Бугарското кралско cемејство

• Креатор на темата Креатор на темата Kireto
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 февруари 2007
Мислења
10
Поени од реакции
0
Принцезата Калина роди син
Малиот принц се роди во софиската болница „Лозенец“ и е прв наследник на бугарската кралска лоза роден во Бугарија по 70 години
3686F1B400B8FB4AA703D6CA8235838E.jpg

Бугарската принцеза Калина во средата го роди своето прво дете во болницата „Лозенец“ во Софија, јавуваат бугарските медиуми. Сопругот на бугарската принцеза, славниот шпански истражувач Китин Муњоз, се' уште не го објавил името на младиот принц, кој по раѓањето тежел 2,6 килограми.

Поголемиот дел од членовите на бугарското кралско семејство денес живеат во Шпанија и со воодушевување чекаат да го видат новиот наследник. Нивниот ентузијазам го делат и многубројните папараци од Шпанија, Франција, Германија, Австрија, Белгија и од Холандија, кои ја преплавиле Софија во потрага по добра фотографија.

Малиот принц е прв наследник на бугарската кралска лоза роден во Бугарија по 70 години. Претходно, тоа бил неговиот дедо Симеон Втори Саксобурготски, кој планира големо изненадување и прослави во чест на новородениот внук. И принцезата Калина исто така подготвува изненадувања. Таа најверојатно ќе им испрати честитки на сите Бугарки што станале мајки дента кога и таа се породила.

На денот на нејзината свадба со Китин, Симеон Втори Саксобурготски испратил 333 честитки до сите двојки што се венчале тој ден. Принцезата Калина, најмалото дете на Симеон Втори, се омажи за шпанскиот морнар и авантурист Китин Муњоз во резиденцијата „Царска Бистрица“ на 26 октомври 2002 година. Се венчале според католички обред, на бугарски јазик и Калина носела бел венчален фустан дизајниран според бугарската народна традиција, но заветите ги кажале на шпански. По католичката венчавка, двојката добила благослов и од православните свештеници во православната црква „Свето Преображение“ во Боровец.

Да са живи и здрави. Само мала исправка - не е кралско, а царско семеjство. :helou:

Koj go boli kur za ovje supaci. Jebem go i carot i kerka mu.

ceza напиша:
Koj go boli kur za ovje supaci. Jebem go i carot i kerka mu.

И мене ми е гајле во врска со оваа вест, ама барем не живеам во пештера и не шетам со боздоган по улица.

I sega???
Tri dena mirno da sedime nie u Makedonija zosto na vasiot car mu se rodil vnuk?
I sto kur pa mene...(ili bilo koj drug makedonec) toa me tangira???
Krajno...sto bugarsko vo sebe ima toj car>???
1/4 e germanec,3/4 e spanec...ako na vas vi odgovara...super...terajte!
Ali ne me zamarajte so vakvi informacii.Sto fajde imam ja od toa?
Za mene isto ko da sum cul kralot Drzimuda od Nepal vcera dobi sin krevajmuda II!
Aj git!

Струмикс напиша:
Абе како се вика бебето? имате инфо?

Novorodeniot princ go krstile Simeon-Hasan. :pos2:

Prvoto ime e jasno spored kogo, no vtorovo e spored kralot na Maroko, koj demek bil golem prijatel na carot im. Hasan eeeej.

Shto e najinteresno, navistina postoel Han Hasan vo Voloshka Bugarija, pa maliov mozhe da pretendira eden den da gi spoi dvete Bugarii vo "epten golenma Bugarija".:ija:

Misirkov напиша:
Novorodeniot princ go krstile Simeon-Hasan. :pos2:

Prvoto ime e jasno spored kogo, no vtorovo e spored kralot na Maroko, koj demek bil golem prijatel na carot im. Hasan eeeej.

Shto e najinteresno, navistina postoel Han Hasan vo Voloshka Bugarija, pa maliov mozhe da pretendira eden den da gi spoi dvete Bugarii vo "epten golenma Bugarija".:ija:

Поубо голема бугарија отколку голема албанија

G e G o напиша:
Поубо голема бугарија отколку голема албанија

Македонија ја поделија на 2 дела, ама куро не боли нашиот е поголем!

ама колку нездрав пост ти е овај немаш претстава....како можи таква работа да биде ''арна'' воопшто

Apash напиша:
Македонија ја поделија на 2 дела, ама куро не боли нашиот е поголем!

ама колку нездрав пост ти е овај немаш претстава....како можи таква работа да биде ''арна'' воопшто
Секој си има право на свое мислење:toe:
за мене е поубо да биде голема бугарија отколку голема албанија ако веќе треба да бирам

Слушај, вака-така, чувашлааната татѕарска полека си се враќаат кон корените. Ете царското им семејство, иако од германска лоза, по мешањето со татарлааната, си се враќа кон изворите т.е кон турко-татарско-чувашките обичаи и традиции, да се именуваат децата по нивните предци, така, еден од тие е принцот, новиот, татарски, а тоа е Хасан.

Ајде татарлар, Хасан! Да му расти голем сечениот и сите да ве поебе.

Симеон-Хасан Сакс-Кобург-Гота? Така ли ќе му дојде во Изводот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom