Двојници

• Креатор на темата Креатор на темата katinakatalina
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
Прашањето ми е дали имаме 12 двојници кои живеат паралелно со нас во 12 различни сфери?
Дали имаме 12 живота во човечки облик и така конечно ја напуштаме земјата?
Има ли нешто од овие 12 сфери што се поклопуваат со кабалистичката визија за дрво на животот?

Има ли некој појма од овие прашања што ги поставив!?

Има интересни текстови од др.Joshua David Stone...човекот е составен од 12 различни делови кои постојат во други димензии а некои од нив и на земјата.
Целта во овој живот(кој за многумина од нас е последен во циклусот на раѓање и умирање) е да се соберат сите останати 11 делови во себе.

Значи до 12 имам доста време додека се појавам пред бога бидејќи до сега имам собрано само 7-8 делови.
Ама така собирајќи делови го имам видено господ и ми рекол:
БЕГАЈ БЕ КОПУК УШТЕ НЕ СИ ЗА ОВДЕ

Toa se razlicni nivoi na bitisuvanje na dushata za koi ne sme svesni. Definitivno ne se misle na dvojnici. U razlicni ucenja brojkata na "delovite" e razlicna, toa i ne e bitno, zavise od kakov agol se gleda i razmisluva, ali "sobiranjeto" na delovite ustvari znaci osvestuvanje na vishite nivoi na postoenje za konecno "viduvanje" so Boga koe prestavuva takanarecenoto prosvetluvanje ili soedinuvanje so izvorot na nasate postoenje, dusha, svest, jas itd, za koe imame na raspolaganje samo cela vecnost :)

Epten filozofija ima tamu i ne sum se angazhiral da gi studiram Kabalistichkite teorii i ostanatite vishi nauki ali ne me chudi nishto posebno za bilo shto opshto i poshto 12kata kako brojka e mnogu interesna sigurno ima nekoja interesna zamisla od nekoi umovi.
Pushti neshto navaka , pushti go izvorot na ova.. ?

Последно уредено:
Прашањето ми е дали имаме 12 двојници кои живеат паралелно со нас во 12 различни сфери?
Дали имаме 12 живота во човечки облик и така конечно ја напуштаме земјата?
Има ли нешто од овие 12 сфери што се поклопуваат со кабалистичката визија за дрво на животот?

Има ли некој појма од овие прашања што ги поставив!?
За 12 не знам, ама дека има еден што личи на мене како на фотокопир машина да е правен, ИМА! Јас го видов, а што е најчудно, и негови пријатели (после станаа мои) првиот пат кога ме видоа, мислеле дека сум тој :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom