Маки, маки

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
Гижо тоа команд промпт е цмд и после испаѓа мсдос може и тука да се брише ама е посложено све мислам дека се однесуваше на контрол панел. Сега и јас не знам што сакаше хуманоид да каже.

Гижо бате, тешко ќе ти оди преку command prompt како што гледам :D
Треба да влезеш во command prompt, па да го лоцираш фајлот па, да знаеш каков тип на фајл е,па да знаеш која команда за бришење да му ја дадеш. За обични фајлови е DEL или ERASE...ако е цела датотека тогаш е RD или RMDIR...
Инаку command prompt ти се наоѓа во Start>all programs>accessories>command prompt.

Јас ти препорачувам да видиш како се вика тој фајл што сакаш да го избришеш, оди на search и барај воркрафт, па се што ќе ти најде, бриши едно по едно. Испразни го TEMP фолдерот, испразни го WINDOWS TEMP(овде прво погледни што имаш, ако видиш фолдер од акробат ридер, остави го, ако има некои други фајлови што се врзани со некои други програми, остави ги...)
Потоа преку Ccleaner исчисти ги регистрите.
Потоа оди во старт па ран и внатре напиши regedit. Ќе одиш на edit па на find. Ќе напишеш warcraft и барај. Се што ќе ти најде, бриши во десниот прозор. Ако видиш цел фолдер од левата страна со исто име, избриши го. повтори го истото и за тој фајл што не можеш да го избришеш.

Хуманоид, не си ме сфатил, ти мислиш дека ми е инсталирана играта?

ако мислиш така, грешка си, го даунлоадирав сетапот со п2п програма, и не работеше самиот фајл, затоа и решив да го избришам, ама ми вика дека е употребуван од некој програм и поради тоа неможе да се избрише, иначе знам каде е фајлот

Гижо напиша:
Хуманоид, не си ме сфатил, ти мислиш дека ми е инсталирана играта?

ако мислиш така, грешка си, го даунлоадирав сетапот со п2п програма, и не работеше самиот фајл, затоа и решив да го избришам, ама ми вика дека е употребуван од некој програм и поради тоа неможе да се избрише, иначе знам каде е фајлот

Те сфатив Гижо, само сега ми кажа некои многу битни работи :D
Тој фајл ти е во фолдерот кај што ти стојат фајловите што ги симнуваш со тој П2П програм и мислам дека во исто време ти е на share поради тој П2П програм. Ако не си пробал, пробај премести го на друга локација, ако не, избриши го П2П програмот и потоа лесно ќе го избришеш и тој фајл.

пробав да го преместам од тој фолдер поради тоа што е во Shared folder и се аплоадира до други јузери, и мислев дека поради тоа неможе да се избрише поради тоа што автоматски е користен од страна на програмот, пробав да го исклучам програмот и да го избришам фајлот, ама пак исто, е сега ми останува да го избришам програмов па да видам така дали ке успеам

Успеав да го избришам, го унинсталирав програмот, и тоа што остана од него му направив делит, се ослободив од 160 мега :D

Гижо напиша:
Успеав да го избришам, го унинсталирав програмот, и тоа што остана од него му направив делит, се ослободив од 160 мега :D

Што маки виде за 160 мега :D :D

humanoid напиша:
Гижо напиша:

Што маки виде за 160 мега :D :D

160 не се малце, имам само уште 3 гига слободни, па мора да го штедам секој мегабајт :D почнав и игрите да ги бришам пошто пун ми е компјутеров со музика а имам намера уште да симињам :D

Гижо напиша:
160 не се малце, имам само уште 3 гига слободни, па мора да го штедам секој мегабајт :D почнав и игрите да ги бришам пошто пун ми е компјутеров со музика а имам намера уште да симињам :D

А да го донесеш ти хард-дискот кај мене, па ја да ти изрежам едно DVD со музиката твоја и после да имаш уште 4GB слободни? а може и 8 :P :wink:

StenmarC напиша:
А да го донесеш ти хард-дискот кај мене, па ја да ти изрежам едно DVD со музиката твоја и после да имаш уште 4GB слободни? а може и 8 :P :wink:

а ДВД-то на што ке го слушам, на касетофон ? :lol: :lol: немам двд плеер

Гижо напиша:
StenmarC напиша:

а ДВД-то на што ке го слушам, на касетофон ? :lol: :lol: немам двд плеер

Епа момче ... 1500 денари и ќе си купиш едно - мислам толку дека се најефтините

би, ама имам некои по примарни работи околу компјутерот за купување

123 напиша:
Вака таскбар ти е лентата доле на која скроз лево е Старт а скроз десно е саатот. Е сега ти кликнуваш на лентата (негде на празно) со десно копче на маусот па кликаш со лево на таск менаџер. Ти се отвара прозорче. Во него се наоѓа процеси. Во таа листа го бараш експлорер.ексе. Понатаму следи го постот на хуманоид би требало сега да е разбирлив.
Извини грешка сум , треба да проверам пошто кај мене е на германски.

Abe 123 sto go macis deteto be kazi mu neka stisne samo Alt + Ctrl + Delete i ke mu se otvori Task Manager... :lol:

И ти су у право, ама вака ми беше поинтересно. :lol:

Ај да видам дали ке најдете чаре и за мене.
Инсталирав еден ебан кодек пак.У самата инсталација имаше и автоматски скенер за вируси(касперски).Пошто не ми отвараше некои филмови со новите кодеци,го анинсталирав тоа срањето и мануално го избришав тоа што остана.Е сега што ми се дешава,секој пат кога ке пробам да отворам некој филм или песна што ми се на хард ми се појавува виндоус инсталер и покушава да го инсталира кодек пакот,али пошто не може-нормално да ја најде инсталацијата ми бара цд.Секој пат кога ке му кликнам на кансел од ново пробува да се инсталира,па ондак иде алт-цтрл-делит и енд таск со кое се затвара и моменталниот плеер со кој покушавам да пуштам нешто.Реџистри механик редовно го наоѓа и демек го брише,курац го брише.Го барам преку срч и ништо не наоѓа,врска немам каде се крие али нема-нема и ке се појави.А го нема ни у процеси се дур не почне...
Ако има чаре кажувајта,ако не да му мавам формат.
Пр. сега слушам Маиден.Од неколку албуми имам одбрано песни и ги оставам да вртат.На почеток од секоја нова песна ми се појавува срањево шо покушава да се инсталира-AcE MeGa CoDecS PacK-ProXP
Уште малце и ке го пукам компјуторов :evil: :evil: :evil:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom