Споредба на македонски хостинг услуги (верзија 0.4)

• Креатор на темата Креатор на темата Bidikov
  • Време на започнување Време на започнување
Jane напиша:
А реално гледано што би можел да направам со 5мб простор?:)
Да хостираш цел портал :helou:

Со 5 мегабајти многу малку, една база и толку.

Кога купував хостинг, најефтин беше оној од ProHost, сега не знам како стојат цените споредено со останатите провајдери. Башка човекот кој го продава хостингот ми е добар пријател и имам одлично искуство. Онлајн процентот е некојси 99.9%, јас никогаш не сум начекал страната да ми биде офлајн.

Bidikov напиша:
2) @ultimate: сметам дека е некоректно да се користи темава за промовирање и фаворизирање на одредени понуди - сметам дека е во ред твоето објаснување околу е-коменрц и слично, но тотално не е фер да се користи темава за промоции :nenene: - Ако сакаш промоции најдобро е да закупиш дел од маркетинг просторот на странава (како што веќе имаш направено ако не се лажам).
Поентата е да се има јасна споредба помежу понудите за да корисникот сам одлучи - затоа те молам делот околу промоции и сл. во твојата порака да го отстраниш....
Чил aут :\ .
Acid/Misticen пуштете фактура за еднодневната реклама :\ .

Благодарам.

Еве јавно се извинувам за сите оние кои се имаат навредено од мојот последен пост. Посебно до Ultimate - мојот колега. Идејата не ми беше да навредам некој или слично тука сакав да потенцирам да се држиме до поентата и целта на оваа тема. Еве уште еднаш длабоко извинување до сите оние кој се почувстуваа навредени и загрозени и како доказ на тоа ја тргам претходната порака да нема повеќе вакви случувања.

Откако вие драги колеги ги закопавте секирите - може сега да се вратиме на темата?

Благодарам ...

Значи, чекаме да се произнесат корисниците: кој хостинг го користеле (доколку не е од овие горе надедени не е проблем горната листа е само за проширување), дали биле задоволни од услугата, дали имале добра соработка со луѓето од техничка подршка, итн.

Мангал муабети веќе несакам да слушам зашо ќе ја барам Дивајн (а она ќе ве брише :zlo: ) - ОК?

Денеска ги додадов информациите за хостинг услугите на МОЛ - 2MG ...

П.С:
Зошто верзијата во насловот на оригиналната порака се смени а на линкот остана старата ?

П.П.С:
Може темава да стане важна за да остане прегледна за крисниците ... ?

teneke напиша:
Не е точно дека неможеш да имаш е-комерц, овде во Македонија.

Можеш да имаш било каде, само што е потребно да имаш сметка во странство (поточно во странска банка каде што ќе се вршат уплаќањата, плус за секоја трансакција ти земаат процент, за секој трансфер ти земаат процент, и кога ќе видиш есап = загуба), но затоа кај нас во МК не можеш да работиш со нашиве банки затоа што ниту една не нуди таква услуга, а да не спомнувам и тоа што сме на црна листа за користење на ЦЦ. Сума сумарум пари на рака Мара под рака сега за сега.

А зошто е темава во Веб дизајн и развој? Сепак зборуваме за хостинг, а тоа не подразбира дека зборуваме само за веб хостирање?! Ќе ја преместам во Интерент и мрежи.

Декстерче сметам дека размислувањето е малце погрешно - сепак понудите што ги има во темата се за ВЕБ ХОСТИНГ (скоро секогаш под хостинг се мисли на њеб хостинг) затоа темата повеќе одговара во Веб дизајн и развој - иако можеби треба да има линк до неа и во интернет ...

Никој од МК провајдерите неможе да се спореди со PowWeb. No Setup Fee! 1 Year FREE Domain Name! $69.24 со 300 гб веб спејс и 3000 гб бендвит !

знам дека прашањево не е за овде ама оваа тема беше најблиску до тоа што ми треба,ако сакате преместете го ако има тема за ова

значи ме интересира да ми кажете каков хостинг е потребен за веб портал од типов на кајгана(без форум),ако може од сопствениците некој да ми каже и кој хостинг би бил најдобар,македонски или странски,и колку би чинел
ви благодарам однапред

Искуство од корисници

За мкхост janesandanski.com е веќе цела година и беше само 2 часа недостапна немаше ни толку , а причина беше надогрдба на серверот.
Имаа стабилни сервери и поднесуваат оптеретување , а и имаат добар пинг со македонија за разлика што ги проверих другите за лоши искуства од мак сервери пишав во друга тема.

од секаде може да земате само не зимувајте од макиноватион од штип бидејки хостинзите се 0 може да биде недостапен ного време ПОЗДРАВ !!!

баш се добри хостинзите.исти како на МкПровидер(истите брзини,исти сервери,само што макиноватион ги користи ДНС серверите на МкПровидер(си соработуваат луѓето)) Добри си се, имаат добри понуди, и поволни цени.МакИноватион РУЛЕЗЗЗЗЗЗЗЗ!

баш се добри хостинзите.исти како на МкПровидер(истите брзини,исти сервери,само што макиноватион ги користи ДНС серверите на МкПровидер(си соработуваат луѓето)) Добри си се, имаат добри понуди, и поволни цени.МакИноватион РУЛЕЗЗЗЗЗЗЗЗ!

dobar hosting e MKprovaider ad duri nema ni wbe strana a u stavri da ne se toa dve isti "firmi"

mislam deka e redno da oforimime black lista na "firmi" sto se zanimavaaat so web hosting

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom