Пивофест 2016

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
Напнато е братуууууу...се глеа дека фали пивце за живце. :ајнапиво:

Но, Прилеп градот јунак, за пивофест ке не криглоса сите нас и сета грижа во срцата на напатената раја барем за момент ке се слее у бестрага ко помочкано пивце....пшшшшшш...:icon_mrgr:

Се нанервира оти се прам охриѓанец, да го е*ам во езерено ахахх

Јакичко че биди, аца лукас,испотени мишки,чат пат некое цице странично че се фати и то :D

Јас незнам што ти е толку смешно. Можеби не си информиран за нејзината кариера, нејзините песни или пак не си ја слушнал како пее, па затоа мислиш дека она не претставува квалитетна пејачка. Она пее турбофолк, можно е и поради тоа да ти е смешно, но најчесто оние кои не ја почитуваат музиката која некој друг ја слуша, немаат почит и разбирање воопшто и за другите работи. А постојат и голем број луѓе кои слушаат турбофолк, а се срамат тоа да го кажат, па затоа одат против турбофолкот, пејачите на турбофолкот и нивните слушатели. Можеби и ти си еден од нив, но тоа не е битно.

Битно е тоа дека Рада е добар избор за настан како што е Пивофест Прилеп, а најбитно е тоа што Пивофест Прилеп е настан идеален за вкусување на добра скара и пиво, а најважното ставено пред се, настан за дружба:)
Не трескaј жити се

Јас незнам што ти е толку смешно. Можеби не си информиран за нејзината кариера, нејзините песни или пак не си ја слушнал како пее, па затоа мислиш дека она не претставува квалитетна пејачка. Она пее турбофолк, можно е и поради тоа да ти е смешно, но најчесто оние кои не ја почитуваат музиката која некој друг ја слуша, немаат почит и разбирање воопшто и за другите работи. А постојат и голем број луѓе кои слушаат турбофолк, а се срамат тоа да го кажат, па затоа одат против турбофолкот, пејачите на турбофолкот и нивните слушатели. Можеби и ти си еден од нив, но тоа не е битно.

Битно е тоа дека Рада е добар избор за настан како што е Пивофест Прилеп, а најбитно е тоа што Пивофест Прилеп е настан идеален за вкусување на добра скара и пиво, а најважното ставено пред се, настан за дружба:)
Ај наброј 3 хита на дотичната ? Пее растура како беше коментарот кога беше во жирито на пинк ѕвезди па и јас фалширам кога пеам па никому ништо не е страшно. Можеле да направат подобар избор од Рада ама ај.

Секогаш има една мала мала мала група...:D разочарани а причина за тоа е што забораваат кои се страстите и музичките желби, имено музичката „култура“ на македонскиот -- балканскиот -- колектив, на мнозината - Турбо Фолк. Од време на време посетувам кафеани и најразлични „собиранки“ чисто ради посматрање и сум забележал дека колку и да се обидуваат одредени групи да изгледаат и глумат префинето или урбан андрграунд -- а тука спаѓаат и рокери, и рапери, и панкери итн. -- ако добро и длаааабоко погледнеш не можеш а да не го забележиш пулсот на турбо фолкот а тој пулс има и физичка манифестација и се забележува кога доаѓа до надуеност на вената на вратот кога се пее и имитира тажна и депресивна емоција преку гримаса со грчење на мускулатурата на лицето во обид да се спојат веѓите во една точка во пределот на Аџна чакрата за да изгледаат како стрелка што покажува на горе пошто нели њене сузе падају на горе и сл.

Каков вид на забава да очекуваме за мнозинство кое за одредени настани како на пример нова година, именден, слава верска некаква и сл. милува да каже: „се знае што музика се слуша/пушта сега“ демек како да има некое правило за каков настан со каква музика треба човек да се забавува.

Супер им е Лукас, тоа е врвно достигнување за љубителите на емоционална какафонија, турбофолкен оргазам ај сеј.

Така е сунгерче. Битно е да се налиеме од пивото и намирисаме од скарата. Е, послем 5-8 кригли пиво, Рада и остала парада може слободно да се претворат и во Фреди Меркјури ако сакаат...сеедно ми е.:pijanco:
Мој чоек ;)

Ај наброј 3 хита на дотичната ? Пее растура како беше коментарот кога беше во жирито на пинк ѕвезди па и јас фалширам кога пеам па никому ништо не е страшно. Можеле да направат подобар избор од Рада ама ај.
Скоро секоја песна и е хит. Секогаш има подобар избор од тој што е моментално направен, но во секој случај добар е изборот на пејачи за оваа година.

Освен досега наведените настапувачи ќе настапат и Александра Радовиќ и грчкото DJ дуо Bang La Decks. Незнам колку е добро тоа да се плаќаат Грци за да не забавуваат, но ајде.

Скоро секоја песна и е хит. Секогаш има подобар избор од тој што е моментално направен, но во секој случај добар е изборот на пејачи за оваа година.

Освен досега наведените настапувачи ќе настапат и Александра Радовиќ и грчкото DJ дуо Bang La Decks. Незнам колку е добро тоа да се плаќаат Грци за да не забавуваат, но ајде.
Сунгер не го поти жити се. Не чинеле Банг Ла Декс, Рада чинела.

Сунгер не го поти жити се. Не чинеле Банг Ла Декс, Рада чинела.
Никогаш не би одел на забава каде што ке ме забавуват :uzi:јужни гејци боље Рада него двоцефки :icon_lol:

Во врска со диџеиве, то зоки лефанк шо го напрај пред 3-4 години тешка работа да се најди некој приближно да го замени на пивофест. Никифор најблиску беше можи да се кажи ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последно уредено:
Во врска со диџеиве, то зоки лефанк шо го напрај пред 3-4 години тешка работа да се најди некој приближно да го замени на пивофест. Никифор најблиску беше можи да се кажи ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Топ професор по математика имавме значи :D

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b

Dosta se 2 :)

По продолжениот викенд, Македонија почнува со подготвки. Балканот на пат кон Прилеп, 15 јули - МЕГА СПЕКТАКЛ

ЕДЕН е доволен!

мешај, мешај мала сваку ноќ до зоре!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom