Premier League - Season 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Така е, во 2007 бразилската лига беше во цутот со квалитетот и ТВ преносите ни даваа можност да ги пратиме сите 38 утакмици на Лукас и да си речеме, ех овој маме ќе ебе кога ќе дојде. На крај краева, лош и непотребен напад правиш како ти да не си утнал никогаш експертиза за играч кој доаѓа во Пул и безгрешно ги проценуваш сите играчи кои евентуално доаѓаат. Хинт Вијналдум. А се кладам дека не си изгледал повеќе од 2 утакмици на црниов Кеита, ама битно 50м многу се.
Како се изгуби Клоп со Манингер? 40 годишњак како трет голман, за ич пари, ако ептен стане критична ситуацијата на гол да може да покрие некој искусен, а не 16 годишен.
Не постои фан на некој клуб од Европа што ќе мрчи на трансфер на некој млад играч од Бразил. Не постои.

Не постои фан на некој клуб од Европа што ќе мрчи на трансфер на некој млад играч од Бразил. Не постои.
ГабиВол? :D[DOUBLEPOST=1496854245][/DOUBLEPOST]Иначе за Лукас, беше донесен како АМФ а игран ЦМФ/ДМФ, во конкуренција со Алонсо, Машчерано и Стиви, само што не верувам дека Маринети е свесен за тоа. Он е свесен само колку дресови продава Погба, ништо повеќе од тоа.

Што се губиш? Ме праша како каков фудбалер дошол Лукас, ти кажав. Треба да почнам да ти набројувам колку јаки играчи изникнале од Бразилска лига а ти да ми кажеш за сите двајца просеци од Естонија?

Доста замарате со тоа „за ич пари“, ко ни плата да не му давале, ко да не фаќал место на некој младинец, мислиш бил таму за поддршка, ќерка му да ја подржам.

Вајналдум не сум рекол ама баш никогаш дека е лош играч, туку дека е непотребен, затоа што го игра на несвојствена позиција а не дополни позиции кои беа поприоритетни. Грешната моја проценка е дека Џини нема да се снајде на новата позиција, нешто за што бев во право првата полусезона, не постоеше а после тоа стана еден од најдобрите и тоа уште одма го кажав, само пак ќе кажам, дали не сакаш или немаш капацитет да ги резонираш работите не знам али дефинитивно треба да почнеш да работиш на тоа.
Клаван дојде од германска прва лига, што е некако поквалитетна од бразилска for the record, и е земен за да биде бекап. Играше во купови, и ретко во лига, перформансите беа сосема солидни, за 5 милиони е трансфер ипол за оваа улога што ја има.
Знаеш дека е полошо младинец да дреме на клупа, да не влага воопшто ( што би било случај со трет голман, кој е небитен во секој тим) и дека тој младинец ќе стагнира само. Не зборам за Горидрво, Арнолд и другите пилиштарци кои добија шанса, туку конкретно за млад голман што година дена ќе стагнира за чисто да пополни бројка. Јаката плата на Манингер, и сам викаш дека клубот има пари и не е тоа проблем.
Тоа е поентата. Беше против трансферот на Џини, се покажа дека не си во право. Беше анти Клоп размислувањето и во случајов со Џини, па не ти викав на крај на сезона ех бе Пеџа, се докажа дека не ги разбираш играчиве што доаѓаат.

Клаван дојде од германска прва лига, што е некако поквалитетна од бразилска for the record, и е земен за да биде бекап. Играше во купови, и ретко во лига, перформансите беа сосема солидни, за 5 милиони е трансфер ипол за оваа улога што ја има.
Знаеш дека е полошо младинец да дреме на клупа, да не влага воопшто ( што би било случај со трет голман, кој е небитен во секој тим) и дека тој младинец ќе стагнира само. Не зборам за Горидрво, Арнолд и другите пилиштарци кои добија шанса, туку конкретно за млад голман што година дена ќе стагнира за чисто да пополни бројка. Јаката плата на Манингер, и сам викаш дека клубот има пари и не е тоа проблем.
Тоа е поентата. Беше против трансферот на Џини, се покажа дека не си во право. Беше анти Клоп размислувањето и во случајов со Џини, па не ти викав на крај на сезона ех бе Пеџа, се докажа дека не ги разбираш играчиве што доаѓаат.

Еј од германска лига дојде Клаван? Сериозно?
Што ако е земен за бекап кога со неиграњето на Сако стана прва замена а играч ко Клаван во клуб како Ливерпул не треба ни да фигурира, не па да игра. Сфаќаш зошто јадам гомна за тој трансфер? Кога прва замена за цепеницата Ловрен и рековалесцентот Матип ти е Рагнар факинг Клаван а втора Лукас, на кој не му е ни природна штоперската позиција.

Клубот има пари, јас стојам на тоа, исто како што стојам и на тоа дека Манингер и Клаван не треба да фигурираат у клубот.

Никогаш не сум бил против трансферот на Џини, никогаш неам кажано дека не го бива туку дека на позицијата која го игра е непотребен, дека за таму ни треба друг играч или да го оставеше Ален. Покажа Џини дека е квалитетен и дека може да изигра добро на неприродна за него позиција. Не можеш да ми кажеш „еее бе, ти реков“ пошто прва полусезона Џини беше срање а јас не ти викав „еее бе, глеаш дека е срање“.

Не постоеше фан на Интер што лани летоска рече не го купувајте овој топ 3 бразилски таленти моментално.
Е сеа, година дена подоцна што ќе испадне бетер од Керлон е друга прича. :D

Сфаќаш што сакам да кажам дете мое. ;)

Не постоеше фан на Интер што лани летоска рече не го купувајте овој топ 3 бразилски таленти моментално.
Е сеа, година дена подоцна што ќе испадне бетер од Керлон е друга прича. :D

Сфаќаш што сакам да кажам дете мое. ;)
Увек сфаќам bratmi, само што Погба Џуниор е скаран со резон.

Клаван и Лукас не се споредуваат. Лукас дојде како надежен талент плус тогаш ги имавме во средина Џерард, Маскерано и Алонсо.
Клаван дојде во ситуација кога Сако беше пратен на позајмица, а во тимот остана цепеница како Ловрен плус Матип кому тоа требаше да му е прва сезона башка што е склон на повреди и имаше шанса да оди на Афрички куп (нели одби подоцна да оди). Значи во ситуација кога за стопери ги имаш ебениот Дејан Ловрен (да ја ебам жена му), Матип кој требаше да дебитира башка требаше на Афрички куп да оди, повредениот Гомез - ти се решаваш да го купиш Клаван. Да ги имаме Ван Дајк, Матип, Сако па ајде да го купиш Клаван нека пополни место ќе се најди. Вака..........

Сеа може лагано да атакуваме на Ранокија.
ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХК, ПУ!

А вчера ме исмејуваше, неискусно Пеџа :D

Шала на страна. Клоп директно му праќал пораки на Ван Дајк, не, не. Илегално.

И тој комитетот ич не им помага. Не знаат ништо да донесат, еве најновава понуда за Де Фрај е смешна. 20 милиони, одма ја одбиле. Салах ќе го пропуштат како тргнало, се ценкаат за некој милион, а измислен играч е за во системот на Клоп. Ама тој комитетот кочи многу, одредуваат некоја цена за играч и не одат преку неа.

И тој комитетот ич не им помага. Не знаат ништо да донесат, еве најновава понуда за Де Фрај е смешна. 20 милиони, одма ја одбиле. Салах ќе го пропуштат како тргнало, се ценкаат за некој милион, а измислен играч е за во системот на Клоп. Ама тој комитетот кочи многу, одредуваат некоја цена за играч и не одат преку неа.

Кај е трансфер банот тука?

Сакав да те прашам ама глеам Дани веќе го поставил прашањето.

Шала на страна, што се фаќаш ко слеп за стап.

На Клоп му бил прва и главна трансфер мета, дури директно му праќал пораки, и сега се откажува. Не е трансфер бан, али да видиме што ќе донесат ајде.

Да не читаш или си ти тој на еден српски форум?Или ништо од двете... :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom