... и уште еден сличен случај имаше ваков да на крај испадна дека бракот, детето всушност биле само параван за народот и за родителите, а да дотичниот си имал другар кој му бил и љубовен партнер, да не речам скриено хомо ориентиран, на жалост !
а првенствено помислив дека само јас го гледам СЛОНОТ во собата.
@JustDe колку и да ти е болно тоа што го слушаш од нас тука „експретите“ за СЕ' и сешто на форумот, ама мажот ти е педер.
не знам јас кој усвет ќе го фати детето мое (мој син) ако има дома жена која ја третира како стока и цело време е излезен со другар му, а у меџувремену има и дете дома кое расти без него. па ќе го запалам жив бре!!!!
тоа што родителите негови се загрижени, а ништо конкретно не е превземено, значи само една работа... знаат дека син им е геј. најверојатно го форсирале да се жени, да фати некоја девојка, да има дете... дрн дрн дрн...
ако од ова што ти опиша сè е точно (да претпоставиме) и ако навистина не си гроб грда, не си се омажила за пари, го гледаш него како очите, му роди дете и се обидуваш да најдиш компромис за секоја ситуација тогаш ете јас не сум паметен да ти кажам ништо друго освен дека си имаш работа со пешко.
дури и да е друга жена во прашање, па и повеќе жени, па и колку што сака нека се на број биди сигурна дека нема да си го запостави детето.
ти кажаа и други, мисли дека те држи во раце, особено што си невработена и ете неколку пати што правите повуци-потегни со твоето одење кај твоите родители и враќање назад кај него.
твоите родители можат привремено да издржат финансиски товар да го растат тоа дете и да се грижат за тебе додека не се вработиш?
ако ДА, тогаш парталите и кај нив.
во меѓувреме ако воопшто можиш да разговараш со господинот и ако не е работата до неговиот „другар“ т.е. е некоја друга жена или едноставно споени жички кај него во глава јас ти советувам да се обидеш. ништо нема да изгубиш во секој случај. пробај, разговарај но од дистанца. не живеј кај него повеќе.
доколку за брзо време не почнат работите драстично да се менуваат, тужи го копилето, земај алиментација и живеј на страна (кај твоите), барем во живот без понижување и секојдневни критики.
ова ти е совет под услов сето она погоре напишано да го кажа баш така како што е и да си дојдена на форум да бараш совет, а не оправдување за некои твои постапки од минатото кои ги прикриваш.
во секој случај, немаш лесен период пред тебе али издржи. во животот идат секакви срања, ова е едно од нив (ни прво ни последно, пошто нема константни периоди на среќа или несреќа, life has its ups and downs).