Roland Garros 2017

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2017?

• Andy Murray

Гласови: 3 5,6%
  • Novak Djokovic

Гласови: 12 22,2%
  • Stan Wawrinka

Гласови: 2 3,7%
  • Rafael Nadal

Гласови: 24 44,4%
  • Dominic Thiem

• Kei Nishikori

Гласови: 0 0,0%
  • Milos Raonic

Гласови: 0 0,0%
  • Alexander Zverev

• David Goffin

Гласови: 2 3,7%
  • Grigor Dimitrov

Гласови: 1 1,9%
  • некој друг

Гласови: 4 7,4%

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако искочи Новак од друга страна можеби :D
Многу е нервозен, после секој изгубен поен јаде топки, се мава во глава. Ама сега ќе се среди, еве се излади малку под туш и ќе видиш 3:2 ќе тепа.

Мириса на компир за Стен овој сет. :LOL:

Нека им ги врати парите вавринка на луѓево шо дојдоа да го гледаат [emoji16]

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ова е најдоброто издание на Надал на РГ во кариерата. Мислам на целиот турнир секако. Бекендот му е совршен, сервира многу добро, форхендот класика прејак. Кога е на вакво ниво не може никој да му присмрди, ова е нереално, нечовечки.

Ајде бе Вавринка не се мачи, не напнувај за сетов. И Вавринка и Мареј заедно да играат против Надал, пак ќе изгубат.

Многу ќотек. Женското финале беше многу поинтересно.

Сега и криво ми е што покрај 3-0 дoдадов и ; 3-1 и си ја преполовив добивката, односно си ја намалив за три пати.

Нека им ги врати парите вавринка на луѓево шо дојдоа да го гледаат [emoji16]

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
http://www.atpworldtour.com/en/play...verview/match-stats/520/2008/F324/match-stats
bil rafa i poubedliv, bar vo finale, na zemja toa sto go pravi e nesto nestvarno, nevozmozno, a sezonava e onoj stariot na ovaa podloga.
Jeidni koj moze da mu parira nekako e novak, nikoj drug, taka i bese do sega, najtezok protivnik mu e na ovaa podloga ama na rg samo ednas ima izgubeno od nego, a ironijata e sto novak toj slem ne go ni osvoi, wawrinka bese sampion togas.
I soderling go ima dobieno ama togas rafa bese povreden, a i togas, sampion bese federer, a ne soderling.

Дури и оној што го мрази Надал, после мечов ќе рече браво одлична игра. Браво. :cuc:

Шта учини мајсторе :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::place::place::place::place::place:
10-2.png

Нека се навикне и Стан дека не се добива секое ГС финале ...досега мислам дека имаше 3 од 3 ако не се лажам!

Честитки за Надал, сконцентриран, физички ептен спремен, голема желба за победа и на крај титула.

Нешто поопширно од мене покасно, да спласнат емоциите.

Сеа за сеа, ова е доволно, рестрикција поврзана со гледање на финалето, малку со задоцнување, но ако некој не гледал и планира да гледа репризa, чисто да има на памет :)

18.png

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom