Дали цените на пијалокот по кафулињата и дискотеките се OK?

Јас мислам дека на кафиња кафичиве најголемите пари ги прават, еве на пример едно еспресо е 40 денари, набавната цена е 5 денари од кафе, па сеа вие видете колку пари вадат. Друг пример виски Balantиnes да го купиш во продавница е околу 500-600 денари не ме факајте за збор, а во кафич една чаша е 100+ денари па видете го ќарот :).

Мајката му е пиење во драгстор :lol: :lol: Купување ѕидарско пиво, месен нарезок и како зачин, вегета :lol: :lol: После бркај жени :lol:

Без разлика што Скопје е главен град, цените се ужас високи!!!! Капучиното е скоро иста цена како во Венеција :P

Додека има овци ќе има и волна .....

Никој не не тера да пиеме во кафичите или дискотеките ... навистина е претерано ... кога би било пиво 50-60-70ден. (70 во дискотека) би испил 2-3, а не вака 100 денари пиво и ја едно го цуцам цела вечер ... проста математика и психологија ... Ако е пиво 100 денари ќе купам едно, али ако е еве 70 денари (зборам за во дискотека) ќе купам 2 (барем ја, а верувам и други посто кога е 100 инат ме фаќа) ... и сеа ако е пиво набавна 25 денари кога ке испијам 2 дискотеката ќе ќари 2*70-50 = 90 денари, а ако испијам едно 75 денари ... Значи нашиве немаат осет за трговија ... али добро се држат пошто има ајвани кои сакаат да платат 100 ден и повеќе за пиво ... САМИ СМЕ СИ КРИВИ .... Во Македонија има се помалку ВРАБОТЕНИ, а се повеќе кафичи се отвараат ???? Чудно ... не ми е јасно тоа ... ке јаде леб и сол, али вечерта, или преку ден ќе седи на кеј или у Змија, Чао или Стоби и ќе пие кафе кое ќе го плати 80 денари ... Се помалку пари имаме, а се повеќе коли се купуваат и се помалу пари имаме, а на сабајле кога е гужвата за на работа приметете МНОГУ РЕТКО ДА ВИДИТЕ 2ца у кола ... секој сам со колата на работа ... епа ... Македонче ... епа чорба ...

Заборавив да додадам уште нешто:

ДА ИМАШ ВО ДЕНЕШНО ВРЕМЕ КАФИЧ И ДА ЈА НАМАЛИШ ЦЕНАТА НА ПИЈАЛОЦИТЕ ТРЕБА ДА СИ ЛУД (читај убаво ТРЕБА ДА СИ БУДАЛА) :P 8) :P

Друже, повеќето прво се потпиваат во маало со друштвото (ако им е до пиење) па продолжуваат во кафич/дискотека.

Тоа е најдоброто решение, и најисплатливото.

А зошто мора така да биде? Зошто да не си пијам у дискотека на пр.??? Али that's the way it is...

А инаку само тоа ни останува ... што помалку пиење у кафич-дискотека и што повеќе гужва летно време во парк, а не во дискотеките :wink:

Cenite u Skopje uopste ne se OK, ja ziveam i u Skopje i u Kumanovo. Koga sum u Kumanovo so 500 den. cela vecer pijam i castam nekoj a u Skopje so 500 denari si pominuvam uzasno 2 pijacki nemozam da ispijam a ne pa nekoja da castam.

Ima mesta u Skopje kaj sho ima kafikji so pristojni ceni ! E sea koj iskacha vo Trend ? Se znae, lugjeto so mnogu pari ! I plus za da iskachas vo Trend treba dolgo vreme da se pripremish doma , za da izgledash ko lugjeto tamu !
Znachi , ti ne go plakjash kafeto go plakjash mestoto !
A za Skopskite diskoteki da ne zborime , zanes potres ! Stvarno nema smisla ! Da ne moze covek da se raspolozi od sho e izgor sekoja pijachka !

Има фер цени преку ден у еден кафич - т.е. два се ... Браво ... у т.ц. Буњаковец се .... преку ден се цените речиси упола од тие навечер ... кафе/чај 20 ден. Скопско големо 50 ден и сл ....

Cenite ne se ic OK.Aj da imame jak standard u drzavava i site da imame plati nad 20000den. ke moze da se soocuvame so ovi ceni,ama vaka ne bi rekol... :x

СПОРЕДБА

Нескафе - Тетово 50, Скопје 80
Кока Кола / Фанта / Швепс - Тетово 40, Скопје 70
Макијато - Тетово 20, Скопје 50 (не знам точно)
Капучино - Тетово 50, Скопје 80

и сл.

Cenite vo Berovo se ok(vo diskoteki) vo kafici se sredni no vo skopje se malku preteranii

Дискотека :
Скопско ( флаша ) - 100
Кока К. Фанта . Спрајте . Швепс . Тоник ( флаша ) - 90
Чист коњак - 100 , Сечен коњак - 130/140
Чиста вотка - 100 , Сечена вотка -130/140
Чист џин - 100 , Сечен џин - 130
Шток - 130
Вотка смирноф - 140
Смирноф ајс - 140
Џони Вокер - 170
J.B. - 170
Џек Дениелс - 300
Мартини - 150
Бејлис - 130
Узо - 100
Вотка Абсолут - 130
Камикази - 400 ( џин, вотка ( текила) џус ) - 4 алхохоли
Флаша на сепаре :
Најефтината е 2500 - вотка , Завршуваш со Хенкел ( среден шампањ ) 12 000 , коњак 2800 , шток - 3200 , џони вокер 4000 итн.

кафич :
еспресо - 60
нескафе / матен / нематен - 80/100
макијато - 60
капучино -80
Кока К , Фанта , Спрајт , Тоник , Швепс - 80
Скопско /точено - 100 / 80
Скопско / Флаша - 80

Кај мене на работа имам промет од 70,000 илјади денари излез на шанк, тоа се 700 пијачки продадени во една ноќ , размак од 2-3 саати кога е турбо , тоа се пари, се жалиме и кукаме ама сите се праиме џек у дискотека еве кој сум , па 1 ден частам , 6 дена нејадам ништо,
а пијачките се различни , некој пие пиво , некој виски , некоја мартини вотка, се. вотка итн.

Јас мислам дека на кафиња кафичиве најголемите пари ги прават, еве на пример едно еспресо е 40 денари, набавната цена е 5 денари од кафе, па сеа вие видете колку пари вадат. Друг пример виски Balantиnes да го купиш во продавница е околу 500-600 денари не ме факајте за збор, а во кафич една чаша е 100+ денари па видете го ќарот :).

кога купуваш кафе плакаш ддв, кога на крајот од денот пројвуваш дневен промет плаќаш + ддв , тебе од око ти изгледа со голем ќар , ама грешка си еве ти математика

една флаша - кока кола по набавна цена од пивара е 27 денари ( ддв е 4 денари ) платено , ја продаваш 90 денари таа флаша во кафич, на сметката имаш вклучен ддв - кој изнесува 0,12 или околу 12 денари , и така натаму да не ти ги објаснувам тие работи бидејки се комплицирани, го работам тоа , документи папири диско миско и знам како идат тие работи , точно е имаат голем ќар ,,
Кога кафичот има Полна Дневна И Ноќна шема , пари не се вадат само од кафе, вода со мраз и кока кола:vozbud:

стварно претеруваат во скопје со цените на пијачките
јас сум од штип ама живеам во ск

кога излегувам со ск, ми требаат мин 500 ден, и тоа на крај пак останувам без пијачка, а плус претходно пиеме со друштвото у стан!!!

ама коа си идам у штип, ем у кафна, ем у кафич, ем у дискотека(сега ја затворија), и на крај ми остануваат пари и за некое бурекче:vozbud:

затоа ми е кеф излевањето у штип, само уште некое ок местенце со ок луге фали и тоа е тоа!!!!!!!!

пс. а иначе познавам мн дечки што доагаат од ск со кола, идат у кафана, ова она, си идат у ск и ми викаат пак поефтино си минат, па и поубаво.........:baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom