Ете, тука живеам! - Eкстериери

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Garfield напиша:
U da t'ibam, pogodi Blob.

Yup, Rooslevelt Island, Manhattan, NYC.
Пишува у својства - линкот на сликата :) Иначе фино местенце, ми се свиѓа погледот...

ХаЌер си бил(а) ти бе Глуфче ! А инаку местото го знам зошто сум бил таму

Живеам овде, сега за сега, но од почетокот на мај ке се преселам во друг крај од градов. Кога ке појдам таму, ке ја сликам зградата.
Еве линк, сликата е многу голема.
Живеам на Наум Наумоски Борче 25, позади стара пожарна.

Сум ја завршил, е овде се живее.:)
A вака изгледа градот од тераса, како на првата слика.:)

Па нека учат помалите архитекти како се прави "Македонска куќа" во 21 век,а поголемите нека кажуваат дека и кај нас имаме трошка "абер" од архитектура барем за индивидуални стамбени згради.:)

ABC напиша:
Dodusha ushte ne mi e dogradena ama kaj i da e ke bide gotova.:)

модерни чардаци :D :D

Туууу, неможам да најдам асална слика од куќетината, ама еве нешто од околината, мал дел од моите прекрасни дрфца!

zimaabd7.png

kajsiibe0.png

Ќе ме преселиш кј тебе бре??

Goddess of Chaos напиша:
модерни чардаци :D :D

Модерна Македонска архитектура со примеси на "ретро" стил посебно во галерискиот дел со апликација на Македонско сонце при врвот на кубето.:)

Искрено, бојата не ми се бендисува којзнае колку. Дали мораше сонцето, кое ме потсеќа на тибетанското повеќе отколку на македонското, да стои на врвот на "кубето" како симбол на патриотизмот?

Со сето должно почитување - модерна македонска архитектура каква сакам да гледам - нема на сликата. Можеби на некоја друга?

Serpico напиша:
Искрено, бојата не ми се бендисува којзнае колку. Дали мораше сонцето, кое ме потсеќа на тибетанското повеќе отколку на македонското, да стои на врвот на "кубето" како симбол на патриотизмот?

Со сето должно почитување - модерна македонска архитектура каква сакам да гледам - нема на сликата. Можеби на некоја друга?

Боја нема ни грам:),или исто како да нема,а во тоа е штосот,затоа што се е направено од природен материјал кој се наоѓа во непосредна близина на објектот.Примената на бои само ја отежнува градбата,објектот губи на постојаност и се оделува од околината односно не се вклопува во амбиентот.
Модерноста на Македонската архитектура е повеќе истакната во внатрешноста на објектот кој е дизајниран односно проектиран на две нивоа при одделување на дневниот простор од ноќниот,со денивелација од 60 сантиметри(ќе следат слики кога ке се заврши),како ретко каде кај Македонските современи архитекти кој сум имал прилика да ги видам а сум имал прилика да видам многу.
Инаку надворешноста гледав да биде што повеќе опфатена со типичниот Македонски еркер кој се повторува би рекол храбро повеќе пати како што и Корбизје имал прилика да примети во традиционалната Македонска архитектура.Чардаците или балконите се малку пренагласени но сепак тоа е дел од моето поимање на Македонскиот стил на градба што не може да се сретне никаде на друго место во Европа,можеби од страв или од недостаток на креативност која ние можеме и да им ја продаваме на другите Европски но и светски архитекти,па и да се гордееме со неа,се разбира доколку инвеститорот има доволно пари за тоа.:)

Со сета почит кон твојов храм, ама ew. Мислам, фина е модернистичко - футуристичкава архитектура, ама е едноставно премногу. И оградата да не се остави ни случајно таква туку да се среди во склад со куќата.

Ијааааа, последнава куќа ми делуе као база на злобни вонземјани, или оноа напред као седиште на ККК - Македонија. Али, за промена, интересно е, среќа шо е надвор од град. :)

Crvenkapcee.jpg

Овде фасадата уште се прави...

IMG_0196.jpg

Овде е готова,барем фасадата...

Занемарете ја оградата кукичево ни е уште во изградба...
Иначе се наога не баш у центар на Скопје некако на излез би му дошло...:pipi:

Прегледај го приврзокот 9576

Овде фасадата уште се прави...

Прегледај го приврзокот 9577

Овде е готова,барем фасадата...

Занемарете ја оградата кукичево ни е уште во изградба...
Иначе се наога не баш у центар на Скопје некако на излез би му дошло...:pipi:
Е вакви куќи ми се омилени, на 1 спрат шо се. Ко шо гледам твојава имат и поткровје, така?
Преуба куќа, алал да ви е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom