Australian Open 2017

Кој ќе го освои Australian Open 2017?

• Andy Murray

Гласови: 10 17,2%
  • Novak Djokovic

Гласови: 18 31,0%
  • Milos Raonic

Гласови: 4 6,9%
  • Stanislas Wawrinka

Гласови: 4 6,9%
  • Kei Nishikori

Гласови: 1 1,7%
  • Dominic Thiem

Гласови: 2 3,4%
  • Rafael Nadal

Гласови: 13 22,4%
  • Roger Federer

Гласови: 11 19,0%
  • некој друг (наведете во мислење)

Гласови: 3 5,2%

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Стен има многу тешка половина, затоа.

Надал освојува, не знам што не е јасно. :P
Кај беше некој даваше 50 квота, нека даде 20 сега, да правиме пазар. :)

50 ќе ти дадам пак, ако сакаш пп.

Да пише шта је мишеви где сте? хехееехехехехехеех

Не се заебавајте ајде, претежок е пак распоредот на Надал. И јас сум за него, ама чудо ќе е ако освои.
Стенимал од Клизан некни штом се извлече, и мене ми се чини дека ќе тера до крај...

При секој пораз :"ова му е најлошото издание до сега."

Ова му е убедливо најлошото издание на еден слем, ги имал неколку али ова е дефинитивно најкатастрофален пораз кога се во прашање слемовите во пакет со поразот на УС опен од Нишикори, каде имаше сервирано титула и ја испушти, Нишикори ... кој беше рашљакан од Чилич во финалето ко мало дете. ( истото важи и за федерер кога е во прашање тој турнир, зашто федерер полуфиналето со чилич го играше откако новак изгуби ).

Прво, како што рече Ставро, ова му е еден од последните возови за рекордот на федерер ( далеку од тоа дека е отиден тој воз .. за сега ), годишно треба да освојува минимум 2 слема а АО му беше најсигурната опција, слем кој убедливо најмногу му одговара и му е најомилен, не дека беше страшно да загуби ама во некоја подоцнежна фаза и од разигран противник од топ 10 што немаше да е прв пат, он и во најдобри години знаел да загуби, али он губи од Истомин, во второ коло, на најомилениот слем ... со сета почит кон узбекистанецот ама ИСТОМИН бе алооо, ко лик од цртан филм е у фацата со јуфки на глава.
Над 70 неизнудени, ако не се лажам 9 дупли, катастрофален бекхен, ужасен, хорор му беше тој удар, дури и кога имаше пенали за пасинг со бекхенд, за паралела, рутина удар за него кога противникот излага на мрежа макар бил и Федере, он прави лобови .... ваков избор на удари немал ни кога беше тинејџер, апсолутно никогаш не сум го видел во вакво издание.
Моментот со Нишикори од погоре го спомнав чисто ради приликата за освојување на слем која ја имаше тогаш и пропуштената шанса, инаку и тогаш изигра далеку подобро од ова сега, а и еве скоро сите релевантни спортски медиуми ова го оквалификуваа ко едно од најголемите изненадувања во модерната ера на тенисов. Чим на АО ова му се случува, за Лондон муабет да не правиме, па и за РГ, ваков каков што е до душа ни на челенџер не би освоил титула.

Причината зашто се случува ова во принцип е доста едноставна, Бекер јавно говореше за проблемот кој го има Новак после РГ, и дур беше негов тренер и откако беше сменет, а тоа е дека го сменил целосно тренинг режимот, односно, со други зборови, не тренирал. Случајно или не после првичното интервју на Бекер за тој проблем веќе почнаа да излегуваат шпекулациите за негова смена што подоцна и се случи, па пак он излезе со слично интервју али стандард го ублажуваше тој проблем со фамилија, заситување од титули, повреди бла бла кур се тресе во ладна вода. Инаку не е дека одлуката е на новак за да бекер си иде, обострана е, бекер не гледал поента да продолжи со таков однос и таков тренинг систем на новак бар така читав низ медиумиве у пакет со муабетот, или гуруто да си иде или ја. :)
За овој секташов последен што го спомнав муабет не ми се праи, зашто срам ме фаќа најискрено, ова му доаѓа ко некој наш тенисер, или еве лина у ложа да го има иван исцелител, значи не се заебавам, исто е.

За евентуалниот победник годинава, тешко е да се типува, али еве ке се дрзнам да кажам дека сакам да победи некој што не се одзива на следниве презимиња а тоа се вавринка, мареј, надал и федерер, срамно е последен таков да е марин штакорот реални да бидеме, али тешко изводливо ке е тоа. Најголеми шанси има Мареј, а по него искрено поим неам, ваљда вавринка.

За евентуалниот победник годинава, тешко е да се типува, али еве ке се дрзнам да кажам дека сакам да победи некој што не се одзива на следниве презимиња а тоа се вавринка, мареј, надал и федерер, срамно е последен таков да е марин штакорот реални да бидеме, али тешко изводливо ке е тоа. Најголеми шанси има Мареј, а по него искрено поим неам, ваљда вавринка.
Ако успее да ги добие Мареј/Надал/Стен после скоро година дена пауза, на 35 години, на best of 5, со ваква игра, одма нека се пензионираат.

Ако успее да ги добие Мареј/Надал/Стен после скоро година дена пауза, на 35 години, на best of 5, со ваква игра, одма нека се пензионираат.
jasno mi e sve toa i deka istoto deluva na sci fi film, ali bukvalno nikad ne sum gi otpisuel i nego i nadal, jebiga, da pocnev vcera da gledam tenis da, vaka ostavam prostor za sekoe mozno scenario iako shansite im se dosta mali. Dodadi na ova i faktot sto uslovite za igra se dosta teski vo Avstralija.

jasno mi e sve toa i deka istoto deluva na sci fi film, ali bukvalno nikad ne sum gi otpisuel i nego i nadal, jebiga, da pocnev vcera da gledam tenis da, vaka ostavam prostor za sekoe mozno scenario iako shansite im se dosta mali. Dodadi na ova i faktot sto uslovite za igra se dosta teski vo Avstralija.
Ma ja mislam deka vecer t.e sabajle ke izgubi od Berdih, ali ako ne od Berdih togas od NIsikori sigurno.

Кога ќе ми текне колку детски мислења имаше на форумов после победите на Ноле против Федерер на Вимболдон пред 2-3 години :cool:
Најголемиот во историјата, најдобриот тенисер, и сл. преувеличувања за србинов. Зошто?? Затоа што го победил 34 годишниот Федерер.Наместо да се фали Федекс што на 33 години се отеп до финалина стигнување и играше тесно во сите, овие го преувеличуваа србинов.На 34 години Џовак нема 1/8 финале да НАМИРИСА.
Дури и срамота е вака на подолг период гледано Новак да се јача и да се возвишува како подобар од Надал, а за споредба со Федерер не смее ни да се помисли.

Кога ќе ми текне колку детски мислења имаше на форумов после победите на Ноле против Федерер на Вимболдон пред 2-3 години :cool:
Најголемиот во историјата, најдобриот тенисер, и сл. преувеличувања за србинов. Зошто?? Затоа што го победил 34 годишниот Федерер.Наместо да се фали Федекс што на 33 години се отеп до финалина стигнување и играше тесно во сите, овие го преувеличуваа србинов.На 34 години Џовак нема 1/8 финале да НАМИРИСА.
Дури и срамота е вака на подолг период гледано Новак да се јача и да се возвишува како подобар од Надал, а за споредба со Федерер не смее ни да се помисли.
Кој рекол дека бил најголем во историјата : ))), еден член ако рекол можеби, ама јас не памтам, а дека бил најдобар, бил, чим е прв на атп листа ебаго.
А за тоа дека нема да намириса финале на 34 полека малце, да те потсетам дека Новак во 2014 година освои само титула во Лондон и 4 мастерси, порази на АО и РГ, и тогаш му предвидуваа тапа иднина иако се врати на прво место на атп зашто му се подредија коцките, али имаше сезона за заборав и катастрофален пораз од Нишикори во Америка.
Точно ке ти биде тврдењето ако продолжи со истиот однос вон теренот ама јас чисто сумјам дека тоа ке биде случај, мислам дека ова е само фаза од кариерата низ која поминува. Ќе ти го спомнам и периодот на стагнација кој го имаше на пример Енди Мареј во периодите со Морезмо, не е дека Новак е имун на такво нешто али доминацијата до РГ лани си го прави своето јебига, таква е ситуацијата денес во тенисот, или он или енди ... и чат пат Вавринка, и кога ќе се деси драстичен пад, во случајов на Ноле, одма излагаат ваквите ставови на површина ( спотлајт, јбг ), али ете и отпишаниот Мареј види каде е денес во тенисот. :toe:
Или Вавринка кој е постар од Новак па знае да пружи ненормални партии на слем, па после некој месец да не може 2 кола да издржи на мастерс или слем.

п.с. подобар е и од надал и од федерер во меѓусебни, секако дека има основ за споредби, поготово кога освои 4 слема по ред немаше спортски медиум, или тениска спортска личност што не го спореди со федерер и неговиот рекорд од 17 слемови. Башка и рекордите што новак ги држи, смешно е да кажеш дека не смее да се помисли на споредба, не правиме муабет за Раонич или некој налик на него.

Последно уредено:
zdravo decki , se javuvam na dolznost, povelete shto treba :) . Igi ,spijam mirno ko top druze, eve vekje dva meseca se iseliv vo Suise, posle dve godini idimi dojdimi se prezaliv I fatif djenem.Za Djovak ,hm ,posle zavrshniot masters vo London I negovata kukavicka igra, reshiv mojata strast I ljubov kon negovata igra I bezuslovniot respekt kako sportist I lichnost da gi stavam na stend baj.Gi pomina site granici na tolerancija Djovak od moja strana kako negov fan so odnesuvanjeto I pristapot kon igrata posle RG. Porano imal periodi na kurcobol ama bar kratko traeja.Posle RG ,Djovak e drug teniser,najprvo fizicki,so prefrlanjeto na veganska ishrana,pa duri I izgubi nekolku kilogrami ,ziv kostur e,a plus doveduvanjeto na sektashot Pepe Imaz.Nit mu se raduvav na triumfot vo Doha ,nit pak se nervirav za deneshniot poraz,mene me mava sega kurcobol,koj go ebe. Sepak,zalno I tragichno ke bide ako ostane taka I ne smeni neshto Djovak.Zalno I tragichno za svetskiot tenis,zatoa shto beshe,dodusha seushte ima vreme, beshe vo pozicija da pishuva istorija Djovak .Vo 2015 I polovina na 2016 go igrashe najsovrsheniot tenis shto nekogash se igral na zemjinata topka,dominirashe kako od shala,drugite deluvaa kako mali deca. Djovak podhitno treba da go vrati mesoto vo ishranata,da kachi 4-5 kilogrami, I najvazno , na kloci da go isfrli Pepe od timot.Ne e ni do Beker pa I Vajda.Ako ne go napravi toa,ke ima povremeni blesoci ama I vakvi rezili kako deneshniot.Ne go gledav denes mechot,samo hajlajtsi,ama Djovak e totalno padnat fizicki,bukvalno nema sila vo racete da odigra poagresivni udari, se machi I pati ,ne uziva vo tenisot.Ima vreme za povratok,ama bez meso I jajca vo ishranata ,moshne teshko.Inaku za prognoza za AO ,pa eve mislam deka Raonich ili Nishikori

Колку да се разјаснат некои работи за наводното ниво на тенис од 2015-2016.

А за месото, постои протеин од ориз, и други растенија - но како и да гледаш за професионален спортист, мислам дека е oбавезно. Друго, се надевам дека знаете - AO е осетно побрз него другите години, а знаеме сите колку ефект има тоа на играта на Ноле.

Последно уредено:
Имаше една ситуација од вчера шо уште не ми е јасна шо уствари му беше поентата. Сервира Ноле , Истомин враќа и топчето оди во очигледен аут , судијата извикува аут , Истомин не ни бара челенџ , а Ноле се заврте накај публиката накај овој секташот шо му е и дига раце бараше некое објаснување. :unsure:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom