Природни или општествени науки!?

• Креатор на темата Креатор на темата Andrej13*
  • Време на започнување Време на започнување

Природни или општествени науки?

• Вкупно гласачи
    28
Член од
22 октомври 2016
Мислења
13
Поени од реакции
2
Се двоумам... Незнам каде да се насочам.
Природните науки не ми лежат најдобро на сепак тие се повеќе барани и има недостиг на такви кадри.
Општествените науки ги сакам но сепак и тие не се лесни, мислам дека тие повеќе изморуваат(психички(ЗАМИСЛЕТЕ ЧАС ПО ИСТОРИЈА)) за разлика од природните науки(кои се тешки и обемни).
Ве замолувам за совет.
Однапред ви благодарам. :)

Со природни науки потребата за книшка од дпмне е неколкукратно помала во однос на општествени науки или немање науки. :toe:

Се двоумам... Незнам каде да се насочам.
Природните науки не ми лежат најдобро на сепак тие се повеќе барани и има недостиг на такви кадри.
Општествените науки ги сакам но сепак и тие не се лесни, мислам дека тие повеќе изморуваат(психички(ЗАМИСЛЕТЕ ЧАС ПО ИСТОРИЈА)) за разлика од природните науки(кои се тешки и обемни).
Ве замолувам за совет.
Однапред ви благодарам. :)

Какви општествени науки дали си ти луд?
Тоа ако те интересира максимум како хоби можеш цел живот да си го изучуваш.
Факултет не е за хоби. Тој е за да те остручи да имаш убава работа.
Фати си нешто информатика, инжинерство или медицина.

Opstestveni nauki i odma uste vo prva god maksimalna partiska aktivacija. Nema poubavo za lezenje da zemas ubava plata. Pusti gi budalite neka studiraat prirodni nauki za posle da im kenjaat na glava i da rabotat kako magarinja za sitni pari.
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=662BE0846DF5EB49A80451CC06423F2F
Pogodi od tripati kade ima najveke nabutano *na novo vraboteni* i koj od niv imaat najdobri plati, baska so nisto ne rabotat.

Последно уредено:
Природни науки дефинитивно.
Мене математика послабо ми оди и хемија исто, па затоа и завршив Правен но работа слабо оди сега.

Барем да завршив за поп да замајувам народ. Каде и да е, во АРМ ќе вработат верски лица. :D

Со природни науки ќе можеш да се вработиш во некоја нормална држава.

Гласав за природни науки, но моменталната ситуација во државава е катастрофална, па ако сакаш да живееш убаво со професија во полето на природните науки ќе треба да одиш надвор. Ако сакаш да ги промениш работите во државава тогаш фати некоја опшествена наука и приклучи се во некоја партија, не дека не го можеш тоа и со природните науки можеш, ама ќе немаш толку познавање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom