Албанец од Гостивар премина во православие

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.030
Сега ќе почнат да фрчат смртни закани навреди за него и така
За тоа и ја отворив темава да видам муслиманиве на форумов како размислуваат и што мислат дали некој ќе се обиде да го повреди овој човек.

Секој христијанин за доброто на другиот, се радува ако уште некоја душа е придобиена и го нашла правиот и единствено вредниот бисер. Впрочем тоа е една од главните причини заради кои христијанинот има смисла да остани и се бори за животот на земјата. Му посакувам добредојде на новиот брат христијанин.
Дај Боже да се намножат вакви убави и радосни вести.

Мнoгу им е гaјле нa Албaнците штo нaпрaвил некoјси тaму. Сaмo ние живееме вo 13ти век и oвa гo гледaме кo нештo ненoрмaлнo и спремни сме дa убиеме aкo некoј Мaкедoнец смени верa. Штo дa прaвиш, зaoстaнaт нaрoд.

Мнoгу им е гaјле нa Албaнците штo нaпрaвил некoјси тaму. Сaмo ние живееме вo 13ти век и oвa гo гледaме кo нештo ненoрмaлнo и спремни сме дa убиеме aкo некoј Мaкедoнец смени верa. Штo дa прaвиш, зaoстaнaт нaрoд.
Мислиш?
Затоа се глобеше 29 страни обратен случај
http://forum.kajgana.com/threads/Македонец-премина-во-Ислам.71912/

Сега може да се пијанчи и да јаде свинско месо, без да има некоја забрана.

7e7.jpg

Не ми е јасен овој саркастичен хумор се објавува како секоја обична вест.Не реков дека е нешо многу голема работа и го објавив во подфорум религија а не на друго место.

Не ми е јасен овој саркастичен хумор се објавува како секоја обична вест.Не реков дека е нешо многу голема работа и го објавив во подфорум религија а не на друго место.
Темата е штура и ригидна, премногу небитна и изолирана за да се отвори тема за тоа. Обично темите треба да бидат поглобални и да имаат поголема мостра за дискусија. На пример, „Дали е морално оправдано преминувањето од Х религија у У религија?“ И тука ставаш вовед, даваш пример како еве овој и оној преминале у ова и она, па кои мислите дека се општествените импликации на таков акт...

Абе си решил човеков, си се чувствувал така цел живот и конечно решил да прејде на христијанство. Голема работа, бар не мора и ние ко муслиманите секое преминување на христијанство по тв и интернет да го рекламираме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom