Криптовалути - Cryptocurrency Bitcoin Ethereum.....

• Креатор на темата Креатор на темата Igor.sv
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Богов е во право само блок чејнот вреди...лимитираната понуда е проблем и копањето. Инаку има страшна волотилност во биткоинот...овие 3 работи го прават целосно неупотеблив како валута.

Има крипто-валути кои не се со mining, и кои не се со лимитирана понуда. Не мора да е бикоинот, може да се одбери некоја друга крипто валута.

Богов лупа глупости, пошо останавме само ние, Непал и Зимбабве со таков став. Наводно сакал да не заштити. А што ќе беше, ако ја немавме државата да ни биде дадилка, можеби многу повеќе луѓе ќе инвестираа навреме, па ќе имавме многу повеќе милионери кај нас. Ако сака да ги заштити луѓето, нека ги затвори кладилниците, кои се на секое ќоше и земаат по 150 милиони евра, главно од најсиромшаниот дел од населението. Само главната разлика е што кладилниците ги одданочува, а биткоинот и другите крипто валути не.

Исто волатилноста кај биткоинот е голема, ако во пресметката ти влегуваат позитивните приноси.
И таа волатилност ќе се стабилизира, кога ќе се стабилизира цената на биткоинот, а таа цена не можам да кажам на кое ниво ќе биди.

Има крипто-валути кои не се со mining, и кои не се со лимитирана понуда. Не мора да е бикоинот, може да се одбери некоја друга крипто валута.

Богов лупа глупости, пошо останавме само ние, Непал и Зимбабве со таков став. Наводно сакал да не заштити. А што ќе беше, ако ја немавме државата да ни биде дадилка, можеби многу повеќе луѓе ќе инвестираа навреме, па ќе имавме многу повеќе милионери кај нас. Ако сака да ги заштити луѓето, нека ги затвори кладилниците, кои се на секое ќоше и земаат по 150 милиони евра, главно од најсиромшаниот дел од населението. Само главната разлика е што кладилниците ги одданочува, а биткоинот и другите крипто валути не.

Исто волатилноста кај биткоинот е голема, ако во пресметката ти влегуваат позитивните приноси.
И таа волатилност ќе се стабилизира, кога ќе се стабилизира цената на биткоинот, а таа цена не можам да кажам на кое ниво ќе биди.
Ако дозволат слободно движење на капитал од мк надвор ќе ги има следните ефекти:
-сериозно негативен платен биланс
-пад на девизни резерви
-неможност да одржување пег со евро
-девалвација
-пад на домашна побарувачка
-пад на домашни инвестиции
-ценовни шокови инфлација а после може и дефлација па инфлаци и слично
- пад на бдп
- зголемување на невработеност
Ова се краткорочни ефекти на долгрок се генерално позитивни...ама колку ќе трае првичниот хаос ептен тешко е да се знае.

Ако дозволат слободно движење на капитал од мк надвор ќе ги има следните ефекти:
-сериозно негативен платен биланс
-пад на девизни резерви
-неможност да одржување пег со евро
-девалвација
-пад на домашна побарувачка
-пад на домашни инвестиции
-ценовни шокови инфлација а после може и дефлација па инфлаци и слично
- пад на бдп
- зголемување на невработеност
Ова се краткорочни ефекти на долгрок се генерално позитивни...ама колку ќе трае првичниот хаос ептен тешко е да се знае.

Според инвестирањет на берза, не мислам дека толку големи би биле ефектите на одлив на капиталот.
Иоанака тој е забранет само за обичните смртинци, другите си одлеваат и милијарди по Белизе, а не го видов Богов нешто да се возбуди по тоа прашање.

thorse

privatna poraka ne moze da ti se prati.

za Bogov kolku e strucen se gleda toa koga bitcoinot bese 300 dolari on dade soopsteni za zabrana za upotreba i vo toa bese navedeno deka e rizicno da se vlozuva vo nego. ako Makedonija kako drzava togas vlozese 1 milion dolari sea ke bevme Svajcarija . No za zal ednooki go vodat slepiot narod

Според инвестирањет на берза, не мислам дека толку големи би биле ефектите на одлив на капиталот.
Иоанака тој е забранет само за обичните смртинци, другите си одлеваат и милијарди по Белизе, а не го видов Богов нешто да се возбуди по тоа прашање.
Секој може да префрли пари во Белизе...има посредници што ти отвараат сметка фирма итн...цена е окулу 800евра. Плус има бугарски пасоши пејонири дозволи за престој во ЕУ ако се потрудиш и тоа може да го решиш. Јас не се бавам со тие работи...закон си е закон...затоа и не сакам да си играм со криптовалути, Белизеа, форекси итн.

Секој може да префрли пари во Белизе...има посредници што ти отвараат сметка фирма итн...цена е окулу 800евра. Плус има бугарски пасоши пејонири дозволи за престој во ЕУ ако се потрудиш и тоа може да го решиш. Јас не се бавам со тие работи...закон си е закон...затоа и не сакам да си играм со криптовалути, Белизеа, форекси итн.

OK, бидејќи не сакаш да си играш со криптовалути, кој кур го бараш на темава?

OK, бидејќи не сакаш да си играш со криптовалути, кој кур го бараш на темава?
Ме интересира економија...и може некој ден крипто ќе се легализира...затоа треба да се знае за нив. И жити се не изигравај џандар или шумар. :)

Ме интересира економија...и може некој ден крипто ќе се легализира...затоа треба да се знае за нив. И жити се не изигравај џандар или шумар. :)

Не изигравам јас ништо, само ми е преку таквото од дебили со синдром на домаќинка.

Пази, не оди таму, ќе се изгориш.

Сте слушале за swiscoin, дали е сигурна за инвестирање, еден другар веќе вложил значително...

Сте слушале за swiscoin, дали е сигурна за инвестирање, еден другар веќе вложил значително...

momentalnata cena na swiss ti e 0.003 dolari. a vo minatoto bese duri i 7 dolari a pogolemiot del okolu 2 dolari od vremeto. taka da zavisi koga drugar ti vlozil. mislam deka poslem takov pad na edno kripto valuta nema nazad

Имав информација за IOTA ушпте пред еден месец дека ќе оди нагоре, и не ја купив. Од 0,46 стигна на 5.30. На 1000 долари се правеа 10 000 долари. Браво јас.
Секогаш кога од 1.000 $ се прават 10.000$ , многу е извесно , историски гледано дури сигурно, после многу бргу од 10.000$ се прават 0,00 $. Вештината е доволно бргу да се ослободиш од робата по таа цена, нормално ако не си трапав.Вицот е во тоа што светот го населуваат трапави којоти , кои мислат дека се брзата птица итрица..

Секогаш кога од 1.000 $ се прават 10.000$ , многу е извесно , историски гледано дури сигурно, после многу бргу од 10.000$ се прават 0,00 $. Вештината е доволно бргу да се ослободиш од робата по таа цена, нормално ако не си трапав.Вицот е во тоа што светот го населуваат трапави којоти , кои мислат дека се брзата птица итрица..

Секогаш постои и таква шанса, ама со оглед на тоа како се развива и како се повеќе се прифаќа како валута за плаќање по веројатно ми е и да стигне до 50к во наредниве години

Последно уредено од модератор:
Секогаш постои и таква шанса, ама со оглед на тоа како се развива и како се повеќе се прифаќа како валута за плаќање по веројатно ми е и да стигне до 50к во наредниве години
Ако продолжи овој раст ќе ја собори светската економија за 3-4 години..слично како дот ком меурот од 2001ва. Нема теорија ова да расте вака повеќе од неколку години макс.

Ако добро се сеќавам од историја и луковици на лале биле валута у Холандија. Постигнала вредност на размена од која глава боли. Кога пукнал меурот ,инфлацијата после била со гигантски размери...Како мене ми е гледа , со биткоинот се проба да се избегне теророт на емисионата банка во ситуација кога се нема златна подлога, но некако тоа е е матно и нејсно и сеуште лук и вода....иако во правец на таа идеа може постои некое решение кое би ја задоволила потребата. Треба време и ниво на свест, а тоа уште многу долго време ќе биде ретка роба.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom