Дали цените на пијалокот по кафулињата и дискотеките се OK?

Низ некој кафичи ок е цената, ама негде кога ке напукаат некој цени у пм...:tapp:

Такси + влез + цигари + мастики + пијачка (во Скопје) = не е под 500 денари,што е многу за наши услови ...

Такси + влез + цигари + мастики + пијачка (во Скопје) = не е под 500 денари,што е многу за наши услови ...

Ц ц ц ц маваш офф топик :) Цените на пијачките вика а не такси и дали пушиш цигари :D хаха

Према мене реално пијачките се на некое ок ниво (да го речеме). Неможеме да оечкуваме поефтини ама па и да не отидат ептен нагоре.
Мене донекаде ме курчи моментот ... Hard Rock пиво 120. Сегде е 100 само таму уште се расправаат со ситни пари :)))

Offtopic ... ма што сака нека е, напраив една пресметка за едно излегување. Со оглед на тоа дека ретко консумирам пијалоци во дискотеки, неможев да не бидам offtopic а сакав да констатирам колку чини едно излегување во СК.

Се празнам ете :toe:

Кафич во Карпош 1 Vs. Кафич на кеј

Скопско големо 60 ........................................70-100
Макијато 40 ..................................................50-70
Еспресо 30 ...................................................50

Очигледно е, сакам да кажам дека секаде не е скапо. Само на кеј кафичите ги имаат дигнато цените затоа што повеќето луѓе им одат таму да бидат видени во некој елитен кафич и тоа им годи на газдите, посебно летниот период.
Затоа јас само еднаш имам отидено на кафе на кеј, скапичко а и некако многу кафичи и многу се збутани.

Ok се цените бе не е скапо :toe:

Очигледно е, сакам да кажам дека секаде не е скапо. Само на кеј кафичите ги имаат дигнато цените затоа што повеќето луѓе им одат таму да бидат видени во некој елитен кафич и тоа им годи на газдите, посебно летниот период.
Затоа јас само еднаш имам отидено на кафе на кеј, скапичко а и некако многу кафичи и многу се збутани.

Абе да збутано е ама атмосферата и изгледот на кафичот е на многу повисоко ниво него малските кафичите. Немаш кафичи како Insomnia, Kartel во мало :) Сеа ќе ми речеш можда ти е боље да седиш у мало (и јас би се согласил не ги сакам многу тие 2 кафича) али нешто што изгледа добро и привлекува елита .... мора и тебе малце ножот да ти го удрат :D Мада ипак према мене 70 денари за кафе и не се многу.

Македонци, увек коа сте полн пансион се расфрлате со парите, а кога не, или цвичите или па пиете пред дискач како и да е :)
Нема везе мене ми е свеисто, арно ама се сложувам со Танимед сепак.

Mislam deka se vo prevo, nemoze ti odis vo kafule sakas za 20 den sok da zemis :tapp: nema logika se e vred so cenite i mislam deka ke bidat i ponatamu isti.
Jas sum za, a koj e protif toj da ne saka za 10 den kafe da mu donesat golemo i sto kar ke imi toj gazdata a i plus toa kafule e ne e obicen dukan.:tapp:

Секако дека се прескапи. Претерано е за кај нас. Македонија:toe:

У Охрид и у Скопје на кеј и по дискотеки е прескапо. Поарно ќе си седам у Витез у маало и за 100 ќе се напијам 2 кафиња отколку да седам на кеј и да дадам 120 денари за едно кафе, за такси и за да ја вдишувам смрдеата на муљ од Вардар.

Абе да збутано е ама атмосферата и изгледот на кафичот е на многу повисоко ниво него малските кафичите. Немаш кафичи како Insomnia, Kartel во мало :) Сеа ќе ми речеш можда ти е боље да седиш у мало (и јас би се согласил не ги сакам многу тие 2 кафича) али нешто што изгледа добро и привлекува елита .... мора и тебе малце ножот да ти го удрат :D Мада ипак према мене 70 денари за кафе и не се многу.
Значи во суштина се плаќа повеќе за изгледот на местото, да бидеш виден и да те сметаат за елита.

па цените се горе доле ок...
само не можеш да ги споредиш маалските кафичи со insomnia,kartel,ciao...
што не иде не иде..
да се цените и таму и таму исти никој нема да иде по кафичите у маало...
горенаведениве си се едноставно... шема!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:pipi:

Па има места каде што цените се дури и ефтини или таман, ама сепак има во многу кафичи каде што ептен се занесуваат со цените, и малце го претеруваат

Значи во суштина се плаќа повеќе за изгледот на местото, да бидеш виден и да те сметаат за елита.

Токму така. Место положбата си праи се. Што да не ти ставаат на кеј боље млеко и шеќер у кафето ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom