Радио уред за Mercedes CLK 270 2005

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.843
Поени од реакции
1.636
Сакам да го заменам постоечкиот радио уред што го имам во колава:

clk-2007-radio-web.jpg

Каде можам да купам во Скопје, или општо во Македонија добар Android или Windows уред?

По ваше искуство подобро е Android или Windows?
Благодарам однапред.

Сакам да го заменам постоечкиот радио уред што го имам во колава:

clk-2007-radio-web.jpg

Каде можам да купам во Скопје, или општо во Македонија добар Android или Windows уред?

По ваше искуство подобро е Android или Windows?
Благодарам однапред.
Андроид, дефинитивно.
Е сега дека кај нас можеш да најдеш оригинал тоа не верувам. Мислам дека можеш да нарачаш од некоја поофицијализирана веб страница на интернет :)[DOUBLEPOST=1504189917][/DOUBLEPOST]И заборавив да ти кажам добра алтернатива.
Бидејки твоето радио е малце старо, нема да можеш да го направиш ова, но можеш да купиш обично радио(со голем екран), но да биде компатибилно со андроид, за да можеш на телефонот да инсталираш апликација која работи како симулатор за Андроид радио уред :) Ова би требало да ти биде и доста поевтино:)

Последно уредено:
Авто радија со навигации (Андроид и Windows) има во Vox Audio (веднаш до ресторан Носталгија). Јас имам одлично искуство со нив со многу радија, звучници, уреди, камери, сензори... Други има и во Novus, но за да испиташ најубаво обрати се во некој од поголемите сервиси за автомобилска аудио опрема, ќе ти излезат во пресрет.

Препорака моја е да си порачаш од интернет. Јас 2 андроид навигации имам порачано до сега (двете комплет со камери, wifi и сите глупости на нив) и немам никаков проблем.

Генерална препорака за Андроид навигација наспроти windows. Имаш батка апликации за све на светот :)

ПС. Еве како изгледа кај мене Android навигација од Aliexpress на Mercedes E класа W210. Немам слика од другата.
20161223_123248.jpg

Последно уредено:
Авто радија со навигации (Андроид и Windows) има во Vox Audio (веднаш до ресторан Носталгија). Јас имам одлично искуство со нив со многу радија, звучници, уреди, камери, сензори... Други има и во Novus, но за да испиташ најубаво обрати се во некој од поголемите сервиси за автомобилска аудио опрема, ќе ти излезат во пресрет.

Препорака моја е да си порачаш од интернет. Јас 2 андроид навигации имам порачано до сега (двете комплет со камери, wifi и сите глупости на нив) и немам никаков проблем.

Генерална препорака за Андроид навигација наспроти windows. Имаш батка апликации за све на светот :)

ПС. Еве како изгледа кај мене Android навигација од Aliexpress на Mercedes E класа W210. Немам слика од другата.
Прегледај го приврзокот 176585

Колку те фати навигацијата и колку ти земаа царина?

Не е само нвигација нели, на ова си пушташ и музика и радио, така?[DOUBLEPOST=1504292988][/DOUBLEPOST]Во Dog Security се јавив 450 евра ми побараа, со се монтажа.

Android 5
1 gb RAM
quad core processor 1,6 ghz

Кинеска марка некоја, Kaer

Последно уредено:

Не е само нвигација нели, на ова си пушташ и музика и радио, така?[DOUBLEPOST=1504292988][/DOUBLEPOST]Во Dog Security се јавив 450 евра ми побараа, со се монтажа.

Android 5
1 gb RAM

Околу 320 - 330 евра ме фати сосе царина до тука. И 60 евра монтажа.

На ова пушташ се: навигација, јутјуб, wifi, google chrome, радио, музика од телефон преку bluetooth, микрофон за зборење во кола, камера позади за рикверц со линии во која насока се движи колата (се пушта кога ќе ставиш во рикверц), плус камера напред. иначе двете камери константно и снимаат на SD картица што се случува за недај боже... има можност за поврзување со OBD интерфејс преку bluetooth па може и да гледаш што се случува со работата на колата. Добрата работа е што е андроид и има безброј апликации :)

не толку пак толку
за 450евра утре може да имаш радио или за 390евра да го чекаш цел месец од кина

Околу 320 - 330 евра ме фати сосе царина до тука. И 60 евра монтажа.

На ова пушташ се: навигација, јутјуб, wifi, google chrome, радио, музика од телефон преку bluetooth, микрофон за зборење во кола, камера позади за рикверц со линии во која насока се движи колата (се пушта кога ќе ставиш во рикверц), плус камера напред. иначе двете камери константно и снимаат на SD картица што се случува за недај боже... има можност за поврзување со OBD интерфејс преку bluetooth па може и да гледаш што се случува со работата на колата. Добрата работа е што е андроид и има безброј апликации :)

Камерите си ги купи плус, така?

Камерите си ги купи плус, така?
Разгледај на али не се скапи камерчињата и навигациите има разни цени
разлика има голема во шипингот, јас се мислам да си нарачам околу 150 долари е за бмв3, има иста таква и за 240 долари, има со виндоус и по 120-30 со гратис камера за рикверц

Android 5
1 gb RAM

скапо е, на нет имаш по 200 долари некои такви со андроид 5 а по 320 се убавите, ја за астра гледав, ваљда и за мерцедес се истите само маската е различна.

зависи за што кола, за vw групација мислам дека најефтини се радијата на алиекспрес. испод 150евра се, има и за 120-130евра. а за некои коли гледам и преку 400евра одат.

Последно уредено:
зависи за што кола, за vw групација мислам дека најефтини се радијата на алиекспрес. испод 150евра се, има и за 120-130евра. а за некои коли гледам и преку 400евра одат.

И ја тоа приметувам, ист е хардверот ама набиваат цена на марката, ако возиш мерцедес ќе платиш подебело.

Ма нека иде у к... :)

350 - 450 евра за задоволство посјајно да ми свети радиото + можност за Mp3 (навигација и онака ми е позгодно на тел кога користам) не, фала. Убаво изгледа и вака.

Запнале Мерцедес и ајде сега ќе ги дереме луѓето, со 450 евра ќе направам тотален сервис, полирање на фарови со керамика, детално хемиско чистење, корекција на гребнатини... ќе ја светнам колава како нова. Или ќе си земам нов телефон кога ќе има потреба.

Си порачав од Амазон FM transmitter https://www.amazon.co.uk/Bluetooth-...r=1-12&keywords=car+mp3+player+fm+transmitter

Ова е се што ми треба, квалитетот на фабричкото радио ништо не го заменува, имам на него Bluetooth за телефонски разговори, CD за музика, радио, AUX, контроли на волан. Кога ќе сакам навигација + MP3 го ставам ова трансмитерчето и чао пријатно. Ќе ми го полни и телефонот истовремено.

Плус за некоја година ќе треба да ја продавам, шо фајде кога ќе се испружам 450 евра за радио, кинеско. Читам ревјуа на кој ова му се расипало, на кој она му се расипало... Колата е од 2005 год. фабричкото радио нема направено никаков проблем.

Благодарам во секој случај за сите совети и мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom