Направи сам!

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Фала Струмикс овие денови ке ги исполирам па ке кажам каков е резултатот :helou:

Фала Струмикс овие денови ке ги исполирам па ке кажам каков е резултатот :helou:
Да си знаеш дека ќе треба премногу да полираш за да добиеш висок сјај.
Најубаво, ако имаш машина, со неа да одработиш.
Ако не, не губи надеж и биди упорен!

И, би било убаво да завршиш на крај со 2 слоја безбоен лак :)

Полирање можи со сингер за брусализа и со нејзе полирање.

Дали можат да се променат лагерите на осовините на тркалата кај велосипедот бидејќи кога бев кај мајстор му велам дека најверојатно лагерите откажале, а тој ми кажа божем не се менувале и да немам гајле додека не се блокира осовината па тогаш целата ке ја менувал. :nesvest: :tapp:

:uvo::baeh:pos2::pos2::pos2:како бе лагери не можат да се променат хаха можат друже а за тоа што ти кажал додека се блокира осовината ами ако се блокира во возење тогаш што правиме си му а ебал така, смени ги сам не е тешко само ке ти треба маст и тоа многу маст и тенка 15 ка за да ги отвориш контра штрафовите

Не треба многу маст оти ке излегва и ке се лепи песок на осовината. А ако блокира тркалото ке треба и гвавина менвање, тенка 15ка има на оние старските клучој за партизан.

мислев на многу маст за време на монтирањето а тоа што ке излезе надвор ке го избрише барем бришењето не е проблем

Нема потреба од многу маст доволно е да се залепат само лагерите

Денес за проба ја полирав шипката од седиштето на велосипедот и од обична поцинкувана цевка навистина се доби убаво полирана површина. Инаку работев само со водна шмиргла 800, а паста никаде не најдов да се купам се ми нудат онаа за полирање на коли :tapp:

Земи барем водна 1000, 2000 најфино за таа работа.
Имам пробано и со онаа за коли, и врши работа, ама сепак, препорачувам Пурол.

Одамна сакам да ги досредам додатните фаровите, но немав време. Ги местев ова лето, ама сакам да ми бидат комплетни па од викендот ќе почнам да правам заштитни капаци. Фаровите ги местев сам, а ова сега ќе го правам со Ташо, колега моделар :)

Сакам да го постигнам овој ефект

jc.jpg

Струмикс, тоа за чистење на штоповите шо го имаше у некој претходен пост... само од надвор ли ги стругаш или и од внатре?

Струмикс, тоа за чистење на штоповите шо го имаше у некој претходен пост... само од надвор ли ги стругаш или и од внатре?
Одвнатре е шара обично, и не се стругаат, неможеш т.е.
Внатре само добро чистење, киснење во вода со детергент и сл.
Ако се мазни на пр. како пластичните фарови кај новите коли, тогаш можеш и одвнатре :)

alternativni goriva

Ima li nekoj koj se zanimava so izrabotka na bio gorivo ili eksperimentira so voda kako gorivo za avtomobili, pa da razmenime iskustva???

мислам дека ти си прв на форумот шо се занимава со таа работа ама не сум сигурен

едит:отвори тема за таа рабта ке има повеке одзив

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom