Родителско право на шамар?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
SHAMAR NIKAKO.. Mojte ne me mavale nikad.. Ok ednas mi udri tatko mi samar koa imaf 7 godini.. I posle placese me guskase i so e NAJBITNO me odnese na pica posle toa :D:D:D Dete se vospituva so ZBOR

More soooo imam jadeno samari samari da pocnam da gi brojam ke mi trebit mesec da gi izbrojam:kickbox:.Normalno mozda ponekojpat treba ali so mera nikako da se pretera.i

SHAMAR NIKAKO.. Mojte ne me mavale nikad.. Ok ednas mi udri tatko mi samar koa imaf 7 godini.. I posle placese me guskase i so e NAJBITNO me odnese na pica posle toa :D:D:D Dete se vospituva so ZBOR
girlll немој да ме сфатиш погрешно, ама по читање на твоите мислења околу марихуана и етц. не ми се чини дека ЗБОРОТ на твоите родители ( барем во врска со дрогата ) влиајел многу на тебе.

Он топик : Воспитно-Дисциплинарен шамар како last resort да. Ама кај помалите деца. Кај нив шамарот се памти подолго од зборот. Кај постари деца и тинејџери зборовите се лекот. Со шамар само уште полоша ке стане ситуацијата.:nesum:

Зборовите се секако поцивилизиран начин на воспитување, а подоцна и најкорисен; НО, кога и да е, во една точка од детството детето ќе сфати дека прекорите и долгите муабети се крајната граница на бесот на неговите родители, и инстиктивно ќе пронаоѓа начини да ги заобиколи или злоупотреби; сепак, колку и да е фино воспитано, има свои идеички и желби кои сигурно би му биле забранети ;).

Ich ne znaete znaci so deca

ne treba shamar treba da go tepate so vesnik ko kuche i da mu praite film :

Ako si neposlusen , vesnikot ke losiot vesnik ke te kazni jas ne mozam da go kontroliram , magicen e ...ke dojde ke te ispleska po gazeto.

I koa ke pocne da azdisue ,,, vesnikot shljas shljus sljas sljus i posle da vidis kako ke se cima od vesnikot , em Vas nema da Ve mrzi tuku vesnikot ke go mrzi. Probajte deluva.

Ama ova eptem ako nema drugo chare, stvarno poveke pomaga muabet so nego i vnimanie i toa celo vreme ama ako ne pomaga toa se znae vesnikot pa udri mavaj, shamar ne cini

naravno deka ima pravo samar da mu spali..ne zboram za tepanje ko nekoj roditeli do krf so gi prebivaat decata..so kajsi i so razni predmeti...ali edno samarce ne e na odmet ako se zasluzilo ..anyway kotekot od rajot izlegol..nekad zborovite ne se dovolni:toe:

Има ги некој многу строги родители. Децата си ги шлакаат... па дури и со пандуфла ги тепаат... Па добро бе? Тие деца од памук да не се? Да не се некоја играчка? ...

Удирање шамари, не е решението! Треба на смирен начин да го решите проблемот и треба да знаете како да се однесувате со децата, поготово кога идат на тие пубертетстките години.

не у ред по глава да се тепа , ама ќјотек дефинитивно е добро решение.
дали со весник, дали со стапче по рацете , дали плескање по гз ..ама ќотек да е ...колку и да викаме дека треба со убаво и со муабет да се воспитува,..ама децкиот мозок па и не е развиен до толку, се да разбира зашто треба или не треба да се прави нешто...и затоа тука е златниот ќјотек

Има ги некој многу строги родители. Децата си ги шлакаат... па дури и со пандуфла ги тепаат... Па добро бе? Тие деца од памук да не се? Да не се некоја играчка? ...

Удирање шамари, не е решението! Треба на смирен начин да го решите проблемот и треба да знаете како да се однесувате со децата, поготово кога идат на тие пубертетстките години.

Абе, првин убаво прочитај и види за каков „ШАМАР“ се работи. Овде шамарот го спомнуваме како воспитна мерка, како кај помалите деца, а понекогаш и во поголемите случаеви. Не се вели дека со шамар да го однесуш усвит детето/бебето без разлика. Туку како воспитна мерка, нешто повеќе од збор?!

Шамар:vozbud: оправдувам само ако служи како воспитна мерка! А тој што го "прима" треба да го свати како совет од родител затоа што направил гоооолема грешка и дека не смее да ја повтори повторно:nesvest: Јас какви ШАМАРИ сум јадел од татко ми а:tapp: уууууууу

шамар не, ама кога ќе видам некое разлигавено дете, пишти на цел глас, ми иде не шамар, абе да го треснам од земја:toe:
but that's just me

Абе, првин убаво прочитај и види за каков „ШАМАР“ се работи. Овде шамарот го спомнуваме како воспитна мерка, како кај помалите деца, а понекогаш и во поголемите случаеви. Не се вели дека со шамар да го однесуш усвит детето/бебето без разлика. Туку како воспитна мерка, нешто повеќе од збор?!

Па добро де. Да, понекогаш може да се превземе шамарот, како воспитувачка мерка, али да не биде толку многу злоупотребен врз детето. Ианку, сум против правото на шамар! :)

Да да :) Ко помала бевме на одмор и без да знаеа моите отидов да си купам сладолед , нормално мајка ми загрижена одма почна да ме бара , и кога ме најде :) Шамарче ама си го заслужив :) :pipi:

100% sum za Samar. Moive (tatko mi) me ima udreno samo 2-3 pati no dovolno za da se vrazumam. Sepak ima nekoi roditeli sto navistina preteruvat, no toa ti e, bez samar pak mnogu ke se razligavi deteto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom