Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Виј сеа. Си има луѓе отприлика нешто постари од 35 години кои растеле во време кога за диплома без мито требало бајаги да учиш, кога математика се форсирала како важен предмет и кога образованието стварало одредени навики кои се барани. Најмалку на тие генерации може да им се верува во способноста.Одма ќе го премислиш...![]()
Според LinkedIn таа фирма има 7 вработени, а тој е газда. Од воздух ги плаќа ли? Или ВМРО му дава пари?Според неговиот фб профил работи во негова фирма за игри во Битола. И имаат објавено некоја игра на steam кој дали се има во 100 примероци продадено.
Кој ќе го знае, но според фб објавите игрите не му се приоритет многу во последно време.
Спортистите настапуваат под знаме на држава.Исто како во спортот. Успехот е на поединци, ама преку тие успеси на поединци светот дознава за нас. Многу повеќе дознава за нас од поединци особено од успешни поединци отколку од медиуми или политичари.
Конкретен пример. Утре кога некој таму на запад ќе сака да ти рече Скопје диплома њет, ти ќе му кажеш дека луѓе со истата Скопје диплома како и твојата направиле тоа и тоа.
Кој си ја има мувата на капата...сега ако им кажат од штаб да идат да се фрлат у вардар одма ќе го направат тоа. гнојот на едно општество се ваквите ликови како што напишал петар, па изгледа се само пронајдоа и одма имаа што да вратат.
Ок, да го вработат државно, па да се гордееме, мојт?Спортистите настапуваат под знаме на држава.
Примерот ти е во ред, личниот успех на дипломците од македонски факултети зборува за квалитетот на образованието кое се добива и служи како показател на работодавецот што да очекува. Меѓутоа не гледам зошто цела држава би се гордеела со тоа.
Епа не знам како да ти објаснам. Оти ако не се гордееме со успеси меѓу другото и на поединци која порака ќе им ја дадеме на идните генерации деца. Која мотивација ќе им ја дадеме во ова опшество каде практично веќе нема никави вредности и се е исполитизирано до коска.Спортистите настапуваат под знаме на држава.
Примерот ти е во ред, личниот успех на дипломците од македонски факултети зборува за квалитетот на образованието кое се добива и служи како показател на работодавецот што да очекува. Меѓутоа не гледам зошто цела држава би се гордеела со тоа.
Ти се гордееш со туѓи достигнувања? Као сега некој јенки да паѓа у несвест дека е со Бил Гејтс од иста држава. Не се гледате која патетика сте? Не си создал општество, туку поединци нешто некаде напраиле и националистите ви ги припишуваат тоа како ваши успеси, иако сте безвредни и ве злоупотребуваат за кампањи и пропаганда.Северен фирмоец левел 100:
Место да пофали, дека негов земјак Македонец учествувал во правење играва тој го омаложува. Да беше Шипец теми ќе отвараа овде. Германциве се посраа за играва демек Германска игра од светски ранг не спомнуваќи колку Германци учествувале во правење на играва и колку странци.[DOUBLEPOST=1534108432][/DOUBLEPOST]
Така е, левичарите и елитистете не се гордеат на туѓа слава. Затоа голем дел од нив се примени негде по заслуга од мама и тато. Ебате лицемери.
Повели, игнорирај! Ме заболе...Ти си типично македонче, вморонче, али од другиот табор, уствари исти кур си. Можно ли е да си толку хистеричен и психотичен бе човек?
Ti deka relativno nov si pa ne znaes. Tuka poveketo se programeri i teski pari mlatat od programiranje, posebno dovcerasnite sareni kurtoni. E sega ima i po nekoj biznismen ama taka cat pat, ama poveketo se se belosvetski programeri, pari topoj, zemijnata topka nekolku pati ja imaat pominato nadolz i popreku so bi rekle setani ljuge.makedonsko proizvodstvo bila Far Cry ne sum znael ova
a inaku ko sto vidov od negoviot profil, tipot ko za programer premnogu slobodno vreme ima za politicka propaganda da tera
izlega politikata poveke pari nosi od studio za igri
Хах, еве го овој со бугарска путовница...шо тебе ти мењава жити све? Десет колена уназад си ги прогласи за татари...da bese ovoj petar od sdsm i da pisese deka e za severnamakjedonja
kje imase 100 postovi kako prominentni realizirani makedonci se za promena.
vaka ispadna samo obicen zhmoron
ebati zivotot.
Да се гордеам и со тие луѓе. За секоја пофалба е што успеале, освоиле други јазици, успеале во едни од најскапите градови од светот.Дали збор сте пишале за армија доктори и болнички персонал што е збришан од државава заради тие на кои им ги лапате ташаците на форумов? Лечат луѓе, спасуваат животи....им ги нема имињата у игрици и нема од кај да чуете за нив.
Се гордеете со тие луѓе? Шо ќе нема кој да ве лечи од најобичен грип за две-три години?
Ви напраи филм паторот за нив, за да мастурбирате на нивните успеси?
Вол(к)от седи дома ко пацов, усмрден, очаен, чека 100-че од неговите и отвара фб "оооп, петар напраил игрица" и одеднаш неговиот патетичен живот добива смисла - од иста држава се, бабите на исто сонце гаќите си ги сушеле...браво вол(к)!!! Тепих била боља варијанта за тебе...за жал.
Ти се гордееш со туѓи достигнувања? Као сега некој јенки да паѓа у несвест дека е со Бил Гејтс од иста држава. Не се гледате која патетика сте? Не си создал општество, туку поединци нешто некаде напраиле и националистите ви ги припишуваат тоа како ваши успеси, иако сте безвредни и ве злоупотребуваат за кампањи и пропаганда.
"Ш иптарите ќе биле горди" - браво за реперот кој народ ви е! Посебно ти шо не живееш у државава...ти најде да паламудиш. Радувај се со нив заедно у шалке 04, овде е друг свет. Ме заболе стојан за некоја си компјутерска игра...[DOUBLEPOST=1534111081][/DOUBLEPOST]
Повели, игнорирај! Ме заболе...
Патетика, страшно.Од омаложување твоје до гордеење има многу простор. Можеш и неутрално да реагираш или да речеш браво за дечкото за усшехот, онака од култура. Ама не, ти го омаложуваш поради тоа што е Македонец и ете наклонет на ДПМНЕ.
Види сега, тоа гордеење со други е општо прифатено во човештвото. Американците се гордеат на пример што пратиле прв човек на месечината, Германците се гордеат со Гете и Шилер, Србите и Хрватите со Тесла, всушност нашите спорови со Бугарија и Грција се сведат на тоа што ние се гордееме со личности од нашата историја. Јасно ми е дека ти и Заев и таквите ко вас не се гордеете со ништо и затоа лесно се одкажувате и омаложувате се Македонско, но вие сте посебни случаеви во човештвото. Македонците со векови живеле под секојe човечко достоинство и пак до денес со гордoст се нарекуваат Македонци. Ја горд сум на нив ако ти не си тоа е твој проблем. И на крај како секој нормален човек и патриот мило ми е ако некој друг Македонец достигнува нешто во животот. Искрено се радувам за него па ако е Македонец и малце поќе. Тоа не значи дека не се гордеам со тоа што јас лично сум постигнал тоа е друга категорија. Дури и комунистите се гордеат со Маркс и Енгелс и Роза Луксембург така да гордеење со други е насекаде прифатено.