Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво

Дали некој може да ми даде линк или да ми каже од каде да спуштам добра верзија на Adobe Illustrator CS5 спуштив еден од замунда, но не можам да ги разберам инструкциите како некои знаци ми се покажуваат и не можам да разберам како да ја активирам програмата да не ми прави проблеми. Јас ја инсталирав, ја активирав ама не сум сигурен дали е точно, па да може утре да ми прави проблеми.

Фала однапред

Ајде браќа помош..
На windows 7 плеерите не работат т.е нема слика..
инсталирав кодеци , читав постови од овде не бива, чаре?

Провери кај вентилаторот од напојувањето. Мене ми брчеше додека си зафати лежиште па се стивнуваше. Провери по звукот од каде иде.
И кај мене стивнува. А може да дојде до посериозен проблем ако не се најди чаре?

од кога ставив wireless рутер кога ќе инсталирам 7-ца немам нет на копмјутерот иначе малце е слаба конфигурацијата ( Ram 1gb,Processor AMD Sempron 3300 + и графичка NVIDIA Ge Force 7300 GT) ама не кочи ,па ако знае некој шо е проблемот да ми каже
види дали ти фали некој драјвер за нет

Ко ќе го уклучам компјутерот брчи посилно од вообичаено, но после 2-3 минути се стабилизирува и брчи нормално. Знаете што е проблемот?
Од ладното е, на ладно телата се собираат и кога нема доволно (читај ич) средство за подмачкување на лагерите во моторчето се јавува тој звук, ти треба подмачкување како на видеово.

Здраво

Дали некој може да ми даде линк или да ми каже од каде да спуштам добра верзија на Adobe Illustrator CS5 спуштив еден од замунда, но не можам да ги разберам инструкциите како некои знаци ми се покажуваат и не можам да разберам како да ја активирам програмата да не ми прави проблеми. Јас ја инсталирав, ја активирав ама не сум сигурен дали е точно, па да може утре да ми прави проблеми.

Фала однапред

Во скоро сите програми на врвот од главниот прозор има едно Help, кога ќе кликнеш на тоа во паѓачкото мени има едно About клик на тоа и најчесто се гледа дали „лиценцирањето“ е успешно.

Во скоро сите програми на врвот од главниот прозор има едно Help, кога ќе кликнеш на тоа во паѓачкото мени има едно About клик на тоа и најчесто се гледа дали „лиценцирањето“ е успешно.

Знам брат за ова затоа што ги користам програмите од Adobe со години, ама секоја верзија од една иста програма различно се активира (преку “телефонска линија“, со patch file, со сериалче), а јас ова го активирав онака шаблонски како досега што сум правел, а не одев според инструкциите, ама засега е во ред. Сепак фала многу.

Од ладното е, на ладно телата се собираат и кога нема доволно (читај ич) средство за подмачкување на лагерите во моторчето се јавува тој звук, ти треба подмачкување како на видеово.
И јас мислев дека е од ладното. А има нешто зијан ако не го однесам на подмачкување?

eNHew.jpg

Ова нон стоп ми се појавува, кога ќе пуштам нешто преку BSplayer. Кликнам 2 пати ОК и тек тогаш почнува. После кога ќе треба да го исклучам, исто така ми се појавува најмалце 4 пати. Истото се случува и кога ќе стопирам, попуштам малце и сл. работи.
Пробав со преинсталирање, ама пак истото.
Значи ова не ми „забранува“ да гледам, ама иритира малце.

eNHew.jpg

Ова нон стоп ми се појавува, кога ќе пуштам нешто преку BSplayer. Кликнам 2 пати ОК и тек тогаш почнува. После кога ќе треба да го исклучам, исто така ми се појавува најмалце 4 пати. Истото се случува и кога ќе стопирам, попуштам малце и сл. работи.
Пробав со преинсталирање, ама пак истото.
Значи ова не ми „забранува“ да гледам, ама иритира малце.

BSplayer до пред 6/7 години плеер број еден, сега за жал е нула, бледа сенка од тоа што беше, полн е со багови ... инсталирај GOM Player, КМ Player или VLC плеер.

Ајде браќа помош..
Anyone???

Ајде браќа помош..
Anyone???

1. Инсталирај драјвери за графичка
2. Инсталирај K-Lite Codec Pack
3. Инсталирај GOM Player

Ако пак не работи, нешто ептен ти е сјебано.

ги поместив сетинзите во video rendering sega има слика со Гом и медиа ама на фул скрин забавува малце???

Јас имам баѓи проблеми и не можам да најдам решение за ниеден па ко знае некој неко помага :)
1. Firewall-от никако не можам да го уклучам. Пробав 100 работи што прочитав на интернет несака никако да се уклучи. Кога пробувам да го уклучам дава некој ерор код. дали е можно ова да се случува поради друга програма која го блокира и како да откријам?
2. Дали е нормално да има 15-тина процеси од Гугл Хром во таск менаџер? :cautious: Од што зависат поцесите?
3. Било кога да избришам некој вирус, со било кој антивирус ми создава проблеми стартувањето на компјутерот. Значи го бришам вирусот правам рестарт и потоа мора да уклучам систем рипер или систем ристор за да се улкучи компјутерот :facepalm:

ако некој знае како да решам било кој од горе наведениве проблеми има частење :D

Здраво,
на лаптопот имам Windows Vista,
партицијата Ц ми е 30гб, само 5гб ми се слободни, треба да го преинсталирам и да ставам Windows 7. Како да ја зголемам партицијата Ц или некое друго решение некој да не знае ? Поззз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom