Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Честитки за применитеСо лес и убајна нека ви мине првата годинка
Туку, да ве прашам...бидејќи на Архитектонски има приемен, дали игра голема улога матурскиот испит т.е. изборните предмети кои се полагаат? Пошто јас на пример не можам да полагам информатика (го учев само една година) и покрај философија не можам да земам друг соодветен предмет за интерно полагање. Нешто англиски планирав. Дали ќе ми пречи тоа при уписот?
hehehhehe sakas sakas
ama kad ke ti dojde Branko
ke begas 100 KM od fakultet
Jas sum 4 godina gimnazija prirodno-matematicki A kombinacija,bi sakala da studiram Arhitektura toa e moja ZIVOTNA ZELBA, ama malku problem imam me biduva za crtanje ama mi e strav od priemnite ispiti. I da prasam nekoj poiskusen dali mozam da polagam filozofija i fizika za Arhitektura ili mora da polagam informatika i fizika, vi blagodaram odnapred. Inaku se mislam megu gradezen i arhitektura,help malce?
едит од модератор: припази на фонтовите - обрати внимание како се пишувани другите постови
:pos2:Ам, ми треба совет... Нацртна геометрија програмот коа ќе го туширам на што да обрнам внимание за да изгледа подобро?![]()
:pos2:
Биди педантен во туширањето, внимавај на дебелините на линиите - мислам дека ви е претходно кажано со која дебелина кои линии се тушираат. Ако црташ тела сенчај-шрагирај-точкај, ама внимавај тоа да биде во согласност со природата на телото (не шрафирај на исто растојание ако имаш цилиндар - еден во моја генерација доби ремет од Бранко за тоа). Ако црташ сенки, исто графички обработи ги паднатата и сопствената сенка.
Графичкиот квалитет ќе ти овозможи оценка до оценка и пол повеќе, ама првенствено е да ти биде точна задачата, да ги имаш сите конструктивни линии и да биеш педантен. Ако го исполниш ова, дури и без дополнителна графичка обработка можеш да добиеш висока оцена.