MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Му кажав, мислиш ќе му молчам?
Во манастир ќе одел, да одморел од светот...
Исус се уби од одење бос по светот шетајќи, овој мир бара...
НЕМА МИР за ВАС!![]()
Монолог у „n„-то издание...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Му кажав, мислиш ќе му молчам?
Во манастир ќе одел, да одморел од светот...
Исус се уби од одење бос по светот шетајќи, овој мир бара...
НЕМА МИР за ВАС!![]()
Е не, ќе ве штедам... Во манастир ќе оделе да одморат, да учествувале „во работата“ на манастирот...Монолог у „n„-то издание...![]()
Ако ова беше сарказам - лошо изведеноСакав да идам и јас пред некое време си реков заеби ...
плус после муабетов на ХЕПТА , заебувам скроз манастир идам на плажа да јебам сочни пичици , да мркам спд и да пахам ге .. таму е мирот сигурно ( претходно проверено)!
Ако ова беше сарказам - лошо изведено
Дроги секаде има, не ти треба Сонце и Небо за тоа... а и кој оди во манастири? Полно е зависници секако, ги лечат, „да им најдат мир“!
Ако си за шмкрање и слично - треба да идеш манастир, не ме слушај што ти зборувам јас![]()
И јас така, само со бело вино на плажа
И јас така, само со бело вино на плажа
Во манастир служат само црвено и тоа сосема малку!
Без губење на дијалогот и бес простачки говор... ако може
Во Бигорскиот манастир може да се престојува само со претходно најавување кога се доаѓа и за траењето на престојот. Ако си заинтересиран навистина ќе ти испратам број д о. Сергиј, па можеш да се јавиш и да се договориш за се што си заинтересиран. Нити престојот за мирјани, нити за лекување зависници не се наплаќа, се' е бесплатно само треба да се почитуваат правилата и да се исполнуваат послушанијата.
Без губење на дијалогот и бес простачки говор... ако може
Муабетот е од тука:
Никој не објаснува што значи тоа „да се почитуваат правилата“ а најмалку што е тоа „исполнуваат послушанија“
Треба малку да се запознаат луѓето со работите за да престанат да зборуваат за тоа...
Манастирски туризам... аман бре... до толку?
Наместо да зборуваш за мене што знам и колку знам, ти како рисјанин треба да кажеш седи Хепта, јас ќе им објаснам и да им кажеш: деца, како што и селскиот туризам не е баш селски, така и манастирскиот туризам не е баш туризам и посетата таму не е за секој!
Може да се обидеш во Зрзе...
Masko Ili zensko!?Другари, ако може некој да ми препорача/даде инфо од манастир во кој може да се престојува (во конаците), по можност некој во којшто има активен монашки живот (има служби активно).
Освен Бигорски и Осоговски.
Фала однапред.
Машко е, момче.Masko Ili zensko!?
Pa Ima poveke maski manastiri vo Mk, I'ma na internet, ke najde.Машко е, момче.