Какво чувство добивате кога ќе се замислите да имате бебе?

• Креатор на темата Креатор на темата blue seagull
  • Време на започнување Време на започнување
..чуство на страв. Преголем страв зашто како ида генерацијеве се плашим премногу. Инаку и среќа, знаеш дека имаш потомок кој вечно во себе ќе те носи.Заедно со него и ти живееш , независно од тоа дали си жив или мртов

Јас замислив... и се наежив од страв... како ќе и објасмнм на жената дека имам бебе!

кпга и да помислам на тоа желудник ми се превртува у п***у матер:nesvest:

taa e prirodna rabota ,jas mnogu sakam bebulinja epten i samoto cuvstvo deka nosis vo tebe zivot mislam deka e volsebno i ne gledam vreme koga bi bilo najidealno za toa koga i da bide ke uzivam verovatno.....:pipi:

Сега не ми се помислува на тие работи, имам чувство како се што било најубаво да поминало...и уствари така е. Затоа ме плаши тоа, сакам да си имам сеќавања ако не друго во тој период, повеќе искуство од животот за да можам да го пренесам на едно дете. Но кога помислам на тоа...некако веќе ја чувствувам таа мајчинска љубов, некој мир, некое задоволство кога би му дала се потребно на детето, нешто што мене ќе ме прави среќна кога ќе помагам на некого да порасне. И една работа што сакам е да не дозволам детето да созрее пред време..како мене на пример..на само 13 години моето размислување да потсеќа на некој возрасен(тоа ми го кажале речиси сите што ме знаат подобро).
И сакам детето да има се’ што јас не сум имала.

Се разнежнувам како прво, а потоа имам некој чуден страв да не случајно останам сама и без деца.:nesum:

Самата помисла дека држам нешто мало слатко прави да се чувствувам убаво,ме разнежнува би сакала да имам бебе ама не сега ко ќе е време сега е ранооо:smir:

Многу убаво радосно некое чуство некоја исполнетост ептен.Најубаво чуство кога мазиш пазиш некое бебуле а оно ти возврака со насмевка:vozbud:

Прекрасно...Чувство дека конечно има на светов нешто вредно од мене излезно. Чувство на заштита...Не знам, убаво ми е на душава кога си замислувам:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom