Помош во Comman Prompt (барање можна команда или мала скрипта)

• Креатор на темата Креатор на темата TomErulz
  • Време на започнување Време на започнување
[MkD]Scout напиша:
isus...а знаеш нешто околу matlab?

please ХЕЛП МИ!!
Прв пат слушам за тој програм пратими го да го простудирам.ако е многу голем дајми линк од негде да го симнам и се разбира ако можам ке ти помогнам.

малку е голем..затоа помини на
www.dxdForum.com
барај со SEARCH опцијата ке најдеш сигурно. мислам дека го имаше 7цата.
btw тоа е програм за инженерски пресметки а поретко и за објектно програмирање. имам утре колоквиум па..поздрав​

TomErulz напиша:
Здраво, заинтересиран сум да отворам веб-страна повеќепати, но во позадина. Дали е тоа можно преку CMD? Користам WinXP SP2.

А иначе дали е можно да се направи некоја мала скрипта во некој програмски јазик, или некој софтвер со клик на копче старт/стоп да отвара веб-страни во позадина без да излегува веб-браузер?

Однапред многу благодарам.
Не сакам да делам вакви информации , но може да ти поткажам малку...
за да направиш такво нешто треба да имаш познавање од систем. програмирање.
Системските функции се fork(), exec().
fork системската функција ти е за создавање на процес, exec - за стартирање на програма...фајл.... така да ова што сакаш да го направиш на обичен C се пишува во 10 реда.
како се прави... создаваш процес.... кој рекурсивно ќе ја извикува exec() функцијата... во која се содржи саканиот стринг.....
Доволно од мене другото google-ај :P и читај.

Orion2 напиша:
Не сакам да делам вакви информации , но може да ти поткажам малку...
за да направиш такво нешто треба да имаш познавање од систем. програмирање.
Системските функции се fork(), exec().
fork системската функција ти е за создавање на процес, exec - за стартирање на програма...фајл.... така да ова што сакаш да го направиш на обичен C се пишува во 10 реда.
како се прави... создаваш процес.... кој рекурсивно ќе ја извикува exec() функцијата... во која се содржи саканиот стринг.....
Доволно од мене другото google-ај :P и читај.
шефе а не ке беше лошо во код да го напишеш тоа да видиме како иде

IsusHristos напиша:
шефе а не ке беше лошо во код да го напишеш тоа да видиме како иде
Абе незнам дали да дажам такви инфо, jас затоа не сум активен подолго време... на форумов ми кажаа да не давам такви информации, бав напишал постинг за хак на Windows, како да си лиценцираш Windows.... како да решиш проблем со валидациjата .... и за кодови за Троjанци... тави инф . на ПП да сум давал.... инаку,

#include <stdio.h>

[SIZE=-1]int main(int argv,char **argc)[/SIZE]
{
// во For циклус можеш да ограничиш колку процеси да се //создадат............
[SIZE=-1] pid_t pid;[/SIZE]
pid = fork(); // Создаваш процес
.................
..............
execl ("file path"or"sys command","string")//тука внесуваш exec стринг

}

За повеке инфо....
link:
http://www.ee.imperial.ac.uk/docs/software/unix/programming/sys/creation/execute.html

Orion2 напиша:
Абе незнам дали да дажам такви инфо, jас затоа не сум активен подолго време... на форумов ми кажаа да не давам такви информации, бав напишал постинг за хак на Windows, како да си лиценцираш Windows.... како да решиш проблем со валидациjата .... и за кодови за Троjанци... тави инф . на ПП да сум давал.... инаку,

#include <stdio.h>

[SIZE=-1]int main(int argv,char **argc)[/SIZE]
{
// во For циклус можеш да ограничиш колку процеси да се //создадат............
[SIZE=-1]pid_t pid;[/SIZE]
pid = fork(); // Создаваш процес
.................
..............
execl ("file path"or"sys command","string")//тука внесуваш exec стринг

}

За повеке инфо....
link:
http://www.ee.imperial.ac.uk/docs/software/unix/programming/sys/creation/execute.html
Немај гајле со ова ништо не се хакнува.Фала за кодов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom