Ако ви го украдат мобилниот

• Креатор на темата Креатор на темата Tanes
  • Време на започнување Време на започнување

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Slusam od deca na koi mu gi ukrale telefonite deka vo policija mozele da go najdat preku satelit kolku e ova tocno sakam da podiskutirame!

Точно е тоа дека можат да го најдат,ама не ги бараат
Ќе си фатиш појаки врски

Лесно е да се најде телефонот ако е уклучен и во него да има сим картица (немора да е твојата), ама ако е исклучен ондак господ ке го најде.

А за што би го користеле мобилниот освен ако не е уклучен? Декорација? :)

Па не, еве го губи или му го крадат мобилниот и типот фино лепо го вади симот и телефонот стои исклучен дур не си најде нов газда. А џандариве наши не се баш расположени да бркаат духови....

Znam deka sega vo Amerika na se gradat cipovi za sledenje,mozat da go najdat telefonot segde,stavaat cipovi duri i na kucinjata,ama dodeka stigneme nie do Amerika......................

Мене не ми го украле до сеа ама на еден мој другар да ама сепак му го најдоа заради ГПРС отto e to

може да се најде али потешко

Tanes напиша:
Slusam od deca na koi mu gi ukrale telefonite deka vo policija mozele da go najdat preku satelit kolku e ova tocno sakam da podiskutirame!
Да, да, преку Аполо и Војаџер, само ласерите да ги наштимаат...

Не зборете глупости. Мобилен телефон може да биде лоциран доколку го знаете неговиот IMEI број. Преку IMEI бројот може да се открие кој претплатнички број го користи, а со тоа и на која базна станица моментално телефонот е закачен (во кој реон е претплатникот). И тоа е се. Евентуално да му се јават на тој кој го користи и да му објаснат дека телефонот кој го купил е украден.

Telefonot mora da ti e uklu4en za da ti go najdat a policajcive i bas ne se zafakaat so taa rabota-mene mi e ukraden veke3-4 meseci

Мистичен напиша:
Да, да, преку Аполо и Војаџер, само ласерите да ги наштимаат...

Не зборете глупости. Мобилен телефон може да биде лоциран доколку го знаете неговиот IMEI број. Преку IMEI бројот може да се открие кој претплатнички број го користи, а со тоа и на која базна станица моментално телефонот е закачен (во кој реон е претплатникот). И тоа е се. Евентуално да му се јават на тој кој го користи и да му објаснат дека телефонот кој го купил е украден.
Не само тоа. МОРА да се имаат и документи. Мора некако да докажеш дека е твој. Јас може го знам твојот IMEI и можам да пријавам дека ми е украдем. Може јас сум го користел тој телефон, сум го запишал IMEI-то па сум ти го продал:toe:. Е сега под документи мислам дека доволна е кутијата зошто на нејзе го пишува IMEI-то, а за друго незнам.
И трето и НАЈБИТНО се врските:). Они ќе го најдат ама и они ке си го земат. На синчето ќе му го даде инспекторот:) или па за него ќе си го земе. Веруј ми без врски 1% од случаите успеваат да си го повратат телефонот.

Tanes напиша:

На мене ми го украдоа и за 3 саата ми го најдоа сигурно со врски де така кога пријавив со еден другар без да кажам дома полицаецот вика ај ке видиме со можаме да направиме ама не верувам дека ке го најдаме дрн. дрн. и така и кога кажав дома фатиме врски и го најдоа.

mene preku gprs mi go najdoa za 5 dena

Абе да е некој мобилен од илјада денари и не вреди да се бара. Не вредат таквите нервози.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom