Одгледување на Лешник

• Креатор на темата Креатор на темата Џек Нолан
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво џек истото го имам во план и имам информации околу одкуп на земјиште и слично
Значи мој предлог ти е да не земаш државно туку приватно со договор Кај нотар и на не помалку од 5-6 години за нешто повеќе пиши ми во порака[DOUBLEPOST=1516666652][/DOUBLEPOST]
Како што веќе ти кажав од приватен човек да земеш под наем е околу 1000ден годишно
Од 20-30 години да правиме муабет, за 5-6 години таман ќе му разработиш бизнис на сопственикот на земјиштето.

Jas sum vo tie luge sto vo momentot investiraat vo lesnici/orevi/brzorastecki drva itn
Investirav na 2-3 mesta niz mk no relativno mala povrsina.

Ako nekoj ima potreba od finansiranje na taa tema slobodno neka me kontaktira, ke smislime biznis model.

Vlozuvam vo ova bidejki parite koi se vo banka se so mizerni kamati.
Taka da ako nekoj ima zelba da raboti jas ke go resam problemot so nivata :)

здраво.
Имам посадено околу 100 корени лешнаци и еве веке од оваа година имаат значително добар род..
Но најголем проблем ке ми бидат вервериците кои прават голема штета..
Дали знае некој како може да се заштитат од верверици..?

здраво.
Имам посадено околу 100 корени лешнаци и еве веке од оваа година имаат значително добар род..
Но најголем проблем ке ми бидат вервериците кои прават голема штета..
Дали знае некој како може да се заштитат од верверици..?
Интересно прашање. Може има од оние апаратчиња што ги ставаа Скопје по споменицине да не ги серат птици што цифкаат со некоја фреквенција што им смета на животните. Незнам куче колку би можело да ги заштити.

Дали е исплатливо лешници да се садат? Планирам да купам едно 6500m2 земјиште и да го насадам. Ме интересира како се однесува лешникот при град и многу ниски температури?

Баш би сакал да слушнам дали е исплатливо, неколку години веќе слушаме дека луѓе одгледуваат лешници, но уште не сум слушнал некој да продал, односно да земал пари од лешници.
Неколку што сум ги прашал, викаат родот многу потфрил, туку што ги засадил итн.

Дали познавате некој што продава насади лешник ? Колку чинат?
Колку е потребно за површина од 8800 м2?

4na 5m Se sadat pa racunaj 5m pomegu redovi zaradi mehanizacija

Godinava ke imam nad 1 ton lesnici za prodazba. Drvcata se stari 9 godini, ako ima nekoj zainteresiran neka mi odgovori. Pozdrav

Ова пепелница е на долниве гранки? Сега доцна е да се третира?

Lesnici 2.jpg

Lesnici.jpg

Во план сме со брат ми да засадиме лешници или евентуално ореви.
Имаме некоја земја во наследство околу 1500-1800 кв. Земјата е во плодно поле (котлина), влажно.
Дали претходно треба да се испита земјиштето, задолжително ли треба систем капка по капка?
Колку би би влогот? Доколку би се одлучиле за лешници, што мислите за тие што се рекламираат “италијанските со загарантиран откуп”, мислам дека човекот е од Виница или Пробиштип, Саше му е името...

Дали некој знае како може да се искористат субвенции за подигнување на насад на лешници ?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Се продаваат садници лешник од сортата “Тонда џентиле дела ланге”

Attachments

• 1C29D167-B644-45AE-8E0E-B2D8BA62DBF2.jpeg
    1C29D167-B644-45AE-8E0E-B2D8BA62DBF2.jpeg
    1,7 MB · Прегледи: 15
  • 210623D1-D4B2-4397-AF08-B21E6C2E1F04.jpeg
    210623D1-D4B2-4397-AF08-B21E6C2E1F04.jpeg
    4,7 MB · Прегледи: 17

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom