XXIII Зимски олимписки игри - Пјонгчанг 2018

Ќе им текне на МТВ да дадат некоја снимка од уметнико лизгање? Сите настани се во 2-3 сато сабајле по наше време. Не ми е јасно што толку рано ги закажале и таму, 10 наутро, кога најголем дел од натпреварувачите се од за нив далечниот запад?! :(

Не сум многу по спорт освен олимпијада некој спортови и кога игра тенис Ѓоковиќ

Зимскиве ич некако не ми се по ќејф. Летниве атлетика, тенис, пливање тоа некако ми е поинтересно.

Норвежаните доминираат. Финале крос-кантри 15км + 15км

Кругер шампион, а по стартот падна и заостануваше 40 секунди.

DVvXKQ1WAAAmnRq.jpg
DVvawGVXcAA8_db.jpg
DVvYTCQVQAE3k3W.jpg

Иначе

Свен Крамер :cuc::cuc::cuc::cuc:

Три златни медали на 5000 м брзо лизгање Ванкувер , Сочи и Пјонгчанг .

Легенда !!!

sven_16.jpg

Холанѓаниве матер ебаа на брзово лизгање, очекувано секако

Какво фијаско за Норвежаните и за главниот фаворит Фуркад од Франција во биатлон 10км.

Видара вчера со одличен коментар од бијатлонот, денес Милковски катастрфоа најдобриот олимпиец можеби моментално Фуркад грешно го чита Фукар, идиот класичен.
Иначе Домрачева не е во форма затоа што стана мајка некаде пред почетокот на сезоната верувале или не се врати во екстремно брзо време.

Без промашување на второто стрелиште за Фуркад , може до медал . :vozbud:[DOUBLEPOST=1518350563][/DOUBLEPOST]Само 18 секунди заостанување на 2км до крај .

Видара вчера со одличен коментар од бијатлонот, денес Милковски катастрфоа најдобриот олимпиец можеби моментално Фуркад грешно го чита Фукар, идиот класичен.
Иначе Домрачева не е во форма затоа што стана мајка некаде пред почетокот на сезоната верувале или не се врати во екстремно брзо време.
Не знаев за ова, ако е точно тогаш се надминала себеси. А Фуркад мононуклеоза имаше пред некое време.

Знаев за Фуркад дека не добива денес, спринтот иако најкратка делница најтешка е да се добие на олимпијадата. Утре ќе победи во потерата и веројатно во мас стартот, во индивидуал 20км ќе има медал, прајм типс. :D

Ама која утепана конкуренција е во бијатлон, до лани какви трки гледавме..

Каков пресврт во санкањето самите не се свесни дека е можно ахаха

Претплатен сум eurosport player, ама можам да гледам само на PC. Дали знае некој како можам да ја инсталирам апликацијата за да можам да гледам и на таблет и телњфон. На Play Srore вика дека не е дозволена за Македонија.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom