Најдобар кошаркар во Македонската лига оваа сезона

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар кошаркар во Македонската-Космофон лига оваа сезона

• Бошко Јовович

Гласови: 0 0,0%
  • Тони Грнчаров

• Перо Блажевски

• Ѓорѓи Талевски

• Василис Кицулис

• Вкупно гласачи
    21
Статус
Затворена за нови мислења.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Кој е според вас најистакнатиот кошаркар оваа година во Космофон лигата,за мене е Јане Петровски секој натпревар дава максимум за својот тим многу често постигнува и по 24-20 поени по натпреварto e to

Петровски?
Стварно многу добар кошаркар, али многу пати беше повреден

Според мене Гоцевски (Струмица 2005)

Ова што ке го кажам не излегло од мене, ако некој се распрашува... Тони Симиќ. Има добар просек на поени, скокови, блокади.

Тука е Грнчаров, не толку заради статистиката туку заради начинот на игра и јаката одбрана.

Богоев е исто мегу подобрите ама некако многу ја силува и не е баш она најдоброто.

Тасовски - играч кој во секое време може да ја земе топката во свои раце и да ја реши утакмицата.

да не бидам присебен за мојот тим да си ги кажам кошаркарите да кажам за најдобрите според мене. тоа се грнчаров многу поени дава секој натпревар добро што го здржавме тука иначе во ст даде 7 тројки, потоа симич многу јако бате единствено само голубович во ма. лига може да му парира. И потоа од пелистер тоа е најдобриот центар во мак Бошко Јовович. ова не го велам од памет. Бошко има преку 25 поени просек на натпревар и доста е добар шутер за 3 поени ги има преку 35 досега во лигата. тој многу често ги решава утакмиците како што беше случајот и вчера кога пелистер. падна во една криза и оп плус 16 дојде на плус 4 и тогаш Бошко постигна две тројки и запре два напади. навистина чудо од играч. и го заборавив дим4е тасовски тој е доста добар играч но сепак според мене е најдобар Бошко

itar pejo напиша:
Талевски Ѓорѓи

Штета што нема со кого да игра, а и малце падна во форма вториов дел од сезоната а иначе лани дефинитивно МВП на сезоната

Radical Boy напиша:
Штета што нема со кого да игра, а и малце падна во форма вториов дел од сезоната а иначе лани дефинитивно МВП на сезоната
се согласувам со тебе Радикал нема чоекот со кој да играа а и се повреди мислам пред некое време ако не грешамto e to

Грнчaрoв Тoни, Василис Кицулис, Јане Петровски...

Najdobar kosarkar ovaa sezona Василис Кицулис , Јане Петровски , Тони Грн4аров , Тони Симиќ , Диме Тасовски , Марјан Гуров. Од тие 6 игра4и еден ке биде изберен за МВП.

Според мене Мвп Димче би требало да биде незнам може грешам :toe:

Еве зошто Јане според мене е најдобар во дуелот со Фени постигнал 26 поени и не само со Фени и на повече натпревари сум го забележал истиов учинок тука негде 26 22 20to e to

Јане има добар просек ама многу арчи топки.А за најдобар не знам да кажам зашто освен од МЗТ од другите тимови не им ја знам многу статистиката на играчите па да не зборам на памет.Сепак сум приметил дека има во секој тим барем по 1 играч што би можел да биде МВП.

Јане дефинитивно со преземањето на целата одговоронст во свои раце почна да отскокнува од другите играчи. Штета што мзт ке заврши 5ти иначе Јане Петровски би бил МВП на сезоната. Незнам дали струмичани памтат, лани во Струмица даде 45 коша

Мора да памтат дури и ја што не сум многу добро навлезен во нашава кошарка ко памтам тој меч ги растури тогаш му беа дојдени неговите пет минути и тотално ги искористи

Jas pamtam ubavo i vonka koga izlevaa Gastarski bese ja zemal negovata trenerka br. 10 i jas mu vikam sto si mu zemal na jane brojkata ne si kako nego i nemozas da bides nikoj pat i poglednuva si brojkata vika ee jane sum ja zemal tvojta a jas pred site go zasramiv :D. Prasaj go bas Radical Boy ako se znaes so Gastarski .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom