Избодено 16 годишно момче на Рекорд во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMKD007
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе престане да се скандира кога ќе престанете да ни ги бодете децата.

Мртов ш*птар пееш пошто некој избодел дете, аха.

Пеењето е пред 10 дена, а бодењето после тоа. ОК ?
Бодењето го направило еден човек или неколумина, кои имаат имиња и презимиња и лично ќе одговараат.
Веројатно се навивачи од некоја спротивна група, која исто така има и име. (претпоставувам Шверцери?)
Во таа група колку што знам членуваат и лица кои не се албанци.

А јас сум шипт*р и не сум избодел никого.
Зошто ми посакуваат смрт ?

Можеби си ептен млад, ама не дозволувај да те злоупотребат, употреби логика.

Бодењето го направило еден човек или неколумина, кои имаат имиња и презимиња и лично ќе одговараат.
Веројатно се навивачи од некоја спротивна група, која исто така има и име. (претпоставувам Шверцери?)

Јас сум шипт*р и не сум избодел никого.

Дека пред тоа живеевме во мир и хармонија, никого не бодевте, никого немате убиено затоа што е Македонец. Никој нема да одговара. Можно е да има некој турчин заостанат, воглавно зелки се членови. Смрт ти се посакува затоа што си шипац.
И убаво е спомнато погоре, цело време едни исти муабети вртиме кога доаѓа до ваков инцидент. Џабе е се.

Ако од двете страни биле навивачи, тоа не е меѓуетнички инцидент туку навивачки. Се додека е така, јас немам проблем (да, жал ми е за глупостите во кои се навлезени, ама нивен избор) , но да не појдат да дираат невини луѓе кои од навивачките инаети немаат појма.

Пред само 10 дена Комити пееја дека Мртов шипт*р е добар шипт*р.

Тоа е тој оган кој го палат на секој натпревар, па после горат од истиот, зборам за двете страни, пошто и албанците исто пеат (иако мислам последно време доста го остранија тој начин на навивање).

Смрт бараат, смрт ќе најдат, и едните и другите.

слушајте на самиот почеток
Дечко скриј се и не се појавувај. И македонски групи се тепале меѓу себе па не се боделе. Веќе ако се убацуваш да напишеш нешто, осудија постапката и испери си го образот на твојата бедна нација колку толку. Не тука да продаваш муда за бубрези ви пееле Комити вака, навивачка тепачка било и тн...

Сеа да не претеруваме. „Мртов ш*птар, добар ш*птар!“ или „За ш*птари, гасна комора!“, се срање ствари и нема место да се оправдуваат. Говор на омраза има огромна тежина и ги става сите Албанци у исти кош, што не е точно, но поголема тежина има бодење на дете со нож. @Dardan-ia проблемот тука, не е дали мотивот на напаѓачите бил стриктно поради навивачки причини, поради етиничка омраза или комбинација од двете (ја веруем дека е третово), туку дека тие што го извршиле злоделото, ќе поминат лесно поради нивната етничка припадност, односно за да не се разгорат етнички тензии.

Повеќето тука претпоставувам, освен ако не се ретардирани, не сметаат дека секој Албанец треба да умре, туку се пиздат пошто ова ќе помине неказнето само бидејќи сторителите се Албанци. Ако ги фатат идиотиве и си лежат затвор колку што треба, нема проблем. Проблемот е што сите знаеме дека нема да се деси тоа.

А јас сум шипт*р и не сум избодел никого.

ако вие молчите тогаш значи го одобрувате тоа што вашите го прават во државата. ако ви пречи тоа што сите ве сметаат за насилниците, тогаш побунете се против вашите.
ако не сакате сите да ве гледаат како крвници и криминалци тогаш смирете си ги вашите, а не штом уапсат некој албанец одма на протести излегувате.
не се правите невини затоа што сите сте виновни.

Сеа да не претеруваме. „Мртов ш*птар, добар ш*птар!“ или „За ш*птари, гасна комора!“, се срање ствари и нема место да се оправдуваат. Говор на омраза има огромна тежина и ги става сите Албанци у исти кош, што не е точно, но поголема тежина има бодење на дете со нож. @Dardan-ia проблемот тука, не е дали мотивот на напаѓачите бил стриктно поради навивачки причини, поради етиничка омраза или комбинација од двете (ја веруем дека е третово), туку дека тие што го извршиле злоделото, ќе поминат лесно поради нивната етничка припадност, односно за да не се разгорат етнички тензии.

Повеќето тука претпоставувам, освен ако не се ретардирани, не сметаат дека секој Албанец треба да умре, туку се пиздат пошто ова ќе помине неказнето само бидејќи сторителите се Албанци. Ако ги фатат идиотиве и си лежат затвор колку што треба, нема проблем. Проблемот е што сите знаеме дека нема да се деси тоа.

Ако целта им беше да избодат некој македонец, немаше да се измачат тоа да го сторат на Рекорд, туку ќе го стореа во Чаир, Сарај, Сингелич, со можност за полесно бегство и криење, пред помалку безбедносни камери.

Затоа реков ова не е меѓуетнички инцидент. Не велам дека етничката припадност не игра улога, но таа не е директна причина за вакви инциденти.

Ако целта им беше да избодат некој македонец, немаше да се измачат тоа да го сторат на Рекорд, туку ќе го стореа во Чаир, Сарај, Сингелич, со можност за полесно бегство и криење, пред помалку безбедносни камери.

Затоа реков ова не е меѓуетнички инцидент. Не велам дека етничката припадност не игра улога, но таа не е директна причина за вакви инциденти.
Не треси сеа и ти глупости.
Сигурно сите навивачи, не се цело време на прометни места, може да почекаат да се тргнат од Рекорд и да ги избодат, ако се загрижени да не бидат фатени. Ама не се. Знаеш зошто?
Бидејќи ко што ти реков, не е битно кој им бил мотивот, проблемот е дека ќе поминат лесно, бидејќи се Албанци. Сфаќаш? Не се плашат дека ќе бидат фатени, бидејќи знаат дека никој нема да ги бара стварно.

Последно уредено од модератор:
Малолетните деликвенти да се третираат како криминалци и да лежат затвор.

Малолетните деликвенти да се третираат како криминалци и да лежат затвор.
Ако се малолетни, има поравни домови. Малолетнички затвор не знам дали имаме. Ама ако не си знаел, постои работа како малолетнички затвор. Не е фрка воопшто. Има и други казнени мерки за злодела извршени од малолетници. Али нема место, треба некој да плаќа за издржување таму, така што може да се занемаруваат криминалите + нема да има меѓуетнички тензии, протести и такви работи...

Последно уредено од модератор:

Ај не глуми лудило, знаеш и самиот кои се причините, само се правиш на удрен. Не е ова изолиран инцидент, ниту па тепачка после фудбалски натпревар. Се знае многу убаво кои се мотивите.

Вакви случки има редовно, но не се објавуваат сите во јавност од разбирливи причини. Само во последниве неколку месеци имаше неколку слични инциденти каде беа бодени малолетни деца од по 16-17 години и вадени од автобус на носилки.

Еве ти еден инцидент од пред некој месец. Полицијата, како и обично, се уште работи на пронаоѓање на сторителите.

Вреди тука да се спомне и случајот во Куманово

Во албанските медиуми се пушта само дел од целото видео, односно како овие со автомобилот ги удираат Алмир и неговите родители. А еве од друга страна објавено целото видео каде убаво се гледа дека браќава влегуваат во автомобилот да си заминат додека двајца (роднини) на детево ги напаѓаат и пробуваат да ги извадат од кола

Нема збор дека треба да одговара но нека ја кажат целата вистина, не да манипулираат дека секогаш они се само жртвите..

Вреди тука да се спомне и случајот во Куманово

Во албанските медиуми се пушта само дел од целото видео, односно како овие со автомобилот ги удираат Алмир и неговите родители. А еве од друга страна објавено целото видео каде убаво се гледа дека браќава влегуваат во автомобилот да си заминат додека двајца (роднини) на детево ги напаѓаат и пробуваат да ги извадат од кола

Нема збор дека треба да одговара но нека ја кажат целата вистина, не да манипулираат дека секогаш они се само жртвите..
Браќата не се ни најмалку криви за детето.Биле нападнати и реагирале.Крив е оној што со сиот памет влегува во тепачка со пет годишно деца.

Најголем дел од тепачките/нападите се случуваат кога од едната страна има група, а од другата страна сам поединец или пак помала група ... не верувам дека на некого ќе му прдне сам да напаѓа друг/и ако нема со себеси поддржувачи(грб) !

На мене една работа не ми е јасна .. на толку неправди, угнетувања, заплашувања, толку ли бе не се најде еден од мајка роден да направи пример од нив? Овој у Флорида оти го избркале од школо рокна 20 невини луѓе, а овие нашите немаат срце против кривците да превземаат радикални мерки.

Абе растопи еден автобус на релација Чаир-Арачиново или кај и да одат шпонските автобуси и ај сиктер туго. Овие во Ѓорче колку јако почнаа пред некоја година кога го убијаа ова момчето Ангел, за жал не довршија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom