Најдобриот кошаркар на сите времиња од Европа

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
1.Дражен Петрович
2.Тони Кукоч(ако се секавате коа играа Југопластика-Никс у Шпанија коа му ја опна таа бананата на тогаш најдобриот центар во НБА)
3.Бодирога

Дражен Петрович и Дејан Бодирога

Дефинитивно Дирк Новитски.Ми се допаѓа неговата игра и неговата волја за игра во Германска репрезентација.Како може да игра со идиоти.Плус он е меѓу најомилените во САД и добитник на многубројни награди.!

абе се знај кој ... Арвидас Сабонис

чоекот да не го мачеа повреди имаше потенцијал за најдобар играч во светот , али јебига немаше среќа :toe:

Владе дивац нормално

Najdobar igrac nadvor od NBA - DANIEL OSCAR SCHMIDT (BRASIL) 50.000 poeni...dobro ne e evropski...

oscar.jpg

Gi pravese majmuni site od Dream Team One 1992 koj pamti...im nacuka 40 komada...
55 poeni protiv SAD 1987...Brazil gubel 24 na poluvreme...pobedil 5 na kraj...13 trojki...
Zavrsi so kariera so polni 50 godini...

Ne igral vo NBA...mu bilo ponizenje...koj lik...

Najdobar igrac nadvor od NBA - DANIEL OSCAR SCHMIDT (BRASIL) 50.000 poeni...dobro ne e evropski...

Gi pravese majmuni site od Dream Team One 1992 koj pamti...im nacuka 40 komada...
55 poeni protiv SAD 1987...Brazil gubel 24 na poluvreme...pobedil 5 na kraj...13 trojki...
Zavrsi so kariera so polni 50 godini...

Ne igral vo NBA...mu bilo ponizenje...koj lik...
Се сеќавам на Oscar Schmidt од еден натпревар. Дали Југославија - Бразил беше, или Цибона со некој евопски тим. Одамна беше. Мечот се сведе на Дражан Петрович - Оскар Шмит. Неверојатно... Не знаеа да промашат. Можеби најдобра партија од Дражан... Едниот тројка па другиот веднаш враќаше со тројка.... Постигнуваа поени од неверојатни, тешки позиции. А резултатот постојано тесен. И играта на останатите кошаркари целосно подредена на овие двајца...:duel:

На крај Дражан Петровиќ се радуваше.:pehar:

Дивац.
Бодирога.
Кукоч.
Дражен Петрович..

На сите времиња најдобар играч од Европа е СЛАВНИЧ, а денес...можда Перо Блажевски хххх

uh tesko e da se kaze koj e najdobriot ama aj ke pocneme vaka
najveke trofei i individualni nagradi ima DEJAN BODIROGA
najvredni trofei ima TONI KUKOC tri prsteni u nba
najfrik i najdobar strelec koj ima davano redovno i nad 50 poeni DRAZEN PETROVIC i voedno resavano mnogu natprevari
da ne gi zaboravime SABONIS(na stari godini mu prodavase evtini finti na sek)
istoto vazi i za DIVAC
MUSTAFA DJAMSI,NIKOS GALIS,PEDJA STOJAKOVIC,DIRK NOVICKI,DINO RADJA,TONI PARKER,ANDREJ KIRILENKO,KICANOVIC,SLAVNIC i red drugi.
sepak ako treba da se izbere naj petorka bi bila vaka
1.DRAZEN PETROVIC
2.DEJAN BODIROGA
3.TONI KUKOC
4.DIRK NOVICKI
5.ARVIDAS SABONIS
i sekako odgovorot na temava e
samo eden i edinstven e DRAZEN PETROVIC(STRAV I TREPET I VO EVROPA I VO NBA)
POZDRAV KOSARKARSKI POZNAVACI.

najdobar za mene

најдобар за мене е Пол Гасол

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom