Трчање или возење ролери по кеј

• Креатор на темата Креатор на темата DBG
  • Време на започнување Време на започнување
велосипед, таканаречен точак по скопски

После операција и пауза од 4 месеци без никаква физичка активност 3.2км истрчани топ сум!Се враќаме полека полека у стара форма:Д

моментално немам точак па треам доста често на кеј,годинава слабо само до скејт парк лани до влае тераф

Порано многу чест идев на кеј да возам точак, но сега поретко, бидејќи ми се смачи од тоа што разни пешаци, луѓе со деца и колички, луѓе што трчаат итн. ти ја зафаќаат велосипедската патека. Треба и тука малце цајканите да воведат ред, нели пред неколку години МВР земаа едни точаци Scott? Доволно е двајца цајкани постојано да возат на патеката и да ги казнуваат тие што ги прекршуваат законите.

Абе што има едно девојче на кејов тука у Ново Лисиче-Аеродром, си вози стално приквечер 19-20h да ти е ќеиф да ја глеаш како ги владее ролерите, струја е :D

Леле и ја сум против тие со веспите.. :mad:
Поише пати ми се има десено пред мене да има некој со веспа и да ми вози поспоро од полжав и да неможам да идам ни десно ни лево од него од шо иам страв да не ме згази па чекам некој да му викне или да застане типот :confused:
Преферирам да трчам, и тоа многу почесто трчам отколку што ролам :)
Да си се пофалам, одбојкарка сум си и иам многу добра кондиција :P Cамо штета што иам многу за учење па се поретко и поретко идам на кеј.. ама па и доста ми се 3 тренинза неделно од клубот [да ви препорачам, многу добар клуб за одбојка Фит Фан Волеј] .. да се вратам на темата.​
ЕПТЕН СЕ НЕРВИРАМ коа ќе ми се убаци некое мало пред мене и неможам да го заобиколам.. башка што оноа лентине се тесни и немоеш да идеш да ролаш на кеј со повеќе од две другарки [причина плус за џогирање на тревичка ^^]..​
Коа идам да трчам си ставам слушалки и ич увце не ме боли, а ако сум со другарка си идам од скејт парк- си се загревам полека- па после идеме спринт, па висок- низок џог па си комбинираме.. си праиме и по малце пауза и така.. :)
Имам многу против оние кои фрлаат све и свашта на подот коа на секои 50 метри имаат канти.. :Ѕ забораив да напоменам, ГОЛЕМ ЕКОЛОГИСТ СУМ, и многу се нервирам коа ќе видам некој коа фрла нешто на земја ПОСЕБНО АКО МИ Е ДРУГАР и ако му иам кажано дека тоа не е убаво.. ќе видат коа ќе им умрат децата од глобално затоплување ^^​

Некоја форумџика да има желба да трча на кеј од околина на Аеродром? :pipi:

Веќе месец дена секојдневно трчам на патеката на кеј (најчесто навечер), а особено сега кога се потстопли времево ептен релаксира уз музика. Ролерки не обожавам, преферирам велосипед (или евентуално брзо одење) наместо тоа.

Се знае трчање ролери-стоење според мене.

Моето омилено хоби преку лето возење велосипед на кеј. Секое лето се рекреирам со точакот и возам на подолги стази, односно од почеток на Аеродром испод мостот близнак каде што почнува велосипедската патека, преку Центар, Александар Палас па се до Влае каде што завршува стазата. Попатно со паузи и одмори, и уживање во глетката на девојчиња во хеланки кои трчкаат, рипкаат и рипкаат и понекоја стегната Милфица - слика поубава од бејвоч :love:

Од сите спортови на кеј, највеќе ги сакам акциите за делење бесплатни сокови и ледени чаеви. :D
Скоро секој викенд кога возам се дели гратис по некоја освежителен пијалок, а и девојките пресимпатични и секогаш насмеани.

Некој за возење ролери на кеј ? насока ( парк-влае) период после 19 часот па натака :D

Луѓе некој да препорача добри ролерки по градов.Бев во Орка и Најк и немаше ништо(ѓубре со астрономска цена)Појдов и до Саломон,но кога гледам луѓево затвориле(по толку години,не ми се верува)
Па да предложи некој некое место каде можат да се најдат убави т.е квалитетни ролерки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom