Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Имав Ubuntu и инсталирав Windows XP ама кога го вклучувам компјутерот се стартува Windows т.е. не се појавува да селектирам кој оперативен систем да го стартувам. Ми кажаа дека требало некое местење. Знаете нешто за ова?

Имав Ubuntu и инсталирав Windows XP ама кога го вклучувам компјутерот се стартува Windows т.е. не се појавува да селектирам кој оперативен систем да го стартувам. Ми кажаа дека требало некое местење. Знаете нешто за ова?

види овде, јас вака средив, пробај и ти

Ми треба некој конвертор што од презентација во power point да се конвертира во avi фајл. Ми треба како двд видео. Ако може побрзо. Благодарам.
ps најдов една, ама додека тече видеото, стои логото на програмата...што е проблем.

Вчера го чистев компјутерот со spyware doctor пошто ми се напуни со тројанци и спајвери стигнав до 38% проценти и го прекинав пошто не ми се чекаше долго.
Денес 3 пати по ред во рок од еден саат ми се рестартираше компјутерот дали тоа значи дека некој тројанец залутал?

Вчера го чистев компјутерот со spyware doctor пошто ми се напуни со тројанци и спајвери стигнав до 38% проценти и го прекинав пошто не ми се чекаше долго.
Денес 3 пати по ред во рок од еден саат ми се рестартираше компјутерот дали тоа значи дека некој тројанец залутал?
Ако е тројанец ништо не правиш со тој доктурот, симнувај касперски и исцепи го со него :)

Ми треба некој конвертор што од презентација во power point да се конвертира во avi фајл. Ми треба како двд видео. Ако може побрзо. Благодарам.
ps најдов една, ама додека тече видеото, стои логото на програмата...што е проблем.

пробај со некој од овие програми:

http://www.freedownloadmanager.org/downloads/ppt_to_avi_software/

Ако е тројанец ништо не правиш со тој доктурот, симнувај касперски и исцепи го со него :)

Поима немам што е (тројанец,спајвер) не ми покажа лична карта :)
Јас го користам антиврот и горе доле сум задоволен, кои се твоите искуства со касперски ги истребува ли тројанците?

Уште едно прашање.
Каде највеќе се гнездат тројанците(регистрите,броузерот,процесите) за да знам каде да ги барам.

Поздрав.

Поима немам што е (тројанец,спајвер) не ми покажа лична карта :)
Јас го користам антиврот и горе доле сум задоволен, кои се твоите искуства со касперски ги истребува ли тројанците?

Уште едно прашање.
Каде највеќе се гнездат тројанците(регистрите,броузерот,процесите) за да знам каде да ги барам.

Поздрав.
Абе симни касперски, и не си играј со рачно барање... бидејќи можеш да избришиш и некој фајл кој е доста важен, па да заебеш додатно, антивирусот ќе дезинфицира или ќе го префрли во карантин и ќе бидеш безбеден.

Не е за темава, ама најпосетена е од останатите слични.

Има ли некој расположен да ми скицира на компјутер график т.е. да повлече линија низ максимум и превој. Јас имам еден цртеж, со нацртан график, најдени точки, но линијата е тапа и не знам како да ја поправам.

За возврат има зелени! И пиво на собиранка!:helou:

Не е за темава, ама најпосетена е од останатите слични.

Има ли некој расположен да ми скицира на компјутер график т.е. да повлече линија низ максимум и превој. Јас имам еден цртеж, со нацртан график, најдени точки, но линијата е тапа и не знам како да ја поправам.

За возврат има зелени! И пиво на собиранка!:helou:

Очигледно е, ама ај пак: СИ ЈА УТНАЛ ТЕМАТА :helou:

Оди пиши во Љубов и секс, и таа е многу посетена...

Очигледно е, ама ај пак: СИ ЈА УТНАЛ ТЕМАТА :helou:

Оди пиши во Љубов и секс, и таа е многу посетена...
:smir: Последниот пат кога пишав на темата Математички проблеми ми дадоа одговор после 3 месеци:smir:

А мислам дека на темава ќе најдам човек што знае да работи со графика на пц.

здраво дечки ми треба мала помош од вас имам инсталирано принтер hp psc 1410 поврзано ми е со компјутерот се ее ок но коа принтам проект ми дава да го зачувам го зачувувам и не сака да се принта дали знае некој што е проблемот?????

Дечки ај ќе ве молам одговор на мојот проблем , не знам што е работата - зошто компјутерот ми се исклучува само кога играм игри ? Кога работам нешто или сурфам не се исклучува а кога ја играм GTA или мојот брат кога игра FIFA обавезно се исклучува !? Да не е случајно некој вирус?
ПОМОШ :pipi:

Дечки ај ќе ве молам одговор на мојот проблем , не знам што е работата - зошто компјутерот ми се исклучува само кога играм игри ? Кога работам нешто или сурфам не се исклучува а кога ја играм GTA или мојот брат кога игра FIFA обавезно се исклучува !? Да не е случајно некој вирус?

порано се исклучуваше така, или ова е ново?

или види внатре, во куќиштето, дали работат сите кулери, посебно тој на графичката

ко шо вика металхамер, ти прегрева нешто....
решение: зачисти кулерите, стави од ново кулер паста на процесорот (старата избриши ја прво), и надај се дека веќе нема да се гаси :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom