Australian Open 2017

Кој ќе го освои Australian Open 2017?

• Andy Murray

Гласови: 10 17,2%
  • Novak Djokovic

Гласови: 18 31,0%
  • Milos Raonic

Гласови: 4 6,9%
  • Stanislas Wawrinka

Гласови: 4 6,9%
  • Kei Nishikori

Гласови: 1 1,7%
  • Dominic Thiem

Гласови: 2 3,4%
  • Rafael Nadal

Гласови: 13 22,4%
  • Roger Federer

Гласови: 11 19,0%
  • некој друг (наведете во мислење)

Гласови: 3 5,2%

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Па на Надал повеќе му одговара Федерер во финалето(ако го победи Димитров) отколку Вавринка..се знае Вавринка како игра во финалињата посебно против Надал или Џокович :D..и штета што Вавринка не победи бидејќи сигурно ако играше против Надал коефициентот за него ќе беше над 2.00 и веројатно ќе го шлапнеше,вака никако не е :D
upload_2017-1-26_13-44-38.png
Само утре да пројде се во најдобар ред против Гришо, за останатото погледнете ја табелата, да не јадам многу бурек.

Не го носи апла муабетот на "што би било, кога би било" зборам конкретно за туниров, ќе изгубеа и двајцата реални да бидеме.

Не мора да значи, изгубил од Истомин ама би го тепал Федерер/Надал? Као демек повеќе мотивација ќе има против нив и лесно ќе ги помине?

Па на Надал повеќе му одговара Федерер во финалето(ако го победи Димитров) отколку Вавринка..се знае Вавринка како игра во финалињата посебно против Надал или Џокович :D..и штета што Вавринка не победи бидејќи сигурно ако играше против Надал коефициентот за него ќе беше над 2.00 и веројатно ќе го шлапнеше,вака никако не е :D
Па кој рече дека не му одговара? :D Само констатирав свлекување гаќи пред пријателот. :D

Ни најголемите тениски стручњаци не се дрзнуваат да го потценуват Федерер толку колку во темата. :icon_lol:
sekako mozno e da se povredi protivnikot, da ima golemi problemi, protiv nadal samo toa ke go spasi i nisto drugo, samo toj sto ne pratel tenis nema da go svati muabetov asalno, ali sekoj fan na federer koj vo princip gi gledal site negovi mecevi protiv nadal, '' potajno '' se moli na gospod utre da izgubi od bugarot ...

Denes federer posle vtoriot bese padnat upola, toa sto wawrinka ne go iskoristi e klasika wawrinka moment, kako vaka protiv novak na vremeto ne se usra picka mu mater, ama kako sto rekov i prethodno i fear faktorot si go pravi svoeto, wawrinka go NEMA pobedeno federer do sega na tvrda podloga, od 21 mec, denes mislam im bese 22, federer ima pobedeno 19 pati, wawrinka samo 3 i toa site na zemja. A i vidovme i samo kakvi priliki propusti glupakot vo 5ti set na brejk topkite po sto potona u toa ogromnata mu glava. Nadal e druga prikazna, 10 pati potezok protivnik od site sto do sega se sretnaa so federer, negoviot stil na igra voopsto ne mu odgovara na fedeks, fedeks pod difolt tone posle 2 seta igra, i denes apla toa bese primetno, nadal vo vakva situacija ima da go izmete terenot so nego, mater ke mu ebava na bekhendot.
Ednostavno protivlek za taa igra federer nemal ni koga bil daleku pomlad, a ne pa sega. Shteta za nego stvarno ako se sretne so nadal, glupo e sto rekov pogore za povreda sto ke mu smeta na nadal vo mecot ama veruj mi samo toa e solucija za pobeda na fedeks.

Иначе кога ќе се видат финалињата во машка и женска конкуренција да не знае чоек дали сме 2017 или 2007 година..некој нешто вакво да предвидеше на пример лани ова време ќе се потсмеваа на таквата констатација..ова кажува доволно дека Тенисот како спорт е многу паднат и нема квалитет..Џокович и Мареј изгубија и нема кој да ги замени на врвот...кај жените Кербер е нешто поасолна и ете изгуби па пак сестрите со бастуните превзедоа

Сеа паднат бил тенисот,а минативе 2-3години Џоко додека освојуваше титули не беше паднат а ?
Туку тоа беше тотал тенис,нешто што човештвото не го видело.Не беа тогаш противниците очајни и катастрофа туку овај бил нешто невидено до сеа.
Тенисов е очај веќе 5години уназад, и тоа го искористи србинов и успеа да освои некој слем.Тоа што неговите фанови се прават наудрени е нивна работа.
Изгледајте рандом финале од 2005-2009 години и споредете со рандом финале од минативе 3 години,преочигледно е.
Во периодот од 2005т до 2008ма година, тоа што беа Надал и Џокович(млади играчи кои што ќе пререснат во играчишта),сеа го НЕМА.Заеби ти Гуфани и Звереви, со лопата има такви да риниш.

Иначе кога ќе се видат финалињата во машка и женска конкуренција да не знае чоек дали сме 2017 или 2007 година..некој нешто вакво да предвидеше на пример лани ова време ќе се потсмеваа на таквата констатација..ова кажува доволно дека Тенисот како спорт е многу паднат и нема квалитет..Џокович и Мареј изгубија и нема кој да ги замени на врвот...кај жените Кербер е нешто поасолна и ете изгуби па пак сестрите со бастуните превзедоа
Серена и на 35 години е бог и батина во женскиот тенис, за Венус се сложувам ова е големо изненадување и голем успех за неа што стигна до ова финале

Дечкo, 2011 и 2015 се две oд четирите нaјдoбри сезoни вo Oпен ерaтa зaеднo сo 2006 нa Федерер и тaa нa Лејвер кoгa ги oсвoи сите 4 слемa.

Пaзи сеa преднoст билo нa Ѓoкoвиќ шo бил пoмлaд, a не беше преднпст нa Федерер кoa гo тепaше дoдекa oвoј беше 19-20гoдишен

Јaкo oпрaвдувaње си имaте зa пoрaзите нa Вимблдoн, стaр бил :D
За 2011 сам ти имам потенцирано свака му част. Кажи ми само зашто 2015 е подобра сезона oд 2010 на Рафа?
Додека бил 19, 20 годишен Новак има 5 пати изгубено од Роџер, не 11 колку шо го тепа одкако е РФ 33+.
А и нема што да дискутираме што било и како било. Секој со својата среќа, работата беше што некој се дрзна да го омаловажи финалево на "повратнициве" како резултат на тоа што испаднале првиот и вториот.
Поуспешни биле, а и во моментов се пред уште еден слем. Нека продолжи да медитира и ќе ги стигне. Тоа е клучот за успехот.

Последно уредено:
Сеа паднат бил тенисот,а минативе 2-3години Џоко додека освојуваше титули не беше паднат а ?
Туку тоа беше тотал тенис,нешто што човештвото не го видело.Не беа тогаш противниците очајни и катастрофа туку овај бил нешто невидено до сеа.
Тенисов е очај веќе 5години уназад, и тоа го искористи србинов и успеа да освои некој слем.Тоа што неговите фанови се прават наудрени е нивна работа.
Изгледајте рандом финале од 2005-2009 години и споредете со рандом финале од минативе 3 години,преочигледно е.
Во периодот од 2005т до 2008ма година, тоа што беа Надал и Џокович(млади играчи кои што ќе пререснат во играчишта),сеа го НЕМА.Заеби ти Гуфани и Звереви, со лопата има такви да риниш.
Ne ste u pravo i dvajcata.
Ako srbinot toa go iskoristil, a ova doaga od fan na federer, togas sto da se kaze za titulite na federer kade glavna konkurencija mu bea barabi ko safin i rodik, ili hjuit i soderling ? :)))))))
Mnogu e glupo koga vaka fan na federer indirektno ke frli kal na toa sto on go napravil vo svojata kariera, varijacii sekogas ke postojat ama sekogas ke ima nekoj koj ke se izdvoi poveke od drugite i ke postavi visok standard, ete federer i vo takva konkurencija ne dogural primer do 4 slema po red, toa mu uspealo na novak, abe kakva saka neka e konkurencijata on gi diktiral standardite a toj standard sto togas go postavil vo modernata era na nikomu ne mu uspealo, na kraj kraeva najdi izjava na federer za toa dostignuvanje na novak.

Wawrinka i marej go imaat izmisleno tenisot za safin i kompanija pa nikomu nisto, daleku od toa deka teniskata era bila slaba, problemot kaj poveketo od vas e, a isto ke bide i so fanovite na novak, e koga igracite za koj navivas pocnat da stanuvaat losi, odma pod difolt i tenisot e padnat sto ne e tocno, pa vidi finalinjata koi wawrinka gi izigral kakvo nivo na tenis pokazal, izgazil poshteno, melel.
Da ne navlagam kolku pati novak go pobeduval nadal na primer a Nadal bil vo vrvna forma, go ima pobedeno federer vo 3 seta na AO 2008, a toj djokovic od togas i onoj od lani se razlika crno so belo, veruj mi, 10 pati poslab od ona sto bese lani. Taka da novak se dokazuval i koga nadal i federer bile na vrvot od svojata forma, sea ke se izbacat i fanovi na novak ke kazat ova sto sega se slucuva e samo zasto Novak e padnat, ama guess what, takvite padovi se neizbezen detal od karierata na sekoj sportist, utre pak ke osvoi novak titula pa pak ke se svrti trkaloto, nadal ne bil u forma, ili fedeks bil star ne go bivalo.

Jebiga, ne mora trioto novak, federer i nadal da se u vrvna forma, za da tenisot ne e padnat kako sport, baska toa ednas na 100 godini se slucuva takvo trio istovremeno da funkcionira vo tenis, do dusa nevideno e takvo nesto do sega. Za idnive generacii ke vidime, tesko im e da prosperiraat i da pokazuvaat konstantnost, ima niza teniseri koi ne se federer, nadal ili novak, a koi se dosta tezok zalak za niv, sto smetam deka ne bese bas slucaj koga nadal i novak prosperiraa ko mladi igraci.

За 2011 сам ти имам потенцирано свака му част. Кажи ми само зашто 2015 е подобра сезона oд 2010 на Рафа?
.

:pos::pos::pos::pos:
Немoј сo вaкви глупoсти.

Нaдaл 2010, 3 ГС и 3 мaстерси (сите нa земјa)
Oд 17 турнири нa 9 игрaл финaле, oсвoил 7 титули и пaзи гo oвa, имaл сaмo 11 пoбеди нaд тoп 10 игрaчи.

Ѓoкoвиќ 2016
17 турнири 16 финaлињa, финaле нa сите ГС и сите мaстерси(Мaдрид не нaстaпи.
11 титули, 3 ГС,6 мaстерси oсвoени плус зaвршен турнир oсвoен
31 пoбедa нaд тoп10

@Syn
Нема што да се објаснуваме, кога тебе бараби ти се Хјуит, Сафин и Родик и не биле некој конкуренција,што да речеме за Раонич,Цонга , Нишикори ???
Надал цело време повреден,Федерер пред пензија.Да се појавеше минативе 3-4 години некој страшен млад играч ќе видевме колку ќе земеше Џовак титули.За Мареј не ми се прави муабет,попреценет играч одамна немало.Цел живот со сила го туркаат демек не е голема 3ка туку 4ка, кур мој 4ка.Две чисти нема типот.

:) Џабе ви се сите статистики и математики.. И да се надмине Федерер во некоја статистика, не значи дека некој тенисер е подобар од него и покомплетен..
Џабе споредувате времиња и глупости, секој тенисер сонува да игра како Федерер и сонува да има таков перфектен стил..Човекот има таков стил на игра што му дозволува на залезот од кариерата да решава мечеви во 5 сета во полу-финале, па и кога беше јуниор се справуваше со најдобрите во тоа време.
Сите останати кои ги споменавте погоре даваат се од себе да ја убијат таа игра..
Новак не измисли топла вода во тенисот, но успеа физички да се изгради и адаптира на таа игра, и вежбаше да игра максимално константен и прецизен тенис.
Рафаел Надал ја користи секоја капка сила да ја уништи таа елеганција и му успева, дали ќе игра со две раце бекхенд дали ќе трча како луд, сепак успеваше да ја урне таа игра.

Во врска со статистиките, има многу голема пристрансност помеѓу статистиката меѓу Надал и Федерер..
Доколку Федерер играше многу утакмици кога Надал не беше во форма, статистиката ќе беше поинаква...
Статистиката меѓу нив двајца е Константен Федерер помеѓу Надал во многу добра форма
Тоа што Федерер има полош скор од Ноле, да се пензионираше кога го освои последниот гренд слем, немаше да се случи нели? :)
По мене, најдобар е оној тенисер кој игра секогаш разноврсно и никој не знае кој ќе му биде наредниот потег, да плени со лесна игра и елеганција..

Така да еден добар совет за вие што си ги мерите куровите и се расправате, искулирајте и уживајте во мечевите.. Утре ќе излезе некое дете кое ќе има 0 конкуренција и ќе освои 25 гренд слемови за 8 години... Но тоа не значи дека тој бил најдобриот..

:) Џабе ви се сите статистики и математики.. И да се надмине Федерер во некоја статистика, не значи дека некој тенисер е подобар од него и покомплетен..
Џабе споредувате времиња и глупости, секој тенисер сонува да игра како Федерер и сонува да има таков перфектен стил..Човекот има таков стил на игра што му дозволува на залезот од кариерата да решава мечеви во 5 сета во полу-финале, па и кога беше јуниор се справуваше со најдобрите во тоа време.
Сите останати кои ги споменавте погоре даваат се од себе да ја убијат таа игра..
Новак не измисли топла вода во тенисот, но успеа физички да се изгради и адаптира на таа игра, и вежбаше да игра максимално константен и прецизен тенис.
Рафаел Надал ја користи секоја капка сила да ја уништи таа елеганција и му успева, дали ќе игра со две раце бекхенд дали ќе трча како луд, сепак успеваше да ја урне таа игра.

Во врска со статистиките, има многу голема пристрансност помеѓу статистиката меѓу Надал и Федерер..
Доколку Федерер играше многу утакмици кога Надал не беше во форма, статистиката ќе беше поинаква...
Статистиката меѓу нив двајца е Константен Федерер помеѓу Надал во многу добра форма
Тоа што Федерер има полош скор од Ноле, да се пензионираше кога го освои последниот гренд слем, немаше да се случи нели? :)
По мене, најдобар е оној тенисер кој игра секогаш разноврсно и никој не знае кој ќе му биде наредниот потег, да плени со лесна игра и елеганција..

Така да еден добар совет за вие што си ги мерите куровите и се расправате, искулирајте и уживајте во мечевите.. Утре ќе излезе некое дете кое ќе има 0 конкуренција и ќе освои 25 гренд слемови за 8 години... Но тоа не значи дека тој бил најдобриот..
Боже драги, што јас прочитав сега.... :confused::confused::confused::confused:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom