Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Постојано префрлувам податоци од PC на мобилен тел. преку Bluesoleil...
Од денес почна за секој file да ми кажува..
wtfvd.jpg

Дали знае некој како да го решам тој проблем?
шо телефон?
шо софтвер?
...
не глеаме на граФчиња

=] Sony Ericsson w850i..
Софтвер кажав.. преку bluetooth so BlueSoleil 2.6.0.9

Од неодамна се префрлив на Chrome, па ме нервира тоа што на веб страните на секоја нова посета морам да им правам зум со Ctrl++, и после по некое време кога пак ќе ја отворам страната на ново, пак зумот е ресетиран и морам пак да зголемувам.

На Firefox-от го немав проблемов, пример еднаш ќе зумирав и после сите страни ми беа со тој зум, додека на chrome морам на секоја нова страница да правам зум, а морам бидејќи мониторот ми е 22 инчи.

Може ли некако одреден веб сајт да го меморира Chrome-от со определен зум и да не се замарам више, барав нешто по нет ама не најдов ништо ?

Од неодамна се префрлив на Chrome, па ме нервира тоа што на веб страните на секоја нова посета морам да им правам зум со Ctrl++, и после по некое време кога пак ќе ја отворам страната на ново, пак зумот е ресетиран и морам пак да зголемувам.

На Firefox-от го немав проблемов, пример еднаш ќе зумирав и после сите страни ми беа со тој зум, додека на chrome морам на секоја нова страница да правам зум, а морам бидејќи мониторот ми е 22 инчи.

Може ли некако одреден веб сајт да го меморира Chrome-от со определен зум и да не се замарам више, барав нешто по нет ама не најдов ништо ?

Не може еден зум за сите страни бидејќи кај громот секој нов таб се емитува како нов процес. Отвори Таск Менаџер и ќе видиш дека колку табови имаш отворено толку chrome.exe процеси имаш running.

Вајда само рутерот и компјутерот мислиш:toe:

Само не можам никако со рутерот. Како што кажа СтатусКво вклучив само Етернет кабел од компјутер во Интернет слотот на рутерот - не сака. Потоа етернет кабелот го преместив од компјутерот до слотот 1 за компјутер на рутерот и така не сака.:jaj:

Инаку за ова:

Адресата на рутерот си беше таа 192.168.1.1 Проблемот што не ми ја отвораше беше што компјутерот не ми работеше во DHCP мод бидејќи имам интернет од локален провајдер со статична ИП адреса т.е. не правам конекција туку ги внесувам ИП адресите и имам интернет. Кога го ставив на Obtain Ip adress automatically и Obtain DNS server adress automatically ми се отвори страната на рутерот. Но сега тука повторно имам потешкотии. Не можам да го местам како DHCP бидејќи имам статична АјПи адреса. Кога наместам на статична АјПи и ги вратам адресите и во Local Area Network повторно немам Интернет. Немам повеќе идеи за овој проблем....

Не може еден зум за сите страни бидејќи кај громот секој нов таб се емитува како нов процес. Отвори Таск Менаџер и ќе видиш дека колку табови имаш отворено толку chrome.exe процеси имаш running.

Да да, пробав со сите додатоци за зум за хромот, ама со ниеден неможам да го постигнам тоа што сакам, значи одредена страница ако сум ја зумирал еднаш само пример со 120% големина само таа нареден пат да ми ја дава со тој зум нон-стоп, а не и другите веб страни на кои пример сакам да ми бидат со 100% или 150%.
Глупи се додатоциве, памтат сетинзи за сите веб сајтови, неможе да се прецизира пример точно одреден веб сајт со колку зум да ти го отвара секојпат...

Ќе чекам во наредните верзии на Chrome, ваљда ќе го средат ова како во FireFox што е. :toe:

симни unlocker
инсталирај го,
после десен клик на фајлот,
и ќе најдеш нешто шо пишува unlocker, и така натаму :helou:

Не фаќа Unlocker на Windows 7 х64.

Ако користиш Виста или 7умка земи LockHunter. Апла е прост за работа. Не можеш да не се снајдеш:smir:

користам 7-ца, за Unlocker ESET го фати како тројанец, ќе пробам LockHunter

едит: ни второво несака, малце побарав на нет за проблемов пишуваше преку командна линија да се проба ама читав и други корисници кој го имале овој проблем на ХР се решавало со командна линија на 7-ца не може

Здраво. Имам еден мал (се надевам) проблем кој мислам дека некој знае да го реши.
Се окозив барајќи по нет за регистрите во Windows и никако не најдов.
Значи проблемот е ова..
Фино лепо во regedit направив регистар за Control Panel да исчезне и да се заклуче.
Се тоа во ред успеа, Control Panel исчезна од Start Menu и од Task Bar-от на My Computer и веќе се нема пристап го него. Е сега проблемот е тоа што во Task Bar-от на My Computer остана Uninstall or Change a Program кој е исто дел од Control Panel.

Кликам на него и фино-лепо ме носи за да си униинсталирам програма, значи сепак цел Control Panel не е заштитен. Дали знае некој како во регистрите да му напраам disable или сл. ?

EDIT 1: Да надополнам дека целата причина со прикријувањето на Control Panel ми беше да оневозможам унинсталирање на програми, али во случајов, безразлика што С Р се заштити, пак има опција за униинсталирање на програми. Значи некој ако знае нека ми каже како единствено таа опција да ја скријам.

Како да ги избршам драјверите на звучнава ЦЕЛОСНО и одново да ги инсталирам.

VCR vo DVD

Го молам ценетиот форум кој ја знае целата постапка за преснимување на старите видео касети НА ДВД да ја објасни целата постапка малку поедноставено и што се е потребно(vcr,dvd PC и какви кабли ако треба):salut:

Бидејќи ја нема веќе Барам Програма , ке пишам овде бидејќи ми треба итно таа програма. Autodesk SoftImage 2010 торент full version
Благодарам однапред и извинете !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom