Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
значи само грујо може да не спаси од федерализации, двојазичност, менување на име, менување на пари, контрола од ЕУ и НАТО, кољачи и сечачи на глави, соросови мрачни планови.....

Нишо кажете му на СЈО да обустави истраги и обвиненија против него пошто ни е неопходен за сочувување на библиската Македонијаи древниот Македонски народ.
..не бе кој вика грујо дека е тој????

...некаде во западна или севрозападна Македонија:
-Кољку ја даваш кучава!
-А бе, види каква е убава на два спрата, двор, во близина на центарот на градот..
-Нисам те питао каква ти е куча, реци бре кољку кошта?
-А бе види вака, сакам да купам два стана еден за родителите еден за мене, во Скопје и тоа или Ѓорче или Влае, скромен сум...
-Колку евра ти вреди куча питам те задњи пут!
-Па, 250 000 евра !
-Ево ти 350 000 евра, да не те иселујем два пут до Берово ! :tapp:

По барање на НАТО ги сведовме на минимум.
Со други зборови - сами си го начукавме.
НАТО е логистика на УЧК.
Да го цитирам Лет: влада која не може да ги заштити своите граници не заслужува да биде на власт и треба веднаш да си замини

..не бе кој вика грујо дека е тој????
нема друг, ко во каубојски филмови, имаш еден лош кој сака да и го земе ранчот на убавата вдовица и тој ќе го познаеш по црнио шешир, и имаш добар племенит и чесен каубојец кој ќе ја заштити и ќе го убије лошиот во двобојот на крајот од филмо и тој си носи бел шешир.
Каков шешир има грујо во твојот филм?

...некаде во западна или севрозападна Македонија:
-Кољку ја даваш кучава!
-А бе, види каква е убава на два спрата, двор, во близина на центарот на градот..
-Нисам те питао каква ти е куча, реци бре кољку кошта?
-А бе види вака, сакам да купам два стана еден за родителите еден за мене, во Скопје и тоа или Ѓорче или Влае, скромен сум...
-Колку евра ти вреди куча питам те задњи пут!
-Па, 250 000 евра !
-Ево ти 350 000 евра, да не те иселујем два пут до Берово ! :tapp:
.....рука на срце цела западна и севрозападна Македонија е полна празни чавкарници копии на германски и швајцарски такви во кои старци палат навечер сијалици и развиваат албански државни знамиња и тоа е всушност трагедијата на моментот....ни 10% од светите крави на американците ни ебат матер и ни ја закопуат Македонија.

Da bea DPMNE prava Makedonska Patriotska Nacionalisticka Partija nemase ni da dojde do ovie sranja (Veliko-Albanski nacionalisticki fasisticki sovinisticki Anti-Makedonski platformi) ... da bea pravi patrioti i rodoljubi nemase deset godini da gi unistuvaat drzavata, narodot i instituciite, nemase da im go pu*at na Aljbanezite(Alji Ameti), na Amerite i Evropejcite, na razno-raznite pe*erasticni Fuerinja, Rikeri i sl. nemase preku nok da gi nosat glupavite EU zakoni bez nikakva parlamentarna diskusija i debata, nemase da go osiromasat narodot so eden kup nepotrebni davacki i astronomski visoki kazni, nemase da ja napravat Makedonija nedemokratska i policiska drzava, da bea vistinski patrioti i demokrati nemase da kreiraat mediumski mrak vo drzavava protezirajki gi svoite ku*tonski mediumi i unistuvajki gi onie neistomisleckite, da bea patrioti nemase da go podelat i onaka malobrojniot Makedonski narod i nemase da ja napravat MKD drzava bez nikakov izbor i perspektiva za mladiot covek, pricina poradi koja sekoj/a vtor/a mlad/a Makedonec/ka si zamina od drzavava vo zapadnite drzavi poslednive nekolku godini !

Последно уредено:
нема друг, ко во каубојски филмови, имаш еден лош кој сака да и го земе ранчот на убавата вдовица и тој ќе го познаеш по црнио шешир, и имаш добар племенит и чесен каубојец кој ќе ја заштити и ќе го убије лошиот во двобојот на крајот од филмо и тој си носи бел шешир.
12B11ADAB199724AA3563A5D98B95608.jpg

аааа ти си бил у шпагета вестерн уфилман.. Клине Истфуде...:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom