Дали одите на лов/риболов ?

• Креатор на темата Креатор на темата ZIKS
  • Време на започнување Време на започнување
Само ке додадам дека се што е претерано му штети на човекот. Колку сакаш носи оружје и какви не пушки ако се оди на лов само еднаш или двапати годишно нема да има никаква штета по животните или човековата околина. А и се што е кратко е слатко нели?

Dzish напиша:
Само ке додадам дека се што е претерано му штети на човекот. Колку сакаш носи оружје и какви не пушки ако се оди на лов само еднаш или двапати годишно нема да има никаква штета по животните или човековата околина. А и се што е кратко е слатко нели?
епа, не е еднаш или двапати, бидејќи во 365 дена, не ќе одиш само двапати, двапати се оди во 2 месеци, а и зависи како одиш на лов, може и по 4 дена да се седи. :)

ZIKS напиша:
епа, не е еднаш или двапати, бидејќи во 365 дена, не ќе одиш само двапати, двапати се оди во 2 месеци, а и зависи како одиш на лов, може и по 4 дена да се седи. :)

Закон еј! Буах, не можам да ти објаснам колку ми се повраќа од тебе.
Без поздрав,
Анастазија

Сеуште стојам на ставот дека ловџиите се крајно ретардирани створења.Мозокот им парира на оној на неандерталец,евентуално кромањонец.Едно е да ловиш за да преживееш,како во праисторијата,нели,ама на некои чувството на заостанатост им годи.
А Зикс се гордее со тоа.
cw.gif

...kakvi konduri nosite,i dali nosite kozni jakni ???

Ljupco напиша:
Ако ми објасниш што има ова врска со тоа дали сме за или против ловот,радо би ти одговорила.Да не забегуваме оф-топик.:smir:

Добро бе ееееј. Едно животно (кутрото то) се мачело да живее, да одрасни и ајде сега од чиста забава ќе го пукаме????????!!!!!!!!!!:toe:

Скулгрл напиша:
Ако ми објасниш што има ова врска со тоа дали сме за или против ловот,радо би ти одговорила.Да не забегуваме оф-топик.:smir:
...ne ke apstiniram vo interes na tolerantnosta,...se izvinuvam za oftopikot...:toe:

Ловџија не сум и нема никогаш да бидам, мразам оружје.
Рибар сум изгорен едно 15години. Сите тие што викаат дека им е жал за рибите им верувам затоа што кога јас почнав да ловам риби ми беше жал исто така, но потоа тоа се претвара во рутина и немаш гајле стануваш убиец на риби. Кога ке уловам млада риба ја враќам назад а доколку е возрасна во никој случај и сите тие што напишале дека ние риболовците со јадица ќе уништиме некој вид на риба не се нималку во право, рибата исфрла огромен број на икри. Вид на риба можат да уништат само рибокрадците со мрежа кој ги има се повеќе и повеќе, а тие тука што кажуваат дека не можеле да гледаат како јадицата и ја повредувала устата на рибата нека излезат по нашите реки и езера и нека видат како рибократците фаќаат со мрежи по 50кг риба не гледајќи мала ли е голема ли е, уништувајќи го рибниот фонд на реките, и тогаш нека ги замолат тие нелуѓе да ги пуштат рибите назад а не да ми кажуваат на форумов дека ние рибарите сме биле вакви или онакви. Треба да знаат исто така дека ние рибарите вршиме порибување на реките и езерата.
Рибар сум и рибар ке си останам :)

Ljupco напиша:

Да, зашто нели кондури се прават од еленска кожа а јакни од крзно на рис

...сите тие што напишале дека ние риболовците со јадица ќе уништиме некој вид на риба не се нималку во право...

Тука си можеби и во право, како и рекреативниот лов, и рекреативниот риболов не е штетен, ама и сам кажа - не ти е веќе жал за рибите... Психичкото отрпнување е исто и кај тебе и кај оние со мрежите, нели?

Ако си стварно ваква како што се преставуваш мора да си вегетаријанка и многу праведна личност, секоја чест ???? А изгледа и студираш психологија бре бре.
Не е во никој случај исто пр. има луѓе што не им е жал да убијат други луѓе но не го прават тоа ако не се приморани

Анастазија напиша:
Закон еј! Буах, не можам да ти објаснам колку ми се повраќа од тебе.
Без поздрав,
Анастазија
зошто да ти се повраќа, до толку ви е жал за животните ?

Martin$ напиша:
Добро бе ееееј. Едно животно (кутрото то) се мачело да живее, да одрасни и ајде сега од чиста забава ќе го пукаме????????!!!!!!!!!!:toe:
не е само за забава, месото на некој диви животни е подобро отколку што можете да замислите. :)

:classic:

ZIKS напиша:
не е само за забава, месото на некој диви животни е подобро отколку што можете да замислите. :)

Е тука си во право... Не сум способна да ја замислам вкусноста на мртвиот елен...

повисоки кондури, или чизми, а за јакни, потопло да е. :)

Ај да не се повтарам.

зошто да ти се повраќа, до толку ви е жал за животните ?

Или до толку ми е жал за животните или толку ми е гад од тебе... Едно од двете ќе да е...

Анастазија напиша:
Или до толку ми е жал за животните или толку ми е гад од тебе... Едно од двете ќе да е...
зошто, наведи причина. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom