Задоволни или незадоволни од Windows Vista?

• Креатор на темата Креатор на темата Lorddd
  • Време на започнување Време на започнување
jonnesjime напиша:
Нема смисол да се упгрејдва кон Виста сега, полн е со багови и ти треба доста добар хардвер за да работиш комфорно во него. UAC е ужасно досаден и излегува за најситни работи. Експлорерот е доста добар. Имам и Макинтош и можам да кажам дека е години пред вистата.

Da tocno e deka Mac e podobar i velea deka i Vistata ima prezemeno mnogu raboti od Mac, no Apple kaj nas seuste se vo pocetna faza.

Да и јас мислам дека малце му беа 5 години развој за VISTА, требаше да работат барем уште 5 години. :aplauz:

Јас ја држев инсталирана 2-3 дена и пак рикверц на XP , добро изгледа и тоа е се, непотребно го оптоварува системот и помалку ресурси остануваат за програмите. Инаку не знам дали е точно но микрософт припрема нов виндовс кој треба да излезе на почетокот на 2009 откако процениле дека промашиле со вистата

Корисноста е нула кога е уклучено UAC. Скоро 95% од случаите се уклучува. На пример, менување на DPI бара UAC. И самото затемнување на екранот СЕРИОЗНО смета. Исклучување на UAC не е лек, бидејќи тоа е главен feature на Vista.
Najdov edna programa Tweak UAC so koja sto se uklucuva UAC vo quiet mode. znaci nemora skroz da se iskluci ako dosaga.

Najdov edna programa Tweak UAC so koja sto se uklucuva UAC vo quiet mode. znaci nemora skroz da se iskluci ako dosaga.

Да те просветлам малку, тоа UAC е БУКВАЛНО направено за да ги нервира корисниците на VISTA. Ова го има кажано еден од програмерите од Мајкрософт што работел на VISTA и негова задача била (тој решил) да направи UAC САМО за да им досаѓа на корисниците!

Значи не е ни feature ни ништо, само играчка без везe :)

UAC се гаси,одете во control panel и User Accounts.

Иначе,го имам чисто ради Dx10 графиката,и уште еден feature што ми се свиѓа е Media Center,бидејќи на HDTV кога ќе го поврзам,да не мора со маус да работам.

Све друго е само козметички,limewire сеуште не работи,како и некои други програмчиња.

Не гледам друга причина освен Dx10 за некој да го користи Vista.
Со скинови можете исто,ако не и боље изглед да имплементирате врз Xp,само со помалку потрошени ресурси.

Јас ставив Виста пред два дена. До сега е арно ќе видиме понатаму.

vista e mnogu pobaven od xp
na vista crysis malku seckase pri golemi borbi a na xp nikade
sto znaci deka e duplo pobrz

Јас сум многу задоволен од Windows Vista. Ако не се лажам, ниту еден Windows не наклонил толку корисници кон Linux како овој :)

Ја имам пробано вистата....Не ми праи мерак некако, многу багови има, XP-то сум го научил и боље ми е.

0 најтапа издание од мајкрософт до сеа ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom