@Zlatikevichius Хрватот да не го чачкаш

Него не знам само како го собра во финале!

[DOUBLEPOST=1494688301][/DOUBLEPOST]
Ту па ти ама се запна да ја спасиш Евровизијава.
Никој не глеа и никој не гласа над 25 години. Ни кај нас ни во Европа.
Неточно. Јас немам пропуштено ни една од 1989 до денес. Плус, имам многу пријатели од цела Европа, некои дури и постари од мене, кои се огромни фанови на ESC.
Прв доказ дека Евровизија губи публка беше пред скоро 10 години кога почнаа да учествуат кавказ држави, ова со Австралија е очаен крик за внимание.
Мароко учествуваше на Евросонг уште во 1980, Израел уште од 50-тите. Just saying.

[DOUBLEPOST=1494689188][/DOUBLEPOST]
Башка вика се виде какво било гласањето порано (кога било само жири), ние со Романија 12 поени сме си мењале и се било политички. Уште да знаеше дека порано беше уствари само телевоутинг (а НЕ жири) и ќе беше во право, вака самиот си докажа дека порано кога беше само публика секад исто беа резулатите. Ние тогаш секоја година (дури и со Мартин Вучиќ) влегувавме редовно во финале само со поените од комшиите, и секоја година исто ни одеа поените (12 Албанија, 10 Србија) и сеа објаснува дека само од публика пореални биле резултатите. К.. беа пореални резултатите тогаш, не дека сега е перфектно али далеку пореални се него тогаш кога пола поени од старт беа фиксни за комшиите.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Дечко, или девојко, ај вака да одржиме една лекција по Евросонг: гледам од 1989, и знам кој и како гласаше. Телевотинг за прв пат беше воведен во 1998, годината кога Македонија дебитираше. Но, до 2002, не беше задолжителен, па така некои држави се уште имаа жири. Така, на пример, во 2002, македонското и романското жири се договорија да си разменат 12-ки, и така и бидна. Значи гласањето не зависеше од тоа кој како испеал, туку беше ствар на политички договор уште од пред Евросонг.
Само публика имаше од 2003 до 2008, и во тој период се случуваат победите за кои сите викате дека биле најреални и најзаслужени, како Сертаб Еренер, Руслана, Хелена П., Лорди...[DOUBLEPOST=1494689355][/DOUBLEPOST]Сум немал појма јас, телевотингот уште од 1951 бил, хахахахаха.