Готска култура (Готика)

• Креатор на темата Креатор на темата Prometej
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 март 2017
Мислења
142
Поени од реакции
90
Локација
Veles, Makedonija
Сакам да слушнам какви мислења и погледи имате кон Готската култура, или пак Готската архитектура, и луѓето кои ја негуваат истата, дали мислите дека готската култура е само нешто мрачно, нешто ко е е поврзано со темната страна на животот, песимистички погледи кон животот или мислите дека тоа е само стил на живот кој го живеат одреден број на луѓе со цел да се стремат кон подобар живот и духовен мир ? Кој има општо познавање околу нека пише , добредојдени се ваши мислења и дискусии.

Готската архитектура е една од моите омилени, има душа, зрачи со енергија.
west1.png

Ако навистина сакаш да видиш безживотна и мрачна архитектура, види било која модерна зграда на ЕУ.

Стерилна лимарија, исто како бирократите во неа

Последно уредено:
Ја не знам ама баш ниеден што негува готска архитектура.

На готска култура мислев , мислам дека и самиот занеш :) Значи темава е поврзана и со готска архитектура и со култура !!

Mene licno mi se svigja toj stil na arhitektura mislam Noterdamskata katedrala e vo gotski stil gradena, se odlikuva so visoki stolbovi, slabo sum informirana vo tie strucni termini no mi se svigjaat tie gradbi od estetski aspekt.

Секако дека треба да се негува. После ерата на себепронаоѓање во барок и неокласицизам, да прочепкаме и во нашето готско наследство, кое несомнено го имаме и треба да го развиваме во сите можни правци. Може и ќе ископаме нешто. Неважно е дали тоа е остроготско, визиготско или само готско, стилот е горе долу ист, можда малку мрачен, но ништо не е совршено. Ректоратот на УКИМ со околните факултети плаче за готска преобразба, а и некое црквиче ќе никне. Значаен придонес може да има и во литературата, некој ќе наслика нешто, неколку проекти, песни, ора...

Последно уредено:
На готска култура мислев , мислам дека и самиот занеш :) Значи темава е поврзана и со готска архитектура и со култура !!
Кој е тој што негува готска култура?
Што точно праат тие луѓе што негуваат готска култура?

Кој е тој што негува готска култура?
Што точно праат тие луѓе што негуваат готска култура?

Се облекуваат во црно, носат пирсови и синџири,повикуваат демони и му служат на сатаната.:D

Архитектурата на оваа култура е длабока уметност, а овие модернистички готски "движења" што ги претставуваат како животен стил ми се одвратна категорија.
gothic-girl-1.jpg
По правило е модро бледа депресивна девојка, со лош фотошоп и секогаш лоша фотографија... Имам во живо неколку само видено и баш вака издувано изгледаат.

Архитектурата на оваа култура е длабока уметност, а овие модернистички готски "движења" што ги претставуваат како животен стил ми се одвратна категорија.
Прегледај го приврзокот 184503
По правило е модро бледа депресивна девојка, со лош фотошоп и секогаш лоша фотографија... Имам во живо неколку само видено и баш вака издувано изгледаат.
добри се за секс

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom