до 6 наутро бе? Којзнае каде дреме, не верувам до сабајле да е со другар, освен ако не станал педер. :D

Секогаш вреди да се бориш за семејството, иако состојбата, барем спрема она што го изложи, е прилично очајна. Имено, да резимираме:
- Не се прибира дома;
- Не посветува никакво внимание на детето;
- Никаво внимание на тебе;
- Секс- немате (не би го броел тоа еднаш во 2 месеци);
- Пари не дава (дури и ти вика снајди се за пари па излези)
- Не излегува со тебе со изговор нема пари ( а има пари за секој ден да биде во кафана до 6 наутро)
- Ти вика- ако не ти чини, собери си ги парталите и оди си (што во неколу наврати и си го направила);
- Прави банални работи (како што е бришење од фејзбук);
..........
Прилично очајна е работава, но барем физичко насилство нема (или има?) па имаш повеке веме за борба.
Уште тоа фали да има изгледа :/
Незнам кај да терам и сега да пробам да разговарам го знам одговорот "ја сум ти лажал, сум искачал и ќе искачам, таков сум и тоа е тоа, ако ти чини седи ако не патот по нозе, за друго нема што да разговарам."
Вчера, кога ми пукна филм и реков дека што сака тоа ќе си добие, и да нр мисли дека ќе имам жал, пошто ми рече алиментација ќе плаќам само ако побараш ти. И кога кажав дека се ќе побарам што треба и дека око нема да ми трепне ниту да мислам дали има или нема...
Како одговор добив "Сакаш пица? "
Сам човек неможе да сочува брак ако на едниот му е гајле за се.

Која е таа кафана што работи до 6 наутро бе? Којзнае каде дреме, не верувам до сабајле да е со другар, освен ако не станал педер. :D
Не дека р у кафана до 6, секогаш има нешто плус, застамавме јадевмр, се замуабетивме, кај другар дома продузиле и тако даље[DOUBLEPOST=1520341712][/DOUBLEPOST]
Па не сум сигурен баш што е повеќе очајно, дали он што така прави или ти што уште го трпиш поготово ако стварно си 24 години
Размислувам и за детето, да не било тоа не би трпела сигурно ..

Ма и три деца да имам не би трпел несреќен брак. Децата ќе си го најдат патот, живееш еднаш и немој да си го поминеш векот во несреќа и мизерија другарке. Ќе си ја најдеш среќата со некој саглам човек кад тад.

Уште тоа фали да има изгледа :/
Незнам кај да терам и сега да пробам да разговарам го знам одговорот "ја сум ти лажал, сум искачал и ќе искачам, таков сум и тоа е тоа, ако ти чини седи ако не патот по нозе, за друго нема што да разговарам."
Вчера, кога ми пукна филм и реков дека што сака тоа ќе си добие, и да нр мисли дека ќе имам жал, пошто ми рече алиментација ќе плаќам само ако побараш ти. И кога кажав дека се ќе побарам што треба и дека око нема да ми трепне ниту да мислам дали има или нема...
Како одговор добив "Сакаш пица? "
Сам човек неможе да сочува брак ако на едниот му е гајле за се.
Излегувањето не е проблем и не инсистирај да не излегува. Проблем се сексот, недавањето пари, необрнување на внимание... нека ги уреди тиј сите други работи па после нека излегува колку сака (ако има доволно пари тие излегувања да не се одразуваат премногу на семејниот стандард...). И апсолутно си во право, за решавање на проблем потребна е волја и од двајцата, сама џабе се трудиш. Штом сте дошле и до муабетот за алиментација..... не се измачувај. Ако имаш услови, замини си и не се вракај, и да те моли да се вратиш не се враќај. Остави го некое време сам а види и ти како ке ти оди сама па после одлучи дали ке се разведеш.

Добро, ви влагодарам на сите, и тука различни мислења а и јас бев на два ума. Едни не се трпи други не се разведува туку така. Еве јас, ќе пробам уште еднаш со разговор па ако повторно не бива се знае што следи.

Добро, ви влагодарам на сите, и тука различни мислења а и јас бев на два ума. Едни не се трпи други не се разведува туку така. Еве јас, ќе пробам уште еднаш со разговор па ако повторно не бива се знае што следи.

Според тоа што го напиша, маж ти те има отсечено од се во врска со него. Воопшто не е битно дали има друга или не. Мора да бараш пари, а тој не ти дава, туку ти вели „снајди се“ или ако не ти чини, оди си, те блокирал на фб, ти зборувал за разделба, а ти уште се прашуваш што да правиш! Знам дека не ти е лесно, но мислам дека треба да се разделите.
Начинот на којшто се однесува е мизерен и сигурно не би се однесувал така, ако ти има каде да одиш и си финансиски независна.
Жал ми е, веројатно си многу млада, чекај да ти порасне бебенцето и веќе од денес почни да правиш планови како да се осамостоиш. Среќно!

Работава е повеќе од јасна овде. Те блокнал и ги избришал сите заеднички слики - или има друга, или е од оние женети а меркаат и пишуваат на се што мрда и прета на фб, друго објаснување нема. Гледам дека и не му е воопшто гајле кога доаѓа прекин во прашање што значи овој те гледа како голем товар а не па да те сака. Тоа по кафани до 6 сабајле нема врска. Или оди кај некоја друга и вечерите ги поминуваат заедно, или оди по дискотеки ама и тоа не држи вода многу многу. Најдобро е да го следи некој и да дознае што е работата. Работава е буквално уште што нема почнато и шамари да ти дели, уште тоа фали по муабетиве само. Инаку не сфатив, не сака да ти дава пари? Ами шо јадите вие двајца со бебенцето тогаш? Гледај, прај, работава не е воопшто на арно, глеј да ја средиш со време оти после тешко тебе, не е добро ниту за тебе ниту за кутрото детенце што треба да расте во ваква средина. И уште едно нешто, прашај се себе, дали вреди да го поминуваш животот еден, со некој што те множи со нула секој ден? Јас ќе ти кажам: не вреди. Ама твое си е да одлучиш што понатака.

... и уште еден сличен случај имаше ваков да на крај испадна дека бракот, детето всушност биле само параван за народот и за родителите, а да дотичниот си имал другар кој му бил и љубовен партнер, да не речам скриено хомо ориентиран, на жалост !

а првенствено помислив дека само јас го гледам СЛОНОТ во собата.

@JustDe колку и да ти е болно тоа што го слушаш од нас тука „експретите“ за СЕ' и сешто на форумот, ама мажот ти е педер.

не знам јас кој усвет ќе го фати детето мое (мој син) ако има дома жена која ја третира како стока и цело време е излезен со другар му, а у меџувремену има и дете дома кое расти без него. па ќе го запалам жив бре!!!!

тоа што родителите негови се загрижени, а ништо конкретно не е превземено, значи само една работа... знаат дека син им е геј. најверојатно го форсирале да се жени, да фати некоја девојка, да има дете... дрн дрн дрн...

ако од ова што ти опиша сè е точно (да претпоставиме) и ако навистина не си гроб грда, не си се омажила за пари, го гледаш него како очите, му роди дете и се обидуваш да најдиш компромис за секоја ситуација тогаш ете јас не сум паметен да ти кажам ништо друго освен дека си имаш работа со пешко.

дури и да е друга жена во прашање, па и повеќе жени, па и колку што сака нека се на број биди сигурна дека нема да си го запостави детето.

ти кажаа и други, мисли дека те држи во раце, особено што си невработена и ете неколку пати што правите повуци-потегни со твоето одење кај твоите родители и враќање назад кај него.

твоите родители можат привремено да издржат финансиски товар да го растат тоа дете и да се грижат за тебе додека не се вработиш?
ако ДА, тогаш парталите и кај нив.

во меѓувреме ако воопшто можиш да разговараш со господинот и ако не е работата до неговиот „другар“ т.е. е некоја друга жена или едноставно споени жички кај него во глава јас ти советувам да се обидеш. ништо нема да изгубиш во секој случај. пробај, разговарај но од дистанца. не живеј кај него повеќе.
доколку за брзо време не почнат работите драстично да се менуваат, тужи го копилето, земај алиментација и живеј на страна (кај твоите), барем во живот без понижување и секојдневни критики.

ова ти е совет под услов сето она погоре напишано да го кажа баш така како што е и да си дојдена на форум да бараш совет, а не оправдување за некои твои постапки од минатото кои ги прикриваш.

во секој случај, немаш лесен период пред тебе али издржи. во животот идат секакви срања, ова е едно од нив (ни прво ни последно, пошто нема константни периоди на среќа или несреќа, life has its ups and downs).

ако од ова што ти опиша сè е точно (да претпоставиме) и ако навистина не си гроб грда, не си се омажила за пари, го гледаш него како очите, му роди дете и се обидуваш да најдиш компромис за секоја ситуација тогаш ете јас не сум паметен да ти кажам ништо друго освен дека си имаш работа со пешко..

Гроб грда жена?
А што доколку е грда? Менува ли нешто надворешниот изглед?
Биле во врска Х време, веројатно не бил слеп.

Он

Тука ја знаеме само едната страна на приказната.
Постапките кои беа посочени, навистина се за осуда од секој аспект. НО (не е сега дека застанувам во одбрана на сопругот), како што кај жените се јавува постпородилна депресија, исто така во некој си облик може да се појави и кај мажот.
Самата новонастаната ситуација, неможноста да се справат и да се носат во поголем товар (во вчера бил сам, а денес веќе треба да се грижи за жена, дете и сл), може да доведе во ваква појава, како што и самата кажа дека веќе не го препознаваш.
Кај мажите постпородилната депресија се развива побавно (3-6 месеци подоцна), додека кај жените се јавува веднаш после породување.
Симптоми кои може да се јават се различни, од промена во расположението, пијанство, коцка, афери, преоптеретување на работно место, чувство на бесмисленост и сл.

Мој совет - Биди трпелива и разговарај, разговорот, меѓусебната комуникација се клучот доколку се работи за ваква постпородилна депресија, во краен случај и не е лошо да се побара стручна помош.

Гроб грда жена?
А што доколку е грда? Менува ли нешто надворешниот изглед?
Биле во врска Х време, веројатно не бил слеп.
.

не знам што доколку е грда, можеби наеднаш на јунакот не му се свиѓа ;)
најверојатно тој знае подобро.

денешно време голем дел од врските ти се базираат првенствено на надворешна привлечност и убавина, што во секој случај колку год да го негираш е факт. јбг, такво време дојде.

е сега како е кај овие двајца кој да им знае... ние си играме тука што би било кога би било т.е. се бавиме со претпоставки. нема фројдовско точно решение, животот е заебана играчка и се дешава само еднаш.

така да, тоа што и го кажав и го кажав како што мислев, а што ќе направи зависи од неа, од партнерот, од некој трети или десетти (ако дозволиле некој да соли памет во меѓувреме во нивниот брак) итн итн итн....

има брачни советувалишта под Министерството за труд и социјала, посебно кога имате деца. Треба да се јавите, ништо не ве чини.
Не знам колку ќе ви помогнат, но барем ќе си ги кажете проблемите.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom