Фан клуб: Роџер Федерер

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување
На Федерер СЕУШТЕ му нема рамен, џабе што мислевме дека Надал и Џоковиќ ќе му парираат!

vo momentov, Gjokovic i Nadal nemaat sansi so FEDERER, mozda za 2-3god, ke mozat da mu pariraat, ne se znae

Утре ќе му биде многу тешко со Ферер, кој е во брилијантна форма. Ама мислам дека ќе тепа, Федерер си е Федерер, НАЈДОБАР ТЕНИСЕР ВО СВЕТОТ!

Ајде следен меч утре против Блејк. Ќе биде тешко. Напред мајсторе!

Мајсторе, со џоле ке игра во полуфинале.

Од едната страна четвртфиналните двобои се:
Федерер-Блејк / Џокович-Фереро
Од другата страна се:
Надал-Ниеминен / Тсонга-Јужњи (овие се одиграа, Надал и Тсонга ке играат во полуфиналето)

Што значи дека Федерер и Џокович можат да се сретнат само во полуфиналето.

Федерер сам си е виновен што изгуби. Си дозволи уште во првиот сет луксуз да испушти два гејма за сетот. Али тоа е тоа, и Џока беше феноменален денеска, заслужено замина во финалето.

Но, идеме даље, прв тенисер сеуште, следниов Гренд слем биче боље :)

Федерер сам си е виновен што изгуби. Си дозволи уште во првиот сет луксуз да испушти два гејма за сетот. Али тоа е тоа, и Џока беше феноменален денеска, заслужено замина во финалето.

Но, идеме даље, прв тенисер сеуште, следниов Гренд слем биче боље :)

Тешко следниот... Ти текнува кој е? :pos2:

Тешко следниот... Ти текнува кој е? :pos2:

после поразот на овој гренд слем,милсам дека на ролан гарос све може да се случи и да го мотивира Федерер да победи.Надал и не е во некоја форма!не биди толку сигурен дека ќе биде реприза на претходните три!

после поразот на овој гренд слем,милсам дека на ролан гарос све може да се случи и да го мотивира Федерер да победи.Надал и не е во некоја форма!не биди толку сигурен дека ќе биде реприза на претходните три!

А демек порано не бил мотивиран да го освои Ролан Гарос? :nesvest: Кога имаше можност за Слем да направи?

И не мислам само на Надал како пречка... Сега и Ѓоковиќ е у игра за секоја титула. Да не му фали нешто за игра на земја? :helou:

Иначе, ич не ми се допадна Федерер на прес конференцијата одма после мечот. Го прашаа дали мисли дека Ноле има шанси за победа во финалето, онака, прогноза да даде. А он одговори: I don't care really. Жити spotsmanship-от. :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom