I
Ivan_FBI
Гостин
Низ некој кафичи ок е цената, ама негде кога ке напукаат некој цени у пм...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Такси + влез + цигари + мастики + пијачка (во Скопје) = не е под 500 денари,што е многу за наши услови ...
Очигледно е, сакам да кажам дека секаде не е скапо. Само на кеј кафичите ги имаат дигнато цените затоа што повеќето луѓе им одат таму да бидат видени во некој елитен кафич и тоа им годи на газдите, посебно летниот период.
Затоа јас само еднаш имам отидено на кафе на кеј, скапичко а и некако многу кафичи и многу се збутани.
Значи во суштина се плаќа повеќе за изгледот на местото, да бидеш виден и да те сметаат за елита.Абе да збутано е ама атмосферата и изгледот на кафичот е на многу повисоко ниво него малските кафичите. Немаш кафичи како Insomnia, Kartel во малоСеа ќе ми речеш можда ти е боље да седиш у мало (и јас би се согласил не ги сакам многу тие 2 кафича) али нешто што изгледа добро и привлекува елита .... мора и тебе малце ножот да ти го удрат
Мада ипак према мене 70 денари за кафе и не се многу.
Значи во суштина се плаќа повеќе за изгледот на местото, да бидеш виден и да те сметаат за елита.